To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - Drgania przy prędkości powyżej 100km/h

skull - 29-07-2008, 21:59

Jeszcze nie uporałem się z problemem.Zauważyłem jedynie że drgania są także odczuwalne przy mniejszych prędkościach jadąc po łuku.Dałem sobie ogólnie na luz bo już mam kielbie we łbie :wink: Wychodzi że trzeba wymienić pół samochodu zeby znaleśc usterkę :(
rafq - 31-07-2008, 02:22

A zrobiłeś tak jak pisał Adaho ? Taka usługa dużo nie kosztuje a może uratować wiele.
skull - 06-08-2008, 21:01

Siemka
Dzisiaj jestem świeżo po ściezce diagnostycznej w serwisie Mitsubishi Elbląg.Nie znaleziono zadnych luzów,amorki OK,zbiezności geometria OK.Podejżenie padło na półoś a dokładnie na element wyważający.Teraz poszukuję właśnie półosi używanej.Tak na marginesie fajny serwis w Elblągu :) Polecam :!:
P.S
Zaczynam zastanawiać sie czy powodem drgań w moim MSW nie jest przegub zew.Mechanik u którego zawsze robiłem wszystkie auta twierdzi że jak sprawdzał u mnie zawieszenie zastanawiał go dziwny luz w przegubie od strony kierowcy.Zaczyna wszystko składac się w całość bo słyszę przy ruszaniu terkotanie,ale tylko na prostych kołach,ogólnie całe te zjawisko drgań jest tylko odczuwalne przy dodawaniu gazu,jezeli delikatnie przyspieszam i jest mniejsze obciazenie napędu drgania są delikatne.

Anonymous - 19-11-2009, 14:12

Witam.
Moim zdaniem problem występowania drgań karoseri jest wina przy ustawieniach rozrządu.Często po pierwszych wymianach paska rozrządu dużo osób nie zachowuje ustawień wałka balansowego który to wyrównoważa silnki.Stąd te drgania.

dzik18 - 15-12-2009, 21:30

Sprawdż tylko półosie napędowe !