To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - "Mitsubishi Colt" vs "VW Polo"

czarnuch23 - 29-04-2007, 21:30

Mnie ubawilo wlansie Nowoczesne Polo (tak samo jak nowoczesny golf) Kanciaste do potegi wnetrze, zawieszenie konstrukcyjnie z lat 80 przemawiajace na kozysc... Lepsza buda? niby gdzie? colt jest w ocynku (no chyba ze sie myle) i rdza to sie pojawia po uszkodzeniu powloki ocynku co nastepuje po dzwonie :P (swoja droga mozna zobaczyc wiele gnijacych szrotwagenow na drodze) spalanie colta tez nie wiem dlaczego jest dla mnie abstrakcja bo zadko kiedy wychodze ponad 8l w miescie.... cuz mamy Pro WV prase:) wkoncu duza sila nabywcza jest "subkultura" dresow a oni wlasnie WV kupuja (chodz polo jeszcze nie "docenili" )
Anonymous - 29-04-2007, 22:26

czarnuch23 napisał/a:
wkoncu duza sila nabywcza jest "subkultura" dresow a oni wlasnie WV kupuja (chodz polo jeszcze nie "docenili" )

tak czytam i czytam ten temat i wiekszosc z was zupelnie nie wie o czym pisze :) zenua

czarnuch23 - 29-04-2007, 22:56

arutrro byc moze masz racje i nie wiem co pisze ale jakos tak uprzedony do WV jestem i tak jak wybaczylem mamusce ze kupila Fiata tak golfa czy innego WV nie wybaczyl bym... poprostu uprzedzony jestem do tych samochodow (po tym co slysze od uzytkownikow i co sam odczolem jezdzac WV za kolkiem - coprawda tylko Golfa III i polo mialem okazje testowac) to jada one na jakiejs chorej opinii wyrobionej nie wiem jak... bo ani one nie sa niezawodne ani wygodne ani zaawansowane technologicznie a jesli chodzi o trakcje i parametry silnika to moj stary colciak jest dla niech niedoscignionym idealem.....(pczywiscie mowie o pewnym roczniku) Bo nie mozana porownywac Golfa V z coltem CA4A
Swoja droga za pieniadze ktore trzeba dac za golfa V wolal bym kupic cos wiekszego ciut starszego (2-3 lata) ale za to z japonskim rodowodem (Accord, Galant)
To jest moje zdanie.... poparte moimi wlasnymi doswiadczeniami...

Hugo - 29-04-2007, 23:06

Stereotypy wciąż rządzą w tym kraju.
Anonymous - 30-04-2007, 09:30

czarnuch23 napisał/a:
Swoja droga za pieniadze ktore trzeba dac za golfa V wolal bym kupic cos wiekszego ciut starszego (2-3 lata) ale za to z japonskim rodowodem (Accord, Galant)

no widzisz, a ja od 96 roku jezdzilem japoncami az od roku 2004 powoli przesiadalem sie na niemcy i powiem ci ze slabo siebie teraz wyobrazam w japonskiej technologii.
tak jak hubert pisze, "stereotypy wciaz rzadza w tym kraju" i malo maja wspolnego z rzeczywistoscia.

czarnuch23 - 30-04-2007, 10:39

Kiedys ktos powiedzial ze o gustach sie nie rozmawia...
a Opinie sa jak dziura w du...ie- kazdy ma swoja:)
Osobiscie z niemcow chcialybm miec tylko audi RS :P (niewazne czy 4 czy 6) reszta moze nie istnieć :)
A co do stereotypow to chyba jednak stereotyp drogich japoncow dominuje (czesci wcale nie sa drozsze od WV)

Hugo - 30-04-2007, 12:17

czarnuch23 napisał/a:
stereotyp drogich japoncow dominuje (czesci wcale nie sa drozsze od WV)
Też dobry przykład stereotypu "ogólnie drogich japońców", ale chyba jeśli chodzi o części to porównywalnej jakości do np. Mitsubishi czy Mazdy (wciąż mało popularne) będą droższe niż do VW.
czarnuch23 - 30-04-2007, 17:10

Ale sluchajac kolegow i obserwojac ich doswiadczenia moze cena ori czesci do mitsu jest wieksza ale zywotnosc danej czesci tez podobno lepiej wypada. Kwestia gustu kto co lubi:) mi sie WV nigdy nie podobly, niepodobaja i prawdopodobnie tak zostanie:P
Anonymous - 30-04-2007, 17:47

Nigdy nie mów nigdy. :P
Anonymous - 30-04-2007, 18:28

czarnuch23 napisał/a:
mi sie WV nigdy nie podobly, niepodobaja i prawdopodobnie tak zostanie:P

czarnuch23 napisał/a:
Kiedys ktos powiedzial ze o gustach sie nie rozmawia...
a Opinie sa jak dziura w du...ie- kazdy ma swoja:)

co za zgodnosc

Hubeeert - 30-04-2007, 18:40

czarnuch23 napisał/a:
Opinie sa jak dziura w du...ie- kazdy ma swoja :)

1. Prawa autorskie obowiazuja - na Zlocie wisisz mi piwo :mrgreen:
2. Opinie sa jak dziura w du...ie- kazdy ma wlasna :) - tak to sie mowi ;-)

arturro zasadniczo sie z Toba zgadzam ale ;-) jak sam wiesz - pomimo faktu, ze poruszalem sie juz kilkunastoma roznymi markami to moj Misiek wciaz jest the best. Ty miales pecha - trafiles na pseudomitsu produkowane w Holandii na jednej tasmie z Volvo przez upalonych imigrantow. To sie nie moglo dobrze skonczyc :D

Anonymous - 30-04-2007, 19:52

Hubeeert napisał/a:
arturro zasadniczo sie z Toba zgadzam ale ;-) ....

hubert ja z toba tez :) ale galantem jezdzilem 4 lata, carisma 8 lat, a3 2 lata, a6 2 lata, golfem miesiac :) (nie wspominajac firmowych aut) i jako-takie zdanie mam wiec troche mnie dziwia wypowiedzi osob ktore cos tam slyszaly lub cos tam przeczytaly.
ja tam nigdy nie pisalem na tym forum ze audi to ach, a golf to och bo to nie to forum ale tez nie pisalem ze koreanskie auto to shit bo tak wszyscy mowia, wychodze z zalozenia ze jak czegos nie wiem to sie nie udzielam.
ot i to mialem na mysli.
ja z perspektywy czasu wiem co jest imo lepsze, ale zachowam to dla siebie :D

Krzyzak - 30-04-2007, 21:33

Hubeeert napisał/a:
1. Prawa autorskie obowiazuja - na Zlocie wisisz mi piwo :mrgreen:

Hubert - po raz kolejny pisze, ze ten tekst jest z Fallout'a - gry, ktora powstala dawniej niz miales ten tekst w podpisie. I w oryginale brzmiala:
opinions are like assholes - everyone has own, and every stinks :)

Hubeeert - 30-04-2007, 21:45

Krzyzak, uwierz mi - gralem w Fallout Tactics ;-) ale uwierz mi tez ze tego powiedzonka uzywalem ma dlugo przed tym zanim uslyszalem o Fallout :D

[ Dodano: 30-04-2007, 21:45 ]
Poza tym pare osob piwo mi wisi - jak nie bedziesz wypominal to sie zalapiesz :D

Anonymous - 01-05-2007, 14:02

dla mnie liczy sie silnik i 1.6 to w wykonaniu colta bajka a mam go od roku