To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Czy ktoś oglądał O1T?

mkm - 16-10-2019, 20:21

ledziu napisał/a:

Teraz Ci opowiem jak ja dziś kupowałem out1t (nie kupiłem go bo nie wiem czy chce znowu out1 muszę to przemyśleć)

No to teraz przyjanuszowałeś...
Najgorszy typ "kupca" - "zwiedzacz marzyciel" - chciałby, głowę zawraca, a potem musi przemyśleć :roll: Sorry za złośliwość, ale wiesz o co chodzi. :wink:

Nie pakujmy żadnej ze stron w stereotypy - pilnujmy tylko, żeby procent patologii nie zagłuszył normalności.

ledziu - 16-10-2019, 22:35

mkm napisał/a:

No to teraz przyjanuszowałeś...
Najgorszy typ "kupca" - "zwiedzacz marzyciel" - chciałby, głowę zawraca, a potem musi przemyśleć :roll: Sorry za złośliwość, ale wiesz o co chodzi. :wink:

Nie pakujmy żadnej ze stron w stereotypy - pilnujmy tylko, żeby procent patologii nie zagłuszył normalności

Ło Panie ale ja umówiłem się całkowicie przy okazji o czym Pan był poinformowany... i była mu rybka czy przyjadę czy nie. Bez żadnych filozofii, wąchania rurek, śledztw na szeroką skalę... pogawędziliśmy, troszku się pośmieliśmy z polskich idealistów i tyle.
Z uśmiechem na twarzy przybiliśmy sobie piony i umówiliśmy się jutro na potwierdzenie bycia na tak lub nie... :D

Ale spoko rozumiem Cię :D

p.s.

Tak sobie postanowiłem w nocy że sprawdzę wszystkie portale w pl + de jak cenowo wychodzi sztuka wobec której toczy się śledztwo.... zgadnijmy

najdroższa w PL + DE ?

czy może najtańsza w PL + DE ?

Powiem szczerze ręce opadają.
Może ktoś z forumowiczów odda out1t za 15k.w idealnym stanie i po serwisie ?
I tak właśnie wyglądają polskie realia, ŻENADA :shock:

MitsuGo - 17-10-2019, 09:10

Zbyt personalnie piszesz kolego ledziu i obrażasz swoim pisaniem.
Zadając proste pytania o rozrząd i sprzęgło chciałem się dowiedzieć czy ktoś w swoim MITSUBISHI to zmieniał przy tak niskim przebiegu auta. Na razie nikt od Miśków nie odpowiedział a ja przyznałem tobie ledziu, że rozrząd mógł być wymieniany przy 60 tys. z powodu wieku auta. Nawet został wymieniony zbyt późno gdyż powinien być po 5 latach a nie 8, mimo to paski wytrzymały i guma się nie rozsypała :)
Mam L7, mamy też cj0. Zawsze zakładam zmianę od razu rozrządu i płynów. Zrobiłem to tak w L7 jak i cj0.
Jednego Miśka kupiłem nawet bez książki serwisowej - pewnie teraz jesteś zdziwiony, bywa. Od razu założyłem wymianę rozrządu i oleju ale na 100% nie zamierzałem wymieniać sprzęgła i mam nadzieję, że jeszcze długo go nie wymienię. Nie mam pewności co do przebiegu mojego CS ale patrząc na wiele elementów oraz to co i kiedy się zużywa mam pewne rozeznanie.
Z prostego pytania ledziu zrobiłeś rynsztok w temacie, wyjeżdżasz personalnie do mnie a mnie zakup O1 kompletnie nie interesuje. To nie znaczy, że nie mogę zadawać pytań w dziale O1 tym bardziej, że O1 i L7 ma ze sobą wiele wspólnego.
Na temat rozrządu przyznałem tobie rację ale widzę nie wystarczyło i wolałeś rozpętać burzę w szklance wody, pewnie masz w tym swój ukryty cel ale mnie w to nie mieszaj, proszę.
Wiedz jedno, że zawsze będę przeciwko nie uczciwym sprzedającym bez względu na to ile będą krzyczeć czyli tych nazywanych przez ciebie ledziu Mirasami co tworzą pojazdy w/g ciebie na zamówienie nazywanych przez ciebie Januszami. Nie zapominaj, że to kupujący wydają swoje ciężko zarobione pieniądze ale nie koniecznie muszą je wydać u przestępcy fałszującego książkę, cofającego licznik, maskującego na szybko uszkodzenia elementów nośnych czy miski olejowej, wciskającego, że są dwa kluczyki gdzie drugi niby nie ma baterii a tak naprawdę nie ma wnętrzności itd. Używane auto to nie nowe i każdy to wie ale stan ma być jasny i uczciwy bez względu czy wystawiane jest za 20 tys czy za 2 tys a kupujący zadecyduje czy chce kupić dane auto czy wybierze inne.
Przepraszam za OT czytelników tematu.

Bzyk_R1 - 17-10-2019, 11:59

Jak ktoś spróbował trochę handlu to wie że patologia jest po każdej stronie. Przyjeżdżają marudy, gnębią, dzwonią potem z pytaniami ciągle. Jak jest towar to ma być cena a ludzie którzy chcą kupić to kupią.
ledziu - 17-10-2019, 12:38

Olejmy te kłótnie :mrgreen: i miejmy nadzieje że Twoje auta jak będziesz je sprzedawał będą po pedantycznym serwisie i najtaniej w Polsce :twisted:

[ Dodano: 17-10-2019, 13:23 ]
Miałem zostawić swój post w dłuższej postaci ale jest ok. Odpuszczam każdy ma swoje ścieżki życiowe.

edit

Bzyk_R1 - 17-10-2019, 14:18

Dobrze widzę że każdy z Was chce napisać podsumowanie więc temat zamykam.