Carisma - Ogólne - Wycieraczki nie dolegają do szyby
Anonymous - 17-12-2009, 21:10
Witam.
O jakiej tulejce mówicie ?
Cóż, moja przygoda z płaskimi wycieraczkami dobiega końca. Z uwagi na mróz. Moje wycieraczki kompletnie nie pracują, tzn. bardzo dobrze rozmazują na szybie różnego rodzaju wodę i zanieczyszczenia. Doszło do tego że dziewczyna jak jechała za mną to zadzwoniła do mnie i powiedziała że musi się zatrzymać aby ściągaczką/myjką zebrać wodę z szyby Pomogło dopiero włączenie na maksa nawiewu ciepłego powietrza na szybe.
Ale żeby było śmieszniej. To w dużym jeszcze żadne wycieruski mi tak cicho i dobrze nie ściągały. Więc zakup trafiony 3 szt. do 2 szt. Więc widzę plusy
Saqu - 17-12-2009, 22:42
Ja się dołącze do tematu, u nas też był pomysł na założenie takiego cuda, całkiem przyzwoicie wygląda, ale tylko tyle..
Kupiliśmy, założyliśmy i nie ścierało prawie nic. Psik psik gdzie się da co się da. Trochę lepiej ale nadal. Odkręciliśmy podoginaliśmy co się dało. No już lepiej kilka lini zostawało. Jedna próba, druga. Dogięcie jeszcze jedno, to samo i to w miejscu gdzie kierowca patrzy. Zdjęcie i lu do bagażnika na koło "będą wrazie w" i są klasyczne nie zawodne
Anonymous - 19-12-2009, 12:30
Dokładnie.
Dzisiaj kupiłem Valeo - konwencjonale. A płaskie dałem do mojego Leksjego.
Ale najlepsze jest to że w ciągniku mi świetnie zbierają
Podsumowanie : problem w Carismach jest nie szyba. Tylko ramię wycieraczki które tuż przed uchwytem na wycieruskę się podwyższa.
|
|
|