Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opinie lub biezace naprawy u Leszka
Autor Wiadomość
Browar
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2008, 00:01   Opinie lub biezace naprawy u Leszka

nie macie wrazenia ze nasz slynny mechanik staje sie coraz drozszy?
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 11-08-2008, 13:37, w całości zmieniany 1 raz  

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2008, 12:53   

Browar napisał/a:

Porównaj ceny z innymi warsztatami, to wrażenie Ci zniknie. Nie mówiąc już o jakości wykonanych usług.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2008, 13:06   

Adaho_krak napisał/a:
Porównaj ceny z innymi warsztatami, to wrażenie Ci zniknie. Nie mówiąc już o jakości wykonanych usług.

wiesz nic nie mowie bo mi dobrze zrobil zawias z przodu i nie wzial duzo w sumie,tyle ze wysallem do niego kilku chlopaków i ich policzyl jak "w innych" warsztatach, jak obcy.Podobno klubowicze maja znizki...

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 13-04-2008, 13:56   

Browar napisał/a:
Adaho_krak napisał/a:

wiesz nic nie mowie bo mi dobrze zrobil zawias z przodu i nie wzial duzo w sumie,tyle ze wysallem do niego kilku chlopaków i ich policzyl jak "w innych" warsztatach, jak obcy.Podobno klubowicze maja znizki...

nie wiem, moze przypadek, moze nie, moze faktycznie "nam" albo chociaż tym co juz kojarzy dość dobrze liczy taniej, tym bardziej że polecamy go innym i troche dzięki nam mu się to rozkręca.

Ja w każdym razie dałem mu ostatnio sporo pracy i nie policzył wcale dużo, wysłałem kiedyś do niego znajomą i też była zadowolona z ceny, ale to było z pół roku temu.

Zresztą, niech liczy sobie nawet "normalnie" ważne ze jest zrobione dobrze. ja już zapłaciłem 350 zł za spawanie podłużnicy i jej wogóle nie pospawali :twisted: a u Leszka wiesz ze fuszerki nie odstawi.

pozatym: wiele osób może wyjść z założenia: tanio = źle. więc "nowym" osobom, też nie można powiedzieć pół darmo bo pomyślą ze bedzie zrobione źle.

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 13-04-2008, 13:57   

Browar napisał/a:

A dziwisz się? Inwestycje w warsztat to kupa kasy, którą jakoś trzeba zarobić.
I tak jest taniej niż gdzie indziej, więc nie narzekaj ;)

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 13-04-2008, 13:59   

Browar napisał/a:

Ja mogę napisać tylko tyle, że również wysłałem kilku kolesi do niego i nikt zastrzeżeń nie zgłaszał wręcz odwrotnie. :) Ceny usług w warsztatach mechaniczny ogólnie w Krakowie poszły sporo do góry i uważam że Leszek ma ceny przynajmniej 30-40% niższe. Porównywalnie sprzęgło w Ecli wraz z częściami w KRK wacha się między 600-1000, u Leszka zaplaciłem 480, w cenie było przetoczeniem koła zamachowego i simering między skrzynią a silnikiem. Inny mechanik by się ani simeringiem, ani kołem zamachowym nie przejmował, co kończy się często całą robotą i dodatkowymi kosztami od nowa.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2008, 21:57   

Spoko luzik mnie kasuje ok i tez nie mam zastrzezen.To tylko spostrzezenie i to nawet nie moje .Kolega z klubu byl tam w i Leszek krzyknal za wymiane rozrzadu 1500 zl wiec zrezygnowal i zrobil u pierwszego lepszego za 800.
szczeslaw napisał/a:
A dziwisz się? Inwestycje w warsztat to kupa kasy, którą jakoś trzeba zarobić.
I tak jest taniej niż gdzie indziej, więc nie narzekaj

z tym sie tez zgodze i bron Boże nie narzekam Szczesław:) tyle zeby o klubowiczach nie zapominal bo to defakto my go miedzy innymi wypromowalismy ;p
pozdrowki
bwr

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 13-04-2008, 22:04   

Browar napisał/a:
Spoko luzik mnie kasuje ok i tez nie mam zastrzezen.To tylko spostrzezenie i to nawet nie moje .Kolega z klubu byl tam w i Leszek krzyknal za wymiane rozrzadu 1500 zl wiec zrezygnowal i zrobil u pierwszego lepszego za 800.

Hmmm jakoś ciężko mi w to uwierzyć ;|

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2008, 22:09   

Też w to nie wierzę, że Leszek krzyknął za rozrząd taką kwote, trochę więcej informacji... co to za auto i co oprócz rozrządu zalecił zrobić, zamienniki czy oryginały... wiele niewiadomych...
Pozdr.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 14-04-2008, 21:13   

Jutro jade do Leszka i zbadam sprawę, jako koleś puścił farmazona to Browar poproszę o dane typka to sobie wyjaśnimy conieco. A co do cen konkretnie rozrządu to powiem tak: w Ecli rozrząd kosztuje od 300 zł do 4000zł, cena jest uzależniona od kilku prostych spraw. Po pierwsze jakość części i zakres ich wymiany. Przykład Ecli bardzo pięknie to naświetla, można wymienić sam pasek i rolki w podrzędnym zakładzie na kiepskich zamiennikach płacimy 300zł (Leszek tego nie zrobi, bo wie jak to się kończy) do w/w trzeba dołożyć różnice ceny do dobrego zamiennika, napinacz hydrauliczny (koszt części ~400zł), simerngi do uszczelniania (~80zł), pompę wody (~200zł) też warto, , tak że jak się w 1000 zamkniesz to jest OK. W ASO cena 4000zł. Robiłem u Leszka i zmieściłem się w 650zł, ponieważ mój napinacz był w luks stanie i Leszek dał gwarancje że wytrzyma 70tkm. Browar piszesz o cenie, nie podałeś modelu auta i konkretów wyceny przez Leszka. Niech koleś się zaloguje na forum, popolemizujemy na temat cen i jakości usług zakładów mechanicznych w Krakowie. W sumie to i tak się niedługo zaloguje i napisze temat "STRZELIŁ PASEK I CO TERAZ". Sorki, ale wkurzają mnie takie pomówienia na temat gościa który nieraz uratował niektórym klubowczą 4litery, dodatkowo fakty oparte na farmazonie. Ja sam osobiście bujałem się po KRK w celu głupiego ustawienia obrotów i nikt tego nie potrafił zrobić. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 21:27   

Adaho_krak
Podpisuję się pod tym co napisałeś obiema ręcami...
Pozdr...
p.s,
znam leszka ponad 10 lat....

t.o 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
Wysłany: 18-04-2008, 18:43   

A orientujecie sie może ile będzie kosztować u Leszka sama robocizna za rozrząd z pompą
wody włącznie (silnik V6)?

Części zgromadzone, wybieram sie do niego po niedzieli i zastanawiam sie ile przygotować monet :>

pozdrawiam
t.o

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2008, 20:22   

t.o napisał/a:
A orientujecie sie może ile będzie kosztować u Leszka sama robocizna za rozrząd z pompą

Części zgromadzone, wybieram sie do niego po niedzieli i zastanawiam sie ile przygotować monet :>

pozdrawiam
t.o

Jaki problem... telefon do Leszka i z głowy, nie róbmy tutaj "Milionerów"
Przeciez itak telefonicznie trza sie umówić?? no nie??
Pozdr.

t.o 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
Wysłany: 19-04-2008, 08:38   

JackD napisał/a:
t.o napisał/a:

pozdrawiam
t.o

Pozdr.

A co w tym złego, żeby zapytać tutaj, chyba po to jest forum regionalne między innymi?

Nie baw sie w czyjegoś adwokata jak nie masz nic sensownego do powiedzenia.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 19-04-2008, 10:47   

t.o napisał/a:

Za rozrząd z pompą 170 pln, bez pompy 150 pln. Koszt samej robocizny.

JackD napisał/a:
Pozdr.

t.o napisał/a:
Nie baw sie w czyjegoś adwokata jak nie masz nic sensownego do powiedzenia.

Spokojnie :D :D :D

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Odpowiedz do tematu