To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Czyszczenie przepływomierza

Anonymous - 05-05-2009, 22:54

czytałem o tym i dlatego póki co odstawiłem ten temat bo nie miałem z tym większych problemów.
xjacobs - 05-05-2009, 23:33

kolega ma problemy z silnikiem, więc mocno wątpię żeby chodziło to o coś innego niż silnik :)
Anonymous - 05-05-2009, 23:40

o tym immobilaiserze to słyszałem od znajomego mechanika - miał kilka takich przypadków i wtedy zacząłem szukać na forum coś w ty temacie.
Brzmiało to dosyć logicznie a forum to potwierdziło. Tak jak pisałem, póki co temat odstawiłem na bok bo są ważniejsze problemy :-(

A propos przepływomierza - czy w MSS 1.6 nie ma jakiegoś czujnika przepływu powietrza czy czegoś w tym rodzaju??

[ Dodano: 07-05-2009, 11:49 ]
mt60 napisał/a:

Znalazłem post dotyczący paska rozrządu a mianowicie sprawdzenia jego położenia względem znaków na głowicy i na osłonie paska.Idąc tym tropem właśnie dziś ustawiłem rozrząd gdyż był przesunięty o jeden ząbek.Ku mojemu zaskoczeniu Misiek odzyskał wigor.

Chciałem się za to zabrać ale chyba sam nie dam rady - odkręciłem tą górną pokrywę i niczego ciekawego nie zobaczyłem więc prosze Ciebie (@mt60) o pomoc - jak Ty to zrobiłeś - krok po kroczku...

foto mojego silniczka:

tak na marginesie co to za element - bo u mnie jest mokry z oleju/płynu