Pajero Ogólne - OPINIE NA TEMAT MITSUBISHI PAJERO 2006 3.2 DISEL
Anonymous - 09-07-2008, 21:42
L200 ma napęd taki jak Pajero (wersja SS) z tą różnicą że posiada jeszcze blokade tylnego mostu.
pozdrawiam
Anonymous - 09-07-2008, 21:53
Elili,
sorry, że tak na Ciebie wyskoczyłem
Proponuje, żebyś przeczytał cały tekst tego testu prasowego. Jest tam opis opcji terenowych napędu.
Ja tam znajduje jedynie taką drobną nieścisłość, że autor pisze o "blokadzie tylnego mostu", a ja bym wolał żeby napisał "blokada tylnego mechanizmu różnicowego"...
[ Dodano: 09-07-2008, 22:07 ]
Herkules13 napisał/a: | L200 ma napęd taki jak Pajero (wersja SS) z tą różnicą że posiada jeszcze blokade tylnego mostu. | L200 nie znam z własnego doświadczenia, ale jak rozumiem to jest tam albo Easy Select + blokada tylnego dyferencjału lub Super Select bez blokady tylnego dyferencjału?
Szyszkowa - 10-07-2008, 10:38
Herkules13 napisał/a: | L200 ma napęd taki jak Pajero (wersja SS) z tą różnicą że posiada jeszcze blokade tylnego mostu.
pozdrawiam |
Która w Pajero również występuje.
Anonymous - 10-07-2008, 15:46
gootek napisał/a: | Elili,
sorry, że tak na Ciebie wyskoczyłem
Proponuje, żebyś przeczytał cały tekst tego testu prasowego. |
OK.
Przepraszałem bo przeczytałem najpierw tylko tabelkę
A po upomnieniu resztę. W tekscie jak byk stoi ta blokada (w tabelce tylko o blokadzie międzyosiowej).
gootek napisał/a: | L200 nie znam z własnego doświadczenia, ale jak rozumiem to jest tam albo Easy Select + blokada tylnego dyferencjału lub Super Select bez blokady tylnego dyferencjału? |
Dokładnie tak jest w L 200. Choć podobno jest wersja z SS i blokadą tyłu ale bez ASTC.
Anonymous - 10-07-2008, 16:27
gootek napisał/a: | Ja tam znajduje jedynie taką drobną nieścisłość, że autor pisze o "blokadzie tylnego mostu", a ja bym wolał żeby napisał "blokada tylnego mechanizmu różnicowego"... |
A co to za różnica ? Przecież chodzi o to samo, pełną blokadę tylnej osi
[ Dodano: 10-07-2008, 16:34 ]
Mikrusek napisał/a: | Która w Pajero również występuje. |
tak, tak Mikrusek
chodziło mi o Pajero - SS + blokada tyłu
Anonymous - 16-07-2008, 15:11
Co do Pajero IV GENERACJI to uważam że jeśli chodzi o asfalt to lepszy jest Outlander II(lepsze kopyto ) a jeśli chodzi o teren odrobine sprawny wydaje mi sie L200 chodzi mi głównie o zawieszenie jest bardziej miękkie W PAJERO podczas jazdy w terenie troche hałasuje (troche twarde zawieszenie) a l200 jest bardziej komfortowy jeśli chodzi o wybieranie nierówności ale podczas szybkiej jazdy po czarnym to raczej lipnie. DLATEGO UWAżAM żE PAJERO TO DOBRA ALTERNATYWA MIEDZY OUTLANDEREM A L200 ( CHODZI MI O WNęTRZE CZY KOMFORT i przestrzeń NO PAJERO POD TYM WZGLęDEM PRZEBIJA L200 I OUTKA)
A no i mimo przygód w serwisie z tym samochodem i z jego eksloatacją to polecam PAJERO IV
|
|
|