Zamknięty przez: Bzyk_R1 17-10-2019, 14:18 |
Czy ktoś oglądał O1T? |
Autor |
Wiadomość |
rafal2482
Nowy Forumowicz

Auto: Pegout 4007 2.2hdi, O1 2.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-10-2019, 13:43 Czy ktoś oglądał O1T?
|
|
|
Jadę obejrzeć to auto. Czy ktoś może już je oglądał? Sprzedający twierdzi że jest w oryginale, do poprawy nadkola ale znam temat z mojego pierwszego outlandera, pęknięty zderzak i zagięta maska. Stan techniczny podobno ok.
https://www.otomoto.pl/of...ml#gallery-open |
_________________ Rafał |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
|
|
|
 |
rafal2482
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 14-10-2019, 15:53
|
|
|
Dzięki za podrzucenie. Sprawdziłem wcześniej na YT czy go nie oglądałeś Obejrzę go dzisiaj i zobaczymy jaki stan. Przy poprzednim 2.4 troszkę miałem do roboty - głównie ruda . Zresztą przy moim 4007 z 2011r też rudy nalot się pojawił choć auto bardzo zadbane.
[ Dodano: 14-10-2019, 22:32 ]
Już po oględzinach. Mechanicznie ok. Przepocenie dyfra z tyłu, coś na misce, przy rurach od intercoolera wszystko do ogarnięcia. Do naprawy zderzaki, trochę kosmetyki do zrobienia wewnątrz. No i morze rudej od dołu, do wstawienia reperaturki nadkoli, bąble ma klapie bagażnika i rantach drzwi, do ratowania zbiornik głównie przy wlewie itd. Jak dla mnie za dużo tego więc odpuściłem. Jak ktoś chce się więcej dowiedzieć to proszę pytać. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1

|
Wysłany: 14-10-2019, 23:07
|
|
|
rafal2482, jakieś foteczki? Dzięki za podzielenie się swoimi wrażeniami z oględzin |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
rafal2482
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 15-10-2019, 07:56
|
|
|
Fotek nie robiłem. Oglądałem go już w totalnych ciemnościach a i tak było słabo. Generalnie auto chyba nigdy nie było konserwowane a na pewno we właściwy sposób |
|
|
|
 |
MitsuGo
Forumowicz LPG 11.6 l/100km

Auto: cs9w 2.0, CY 1.6
|
Wysłany: 15-10-2019, 07:58
|
|
|
Czy ktoś z Was zmieniał w Miśku sprzęgło OE przy 55 tys i fabryczny rozrząd przy 61 tys ?
 |
_________________ Go MitsuGo |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 15-10-2019, 16:06
|
|
|
Są telefony na pieczątkach można zadzwonić i zweryfikować temat. |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 15-10-2019, 22:47
|
|
|
MitsuGo napisał/a: | Czy ktoś z Was zmieniał w Miśku sprzęgło OE przy 55 tys i fabryczny rozrząd przy 61 tys ?
|
A jakie to ma znaczenie ? Na rozrząd składają się elementy gumy więc zgadnij co może się z nimi dziać po kilku latach (dokładnie 8miu)? Do tego wielkie mi mecyje zjarać sprzęgło out.
Generalnie jak byłbym sprzedającym i zobaczyłbym z czym masz problemy to raczej już byś nie kupił tego auta ... nasz rynek jednak jest jedną wielką |
|
|
|
 |
MitsuGo

|
Wysłany: 16-10-2019, 09:31
|
|
|
W sumie rozrząd zaleca się już po 5ciu latach zmienić nawet jak nie ma odpowiedniego do zmiany przebiegu - to dobre wytłumaczenie.
ledziu napisał/a: |
Generalnie jak byłbym sprzedającym i zobaczyłbym z czym masz problemy to raczej już byś nie kupił tego auta |
Mocno nerwowych sprzedających od razu skreślam, łatwo ich poznać przy pierwszej rozmowie telefonicznej.
Całe szczęście wybór aut jest ogromny. |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 16-10-2019, 11:01
|
|
|
Edit |
Ostatnio zmieniony przez Bzyk_R1 16-10-2019, 13:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arokub
Forumowicz
Auto: OIII
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Mar 2017 Posty: 157 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16-10-2019, 12:41
|
|
|
MitsuGo napisał/a: | fabryczny rozrząd przy 61 tys ? |
Ja zmieniałem i to dwukrotnie. Co prawda nie w miśku, ale za pierwszym razem to było auto koreańskie na licencji japońskiej, a za drugim auto czeskie I akurat w obu przypadkach to było coś około 60 tys i chyba w 6 roku eksploatacji. |
|
|
|
 |
MitsuGo

|
Wysłany: 16-10-2019, 13:05
|
|
|
ledziu napisał/a: |
A co w tym dziwnego... ? |
Gdzie wyczytałeś, że to coś dziwnego ?
Strasznie się gotujesz ledziu, to nie zdrowe. Pytania były proste, zadane na podstawie fotki z sieci. Twoja reakcja jest mocno podejrzana |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 16-10-2019, 18:01
|
|
|
MitsuGo napisał/a: | ledziu napisał/a: |
A co w tym dziwnego... ? |
Gdzie wyczytałeś, że to coś dziwnego ?
Strasznie się gotujesz ledziu, to nie zdrowe. Pytania były proste, zadane na podstawie fotki z sieci. Twoja reakcja jest mocno podejrzana |
Wiesz co mnie gotuje ... to że mając zajawke motoryzacyjną, mając naście aut od zwykłych które wpadły mi w oko przez takie bardziej niezwykłe mam jeden problem ... nie ze znalezieniem samochodu mającego 20lat z przebiegiem 100k.km. w opcji która obecnie w ogł.nie istnieje tylko ze sprzedażą tak żeby psychicznie polski znaffca czy.kupiec nie zgnębił Cię na tyle żebyś nie musiał trafić do psychiatryka.
Na tą chwilę mamy syf na rynku aut używanych z dwóch podstawowych powodów czyli Mirki handlarze i Janusze od zakupów.
Teraz Ci opowiem jak ja dziś kupowałem out1t (nie kupiłem go bo nie wiem czy chce znowu out1 muszę to przemyśleć)
Sprawdziłęm vin czy oby nie jest gdzieś uwzględniony, sprawdziłem stan blacharski zewnętrzny i wewnętrzny oraz korozję podwozia i podstawowych elementów zawieszenia typu belka przód tył + wzmocnienia itp. Dostałem do ręki ks.serwisową gdzie rozrząd był zmieniony przy 80k.km. z tego co pamiętam ze sprzęgłem i po 8latach.
Teraz jako ten normalny kupujący ... wiem iż kupuje auto stare więc nie wertuje książki serwisowej tylko sprawdzam stan bieżący auta zakładając że po zakupie wymieniam :
- rozrząd z pompą i z paskiem wałka b.
- świece
- oleje silnik/skrzynia
- filtry + płyny
- sprawdzam hamulce i je wymieniam
Tak więc nie robię z siebie Janusza bo zakładam że auto stare będzie wymagać wkładu więc zmiana sprzęgła wtedy czy wtedy albo rozrządu który i tak wyląduje w śmietniku nie ma znaczenia.
Problem Twój i wielu kupujaąych jest taki że chcecie tej super idealności za darmo czyli w aucie za 20k.ktoś Wam zrobi serwis za 5k.
Więc co mamy od Mirków handlarzy??? A mamy idealne zdjęcia, opony wyplakowane, fałszywe książeczki serwissowe, cofane przebiegi bo sam się o to prosisz.
Bzyk_R1 i widzisz zamiast gonić polską patologię zakupową z której ryje się cała europa to nie Ty będziesz miał jedyny problem w tym że ktos coś nazwie po imieniu. Bo jak trzeba by pogonić Mirasa od cofania liczników to kazdy by stanął jak rycerz ale jak trzeba pogonić Janusz przez którego był cofnięty ten licznik albo podrobiona ks.serwisowa to już nie bo to taki równy chłop...
Więc nic innego mi nie pozostaje jak życzyć każdemu sprzedającemu "normalnego" kupującego a Tobie MitsuGo udowodnienia że ktos przegiął z serwisowaniem auta wymieniając pasek rozrządu po 8latach....
p.s.
Oglądana sztuka była w stanie zjawiskowym no ale pewnie z ks.serwisową coś nie tak |
|
|
|
 |
Bzyk_R1

|
Wysłany: 16-10-2019, 18:58
|
|
|
ledziu, ja się absolutnie z Tobą zgadzam, zresztą nie pierwszy raz bo piszesz mądrze ale nie jedź bezpośrednio w kogoś kto zapytał o coś. To jest forum więc dyskutujemy, nie musimy komuś niemiło docinać.
Nie fochaj się, potraktuj to jak trofeum mitsumaniak bez karnego punkcika to nie mitsumaniak. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 16-10-2019, 20:16
|
|
|
Bzyk_R1 napisał/a: |
Nie fochaj się, potraktuj to jak trofeum mitsumaniak bez karnego punkcika to nie mitsumaniak. |
Ale ja się nie focham tylko szkoda mi bo jest dużo pozytywnie zakręconych ludzi, fajnych aut ale po prostu się nie da ludzie rezygnują a auta idą za granicę i to takie że kopara opada no ale to się szybko nie zmieni ...
A tym czasem myślę o out1t |
|
|
|
 |
|