To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Opinie lub biezace naprawy u Leszka

Anonymous - 09-08-2008, 12:37
Temat postu: Opinie lub biezace naprawy u Leszka
odswieze temat apropo's cen u Leszka za rozrzad.Autentycznie powiedzial kumplowi z klubu 1500 zl.Wymienie szczegółowo jak chcieliscie -w tej samej cenie wraz z rorzadem wymienil jeszcze:

1.pompe wody
2. paski
3.planowal glowice (roznica cen spora bo 50zl a jakosciowo nie odbiega od planowania za 100 zl u Leszka)
4.olej motul
5.plyny hamulcowy ,w skrzyni ,wspomag
6. filtry- powietrza, paliwa, oleju.
7. oraz regulowal zawory
Po prostu wszystkie wymiany biezace

Do mnie bardziej przemawia 1500 za taka robote niz 1500 za wymiane samego rozrzadu.

nie robmy takiego monopolu bo to sie juz zaczyna robic nudne.podawajcie inne zaklady z kotrych wyniesliscie banan na twarzy :) Leszek moze nie jest daleko od krakowa ale trudno jest tam dojechac.Jak ktos potrzebuje naprawy od reki i zalezy mu na czasie to sie nie bedzie raczej do niego pchal.

Kolega o ktorym mowa to ZOK a mechanik jego wiec pytajcie
bwr

Anonymous - 09-08-2008, 23:26

[quote="Browar"]nie macie wrazenia ze nasz slynny mechanik staje sie coraz drozszy?[/
quote]

zacząłeś "temat" to warto go zakończyć i oddać to co Leszkowi sie nalezy..... robi auta solidnie i wcale drogo....i myślę, że najpierw trzeba było sprawdzić, za co Leszek powiedział taką cenę

Spoko luzik mnie kasuje ok i tez nie mam zastrzezen.To tylko spostrzezenie i to nawet nie moje .Kolega z klubu byl tam w i Leszek krzyknal za wymiane rozrzadu 1500 zl wiec zrezygnowal i zrobil u pierwszego lepszego za 800

pozdrawiam

szczeslaw - 10-08-2008, 23:43

Nie było mnie w Krakowie i nie miałem dostępu do netu. Chyba mod też ma prawo do małego urlopu? Jeżeli nie, to proszę o usunięcie mnie z tej funkcji.
Adaho_krak - 10-08-2008, 23:51

Browar, chłopie obudź się, jeśli chcesz już porównywać ceny rób to w sposób jasny. Ja kilka postów wyżej napisałem ile kosztuje wymiana rozrządu u Leszka. Ty znów napisałeś cene za całość. Jeśli chcesz porównamy, podaj jakie części z tych w/w zostały wsadzone do auta (konkretnie jakich producentów), i dokładnie co wchodzi w tą cene którą wymieniłeś. Ja jestem skłonny zrobić Ci taką samą specyfikację z cenami u Leszka. Do innego mechanika niż Leszek na chwilę obecną mogę jechać zmienić klocki lub świece z niczym innym nie pojade, za dużo zwłok się naoglądałem po kowalach. Druga sprawa to to, że LEszek najtańszych części nie zakłada. Po co mu kłopoty.
Tak więc podsumowując czekam na konkrety (specyfikacja części i konkretnych czynności) obiecuje przedstawić rzetelną wycene od Leszka (osobiście do niego pojade i go o nią poproszę), a czcze gadanie jest lekko nie na miejscu po tym jak Leszek pomógł niejednemu z nas wyjść z kłopotów z autem.

Anonymous - 11-08-2008, 13:15

Adaś wyjasnijmy sobie cos ja nie bede sie bawil o skrupulatne wyliczanki cen robocizny i czesci nie mam do tego głowy nerwów czasu.Auto nie jest najwazniejsze sa inne priorytety.Staram sie sprawie nadac obiektywny tok.Wiem ze Leszek jest najlepszy w tym co robi i wcale tego nie neguje, sam do niego jezdze i bede jezdzil jezeli ceny sie nie zmienia.Chodzi o toze nie kazdy ma czas i nerwy zeby tam dojechac a potrzebuje auto zrobic na JUZ! - ktoś moze napisac jak wie i juz sprawdzil + gdzie jest 2 taki Leszek jak w ogole jest -jakie sa ceny czy sie roznia jak bardzo a moge sie zalozyc ze jest ich wiele.Ja pytam o to bo nie wiem.A kto pyta nie błądzi.Ja nie chce sie sprzeczac z powodu blachego niezrozumienia.Mozemy pogadac o tym na spocie, ale uwazam ze nie ma o czym.Moj temat uwazam za zamkniety nie chce sie klucic naprawde Adam - stawiam piwo na spocie :)

[ Dodano: 11-08-2008, 13:25 ]
aha mam prosbe do naszego moderatora -nie zakladalem tematu POLEMIKA NA TEMAT CEN U LESZKA -zobaczy to sam Leszek i pomysli sobie co za K...wtedy to na pewno mi sie ceny u niego zmienia lub odmowi mi naprawy i bede mial pozamiatane.Niech sie to nazywa "Opinie lub biezace naprawy u Leszka" w sumie moze byc dobry temat :)

Adaho_krak - 11-08-2008, 14:04

Browar napisał/a:
Adaś wyjasnijmy sobie cos ja nie bede sie bawil o skrupulatne wyliczanki cen robocizny i czesci

To po co zaczynasz porównywanie cen. Już Ci to raz chyba wytłumaczyłem i powinno wystarczyć. Leszka cena może odbiegać od cen mechanika ZOK'a. I chciałbym się dowiedzieć dlaczego. Jeśli ceny Leszka są faktycznie za wysokie to ponegocjuje niźsze, ale muszę mieć oparcie w faktach a nie w mitach. Do rzetelnej wyceny naprawy z częściami trzeba znać producentów części jak i również co zostało wymienione. Wtedy porównanie jest rzetelne.

Browar napisał/a:
Staram sie sprawie nadac obiektywny tok.

Nie starasz się, napisałeś że Leszek jest drogi bo ZOK zrobił taniej. Cały czas się Ciebie
pytam co zrobił i na jakich częściach, żeby móc wydać obiektywną opinię i nadać OBIEKTYWNY tok sprawie.

Browar napisał/a:
Wiem ze Leszek jest najlepszy w tym co robi i wcale tego nie neguje

To już wie wiele osób i dlatego do końca wyjaśnimy tą sprawę, żeby nie psuć jego dobrego imienia i powinieneś się podjąc wyjaśnienia tej sprawy do końca, skoro to rozpocząłeś.

Browar napisał/a:
Chodzi o toze nie kazdy ma czas i nerwy zeby tam dojechac a potrzebuje auto zrobic na JUZ!

Ja osobiście nie podjąłbym się wskazania jekiegokolwiek miejsca w Krakowie z czystym sumieniem, od 1994 roku mam swóje pojazd, i w związku z tym znam większośc zakładów w KRK. Jeśli chcesz napisze Ci gdzie naprawić Francuza, gdzie Niemca, ale Japońca to tylko Leszek.

Browar napisał/a:
a moge sie zalozyc ze jest ich wiele.

Widziałeś u Leszka na podjeździe czerwone Ecli, to auto czeka na silnik. Był w zakładzie "wiele" i zmienił rozrząd, później naprawił głowice po zerwaniu paska, zmienił rozrząd w zakładzie "wiele nr2". A teraz czeka na nowy silnik, w obecnym jest blok do wymiany, wydawałoby się że to tylko przez wymiana rozrządu.

Browar napisał/a:
Ja nie chce sie sprzeczac z powodu blachego niezrozumienia

Ja się nie sprzeczam, ja staram sie sprawie nadac obiektywny tok.

Browar napisał/a:
aha mam prosbe do naszego moderatora -nie zakladalem tematu POLEMIKA NA TEMAT CEN U LESZKA

Założyłeś tylko w innym temacie.

Browar napisał/a:
Niech sie to nazywa "Opinie lub biezace naprawy u Leszka" w sumie moze byc dobry temat

Mówisz i masz :)

Anonymous - 11-08-2008, 20:08

dobrze Panie moderatorze - przekaz zrozumiany - dziekuje za wspolprace
bwr

Marcin-Krak - 11-08-2008, 21:49

Znowu moja wina :finga:

szczeslaw, spoko nie ma problemu. Każdy sobie może wyjechać. Ja zgłosiłem post o geometrii - bo potrzebowałem na już info - a tam polemika nie na temat była. Uważam że sprawa zakończona :P

Co do mechaników - nie mam odwagi polecać komuś mechaników do których wcześniej jeździłem - nie dlatego, że są źli - po prostu mnie kasowali po znajomości ;) Inną sprawą jest, że obecnie do dobrego mechanika czeka się ok 2 tygodni na termin :evil:

I na koniec bez ciśnień proszę :D

A u Leszka lubię to, że już wie że jestem przewrażliwiony i zawsze mi wszystko co mnie niepokoi sprawdzi super dokładnie - i nie kasuje za za każdą taką rzecz kasy. Było nie było kto stawiał największy opór przed przekonaniem się do Niego :?: :wink:

Anonymous - 13-08-2008, 18:01

Ostatnio u znajomka wymiana w "lansie" pierścieni oraz wszystkich uszczelek cena b. przyzwoita , plus oczywiście doskonała robota , to tyle w temacie
Anonymous - 13-08-2008, 21:48

arci napisał/a:
Ostatnio u znajomka wymiana w "lansie" pierścieni oraz wszystkich uszczelek cena b. przyzwoita , plus oczywiście doskonała robota , to tyle w temacie

znajomy prowadzi zaklad?

Anonymous - 14-08-2008, 10:34

Czytaj ze zrozumieniem , temat dotyczy "napraw u Leszka" , a Lancer jest znajomego warsztat Leszka a opinia moja
mkm - 14-08-2008, 11:19

arci, czy Leszek w Twoim nazewnictwie to Pio?
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15

Anonymous - 14-08-2008, 14:39

mkm napisał/a:
arci, czy Leszek w Twoim nazewnictwie to Pio?
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15

Nie , Pio to "mój" osobisty meches do którego dostać się to jest w sumie tak ciężko jak do papieża , poprostu teraz mechanikom zajmuje się tylko w wolnych chwilach , gdy powiedziałem mu o cenie wymiany pierścieni u Leszka przetarł oczy ze zdumienia "gościu
jest tani" :)

Anonymous - 19-08-2008, 18:25

arci to napisz cos o tym twoim mechesie w temacie "Dewagacje itd...bo ja musze swoje auto zrobic do konca sierpnia a Leszka nie ma.Chcialbym sie wybrac wrescie na Zlot w Grudziadzu a nie pojade "nieidealnym" misiem :) .Dlatego zalezy mi na czasie

pozdr
bwr

Anonymous - 21-08-2008, 11:19

Browar napisał/a:
arci to napisz cos o tym twoim mechesie w temacie "Dewagacje itd...bo ja musze swoje auto zrobic do konca sierpnia a Leszka nie ma.Chcialbym sie wybrac wrescie na Zlot w Grudziadzu a nie pojade "nieidealnym" misiem :) .Dlatego zalezy mi na czasie

pozdr
bwr

Jak już pisałem robi tylko dla d. znajomych albo kumpli , sam olej i filtry wymieniałem z dwa miechy , jak "odwiesi" działalność to dam info : )
Wracając do Leszka (Pio w górach zero zasięgu) ,cari łapała mi temperature (właściwie zegar) ,deko przypanikowałem bo wyjazd na pomorze, kontrolny tel. do Leszka , wytłumaczyłem mu w czym problem " stawiam na czujnik temperatury do zegara " , obejrzałem ten czujnik , przewód kręcił się na wszystkie strony, tel. do ASO 388 zł minus rabat u znajomka w sklepie powiedzmy 20 zł(zamiennik) po wymianie czujnika wszystko działa , stary czujnik przekłamywał zegar a mi w krakowskich korkach rosło ciśnienie widząc wskazówke zegara na czerwonym polu , Leszek usunie awarie nawet przez telefon :lol: