Space Star Techniczne - [MSS ALL] Tylne zawieszenie - dziwne efekty trakcyjne
kisian - 18-07-2010, 22:05 Temat postu: Re: Tylne zawieszenie - dziwne efekty trakcyjne
przem20 napisał/a: | Cześć.
Od jakiegoś czasu mam dziwne efekty w postaci "bujania" się tyłu samochodu w płaszczyźnie poziomej przy przejechaniu przez jakąś nierówność. Dodatkowo w zakrętach mam dziwne wrażenie jakby tył próbował wyprzedzić przód. Geometria sprawdzona - drobna korekcja , amortyzatory sprawdzone - OK. Podejrzewam że to coś w zawieszeniu się pokitrało. Tylko co - może ktoś miał podobne efekty - może to który z wahaczy czy może tuleje met - gumowe - co zminieć żeby zawieszenie zyskało dawną stabilność. Prosze o pomoc bo nie za pewnie się czuję za kierownicą nie przewidywalnego samochodu. |
Odświeżę temat.. Mam taki sam problem jak autor cytowanego postu. Tył miśka zaczął żyć własnym życiem buja się mimo wymiany amorów, do tego autko straciło na stabilności. Nie mam pojęcia co jest grane, a wymieniłem już 3 parę amorów i te które mam wytrzymały niecały rok. Wizyty na diagnostyce nic nie wykazały...
cns80 - 23-07-2010, 08:51
A może by tak zajrzeć do stabilizatora i jego gum i drążków ???
kisian - 24-07-2010, 22:42
Sprawdzę.Dzięki za podpowiedź
Anonymous - 04-08-2010, 16:27
Identyczne objawy przy uszkodzonym łączniku stabilizatora
kisian - 19-09-2010, 21:21
Wymieniłem łączniki i gum na stabilizatorze bi pomogło!!!!! Nawet teraz silnik tak jakoś lepiej ciągnie.....
xjacobs - 19-09-2010, 21:39
Czy któryś z Was orientował się w poduszkach amortyzatora na tył?
Ostatnio strasznie puka mi tylne zawieszenie, jest taki koncert, że jeździć się nie da, a poduszek nie mogę dostać...
gumy drążka stabilizatora wymienione, nie pomogło...
zet-em - 24-03-2015, 13:56
Witam
Mój misiek prosi się o wymianę tylnych amortyzatorów.
Czy może ktoś podpowiedzieć jak się do tego zabrać, czy lepiej oddać w ręce ,,fachowców"?
Wymieniałem w innych, ale tam amortyzator był wewnątrz sprężyny. W MSS jest McPherson, to trochę inna sprawa.
Mam kanał i dobre chęci, ale nie wiem czy to wystarczy.
Bizi78 - 24-03-2015, 20:07
Przydadzą się porządne ściski do sprężyn a poza tym parę kluczy.
Pochwal się co kupiłeś i jak możesz w jakiej cenie bo mnie pewnie też to czeka .
Wszystko ładnie masz pokazane i opisane w manualu w pliku rear suspension .
zet-em - 24-03-2015, 21:20
Dzięki, Bizi78 - będzie mały problem, bo scisków nie mam...żadnych
Co kupiłem? To co chciałem, wystraszyło mnie ceną więc kupiłem takie sobie,
mam nadzieję, że mnie trochę powożą.
http://e-autoparts.pl/amo...x-p-429151.html
Pozdr,
Bizi78 - 25-03-2015, 07:10
zet-em napisał/a: | To co chciałem, wystraszyło mnie ceną więc kupiłem takie sobie,
mam nadzieję, że mnie trochę powożą. |
Miejmy nadzieję, że posłużą długo .
To jeszcze pytanie o kraj ich produkcji i czy kupiłeś jakiś zestaw odbojów i osłon do nich
zet-em - 26-03-2015, 17:44
Bizi78 napisał/a: |
To jeszcze pytanie o kraj ich produkcji i czy kupiłeś jakiś zestaw odbojów i osłon do nich |
Przed chwilą dotarły - ,,Made in Belgium" a osłony i odboje musiałem zamówić na pewnym, znanym portalu (telefonicznie, bo nie znalazłem w ich oficjalnej ofercie)
http://allegro.pl/odboj-a...4829431641.html
Przy okazji podpatrzyłem bardzo dokładny tutorial u ,,kuzynów" z Mazdy i już mi niestraszna jakaś wymiana amorków
http://www.mazdaspeed.pl/...pic.php?t=40079
|
|
|