|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opinie lub biezace naprawy u Leszka |
Autor |
Wiadomość |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 00:01 Opinie lub biezace naprawy u Leszka
|
|
|
nie macie wrazenia ze nasz slynny mechanik staje sie coraz drozszy? |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 11-08-2008, 13:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2008, 12:53
|
|
|
Browar napisał/a: | nie macie wrazenia ze nasz slynny mechanik staje sie coraz drozszy? |
Porównaj ceny z innymi warsztatami, to wrażenie Ci zniknie. Nie mówiąc już o jakości wykonanych usług. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 13:06
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | Porównaj ceny z innymi warsztatami, to wrażenie Ci zniknie. Nie mówiąc już o jakości wykonanych usług. |
wiesz nic nie mowie bo mi dobrze zrobil zawias z przodu i nie wzial duzo w sumie,tyle ze wysallem do niego kilku chlopaków i ich policzyl jak "w innych" warsztatach, jak obcy.Podobno klubowicze maja znizki... |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 13-04-2008, 13:56
|
|
|
Browar napisał/a: | Adaho_krak napisał/a: | Porównaj ceny z innymi warsztatami, to wrażenie Ci zniknie. Nie mówiąc już o jakości wykonanych usług. |
wiesz nic nie mowie bo mi dobrze zrobil zawias z przodu i nie wzial duzo w sumie,tyle ze wysallem do niego kilku chlopaków i ich policzyl jak "w innych" warsztatach, jak obcy.Podobno klubowicze maja znizki... |
nie wiem, moze przypadek, moze nie, moze faktycznie "nam" albo chociaż tym co juz kojarzy dość dobrze liczy taniej, tym bardziej że polecamy go innym i troche dzięki nam mu się to rozkręca.
Ja w każdym razie dałem mu ostatnio sporo pracy i nie policzył wcale dużo, wysłałem kiedyś do niego znajomą i też była zadowolona z ceny, ale to było z pół roku temu.
Zresztą, niech liczy sobie nawet "normalnie" ważne ze jest zrobione dobrze. ja już zapłaciłem 350 zł za spawanie podłużnicy i jej wogóle nie pospawali a u Leszka wiesz ze fuszerki nie odstawi.
pozatym: wiele osób może wyjść z założenia: tanio = źle. więc "nowym" osobom, też nie można powiedzieć pół darmo bo pomyślą ze bedzie zrobione źle. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 13-04-2008, 13:57
|
|
|
Browar napisał/a: | nie macie wrazenia ze nasz slynny mechanik staje sie coraz drozszy? |
A dziwisz się? Inwestycje w warsztat to kupa kasy, którą jakoś trzeba zarobić.
I tak jest taniej niż gdzie indziej, więc nie narzekaj |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 13-04-2008, 13:59
|
|
|
Browar napisał/a: | wiesz nic nie mowie bo mi dobrze zrobil zawias z przodu i nie wzial duzo w sumie,tyle ze wysallem do niego kilku chlopaków i ich policzyl jak "w innych" warsztatach, jak obcy.Podobno klubowicze maja znizki... |
Ja mogę napisać tylko tyle, że również wysłałem kilku kolesi do niego i nikt zastrzeżeń nie zgłaszał wręcz odwrotnie. Ceny usług w warsztatach mechaniczny ogólnie w Krakowie poszły sporo do góry i uważam że Leszek ma ceny przynajmniej 30-40% niższe. Porównywalnie sprzęgło w Ecli wraz z częściami w KRK wacha się między 600-1000, u Leszka zaplaciłem 480, w cenie było przetoczeniem koła zamachowego i simering między skrzynią a silnikiem. Inny mechanik by się ani simeringiem, ani kołem zamachowym nie przejmował, co kończy się często całą robotą i dodatkowymi kosztami od nowa. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 21:57
|
|
|
Spoko luzik mnie kasuje ok i tez nie mam zastrzezen.To tylko spostrzezenie i to nawet nie moje .Kolega z klubu byl tam w i Leszek krzyknal za wymiane rozrzadu 1500 zl wiec zrezygnowal i zrobil u pierwszego lepszego za 800. szczeslaw napisał/a: | A dziwisz się? Inwestycje w warsztat to kupa kasy, którą jakoś trzeba zarobić.
I tak jest taniej niż gdzie indziej, więc nie narzekaj |
z tym sie tez zgodze i bron Boże nie narzekam Szczesław:) tyle zeby o klubowiczach nie zapominal bo to defakto my go miedzy innymi wypromowalismy ;p
pozdrowki
bwr |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 13-04-2008, 22:04
|
|
|
Browar napisał/a: | Spoko luzik mnie kasuje ok i tez nie mam zastrzezen.To tylko spostrzezenie i to nawet nie moje .Kolega z klubu byl tam w i Leszek krzyknal za wymiane rozrzadu 1500 zl wiec zrezygnowal i zrobil u pierwszego lepszego za 800. |
Hmmm jakoś ciężko mi w to uwierzyć ;| |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 22:09
|
|
|
Też w to nie wierzę, że Leszek krzyknął za rozrząd taką kwote, trochę więcej informacji... co to za auto i co oprócz rozrządu zalecił zrobić, zamienniki czy oryginały... wiele niewiadomych...
Pozdr. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 14-04-2008, 21:13
|
|
|
Jutro jade do Leszka i zbadam sprawę, jako koleś puścił farmazona to Browar poproszę o dane typka to sobie wyjaśnimy conieco. A co do cen konkretnie rozrządu to powiem tak: w Ecli rozrząd kosztuje od 300 zł do 4000zł, cena jest uzależniona od kilku prostych spraw. Po pierwsze jakość części i zakres ich wymiany. Przykład Ecli bardzo pięknie to naświetla, można wymienić sam pasek i rolki w podrzędnym zakładzie na kiepskich zamiennikach płacimy 300zł (Leszek tego nie zrobi, bo wie jak to się kończy) do w/w trzeba dołożyć różnice ceny do dobrego zamiennika, napinacz hydrauliczny (koszt części ~400zł), simerngi do uszczelniania (~80zł), pompę wody (~200zł) też warto, , tak że jak się w 1000 zamkniesz to jest OK. W ASO cena 4000zł. Robiłem u Leszka i zmieściłem się w 650zł, ponieważ mój napinacz był w luks stanie i Leszek dał gwarancje że wytrzyma 70tkm. Browar piszesz o cenie, nie podałeś modelu auta i konkretów wyceny przez Leszka. Niech koleś się zaloguje na forum, popolemizujemy na temat cen i jakości usług zakładów mechanicznych w Krakowie. W sumie to i tak się niedługo zaloguje i napisze temat "STRZELIŁ PASEK I CO TERAZ". Sorki, ale wkurzają mnie takie pomówienia na temat gościa który nieraz uratował niektórym klubowczą 4litery, dodatkowo fakty oparte na farmazonie. Ja sam osobiście bujałem się po KRK w celu głupiego ustawienia obrotów i nikt tego nie potrafił zrobić. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 21:27
|
|
|
Adaho_krak
Podpisuję się pod tym co napisałeś obiema ręcami...
Pozdr...
p.s,
znam leszka ponad 10 lat.... |
|
|
|
 |
t.o
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
|
Wysłany: 18-04-2008, 18:43
|
|
|
A orientujecie sie może ile będzie kosztować u Leszka sama robocizna za rozrząd z pompą
wody włącznie (silnik V6)?
Części zgromadzone, wybieram sie do niego po niedzieli i zastanawiam sie ile przygotować monet :>
pozdrawiam
t.o |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2008, 20:22
|
|
|
t.o napisał/a: | A orientujecie sie może ile będzie kosztować u Leszka sama robocizna za rozrząd z pompą
Części zgromadzone, wybieram sie do niego po niedzieli i zastanawiam sie ile przygotować monet :>
pozdrawiam
t.o |
Jaki problem... telefon do Leszka i z głowy, nie róbmy tutaj "Milionerów"
Przeciez itak telefonicznie trza sie umówić?? no nie??
Pozdr. |
|
|
|
 |
t.o
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
|
Wysłany: 19-04-2008, 08:38
|
|
|
JackD napisał/a: | t.o napisał/a: | A orientujecie sie może ile będzie kosztować u Leszka sama robocizna za rozrząd z pompą
pozdrawiam
t.o |
Jaki problem... telefon do Leszka i z głowy, nie róbmy tutaj "Milionerów"
Pozdr. |
A co w tym złego, żeby zapytać tutaj, chyba po to jest forum regionalne między innymi?
Nie baw sie w czyjegoś adwokata jak nie masz nic sensownego do powiedzenia. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 19-04-2008, 10:47
|
|
|
t.o napisał/a: | A orientujecie sie może ile będzie kosztować u Leszka sama robocizna za rozrząd z pompą
wody włącznie (silnik V6)? |
Za rozrząd z pompą 170 pln, bez pompy 150 pln. Koszt samej robocizny.
JackD napisał/a: | Jaki problem... telefon do Leszka i z głowy, nie róbmy tutaj "Milionerów"
Pozdr. |
t.o napisał/a: | Nie baw sie w czyjegoś adwokata jak nie masz nic sensownego do powiedzenia. |
Spokojnie |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|
|