To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Prośba o ocenę ogłoszenia Mitsubishi Lancer VIII 1.8

HUGIO - 15-08-2019, 20:19

Mazin89 napisał/a:
Musiałbym sprawdzić. Wydaje mi się, że wyświetla.

Ja właśnie specjalnie dzisiaj sprawdzałem i u mnie nie było.

Mazin89 napisał/a:
Akurat wczoraj jeździłem na rezerwie dość długo. Żółty robi się gdy wyskakuje komunikat "Refuel" i pojawia się ikona dystrybutora paliwa. Po kilkunastu sekundach lub dłuższym przytrzymaniu przycisku "info" wyświetlacz wraca do poprzedniego ekranu, czyli pomarańczowy, tyle, że świeci się wykrzyknik właśnie u góry i wskaźnik poziomu paliwa miga.

I wszystko jasne :) Ja się staram rezerwę omijać jak mogę, bo boję się, że jakiś syf jest w baku i go zaciągnie :D

Mazin89 napisał/a:
Ogólnie auta w komisie zauważyłem, że bardzo często są "na rezerwie".

Znajomy ma komis, to czasami bierze jakieś auto z placu i nim jeździ załatwiać swoje sprawy (przy okazji testuje auto :mrgreen: ) aż się zapali rezerwa, a potem już stoi aż się sprzeda ;) Czasami nawet przelewał benzynę z auta do auta, bo to drugie było wygodniejsze i lepiej mu się jeździło ekhmn... testowało :P

Mazin89 - 15-08-2019, 20:31

HUGIO napisał/a:
Ja właśnie specjalnie dzisiaj sprawdzałem i u mnie nie było.

To pewnie u mnie jest tak samo.

HUGIO napisał/a:
Ja się staram rezerwę omijać jak mogę, bo boję się, że jakiś syf jest w baku i go zaciągnie :D

Też staram się omijać rezerwę. Ale długa trasa (ceny benzyny na autostradzie są kosmiczne. Do tego PB98) + nieduży zbiornik + słuszne spalanie (11 - 12 litrów) sprawia, że zaznajomiłem się z tą ikonką. Od jakiegoś czasu na takie trasy zabieram kanister 10 litrowy i dolewam. Spokojnie dojeżdżam do obwodnicy Trójmiasta gdzie ceny już są normalne.

HUGIO napisał/a:
Znajomy ma komis, to czasami bierze jakieś auto z placu i nim jeździ załatwiać swoje sprawy (przy okazji testuje auto :mrgreen: )

Jakoś mnie to nie dziwi :D

A co do sprzedaży na rezerwie. Z punktu widzenia człowieka żyjącego z handlu autami jest to całkowicie zrozumiałe. Po co ma prezentować komuś pełny zbiornik, czyli np 200 zł. Każdy patrzy aby zysk był maksymalny.