Chcę Kupić Outlandera - Outlander czy mazda cx-7
dab - 01-03-2010, 18:00
Celina napisał/a: | Jestem coraz bliżej wyboru miśka:))
Chciałam przetestowć jeszcze Pajero, ale w naszym szczecińskim salonie nie mieli do tej pory auta do testowania. A w najblizszym salonie w Gorzowie juz sprzedali...
Cóż trza bedzie poczekać do wiosny aż nowe autka przypłyną zza oceanu.
A tak swoja drogą chyba będzie ciężko przesiąść się z maualnej skrzyni biegów na automat? |
POdradzam jezde probna Pajero!! Stanowczo odradzam...po niej niechetnie spojrzysz w strone outka Wlasciwosci jezdne i wykonczenie srodka to zupelnie inny swiat...
Celina - 01-03-2010, 19:51
Hej dab jeśli tak mówisz to teraz obligatoryjnie przed swoją decyzja muszę ujeździć Pajero
Patrzyłam na ceny samochodów na otomoto.
Wychodzi, że kupując od brokera Pajero z roku produkcji 2010 w wersji Instyle zapłacę ok 30 tys mniej niz u polskiego dealera... Interes wydaje sie opłacalny.
Czy ktos mi może wytłumaczyć gdzie jest haczyk?
Brokerzy piszą ,że ściągają auta od niemiaszków nowe, nieużywane o przebiegu 50 km do wyboru i koloru.
Sprawdziłam ceny. Pajero za Odrą w salonie kosztuje ponad 50 tys euro. Czyli wychodzi jak u nas.
O co tu chodzi?
pozdr.
Hubeeert - 01-03-2010, 20:35
Celina napisał/a: | o przebiegu 50 km | zarejestrowane i używane.
topcan - 01-03-2010, 21:10
Celina napisał/a: |
Wychodzi, że kupując od brokera Pajero z roku produkcji 2010 w wersji Instyle zapłacę ok 30 tys mniej niz u polskiego dealera... Interes wydaje sie opłacalny.
|
do ceny należy doliczyć akcyze przy pojemności powyżej 2 litry wynosi 13,4% wartości
i to nie na jaką masz umowe czy faktute a według ich cenika
Anonymous - 01-03-2010, 21:25
Celina,
tak, przejedź się Pajero, jeśli będziesz miała okazję.
To zupełnie inny samochód niż OutlanderII albo Mazda CX-7.
Nie mówię, że lepszy, czy gorszy. Bo to zależy.
Ale warto się z nim zapoznać.
Automatyczna skrzynia to podstawa, szczególnie w większym aucie.
Jeśli się o tym przekonasz, to raczej nie będziesz już nigdy brała pod uwagę skrzyni manualnej....
chyba, że kiedyś przesiądziesz się na Evo czy inną rajdówkę...
Celina napisał/a: | Patrzyłam na ceny samochodów na otomoto.
Wychodzi, że kupując od brokera Pajero z roku produkcji 2010 w wersji Instyle zapłacę ok 30 tys mniej niz u polskiego dealera... Interes wydaje sie opłacalny. | Sprawdź, czy taki samochód będzie objęty gwarancją w polskiej sieci serwisowej.
Chyba, że na gwarancji Ci nie zależy? To jest kwestia wyboru.
No i zapytaj, czy w tym okazyjnym Pajero nie będzie się włączał sygnał ostrzegawczy po przekroczeniu prędkości 120 km/h?
Bo to by oznaczało, że trafiłaś na wersję przeznaczoną dla hodowców wielbłądów.
Celina - 01-03-2010, 21:34
Aloha!!
Jasne ,że zależy mi na gwarancji.
Raczej będę jeździć z nim do szczecińskiego ASO bo po angielsku o samochodach z Niemcami mogę być mało precyzyjna.
A jak mam się spytać o tą gwarancję?
Pojechac do Aso w Szcze i poprostu powiedzieć ,że kupuję przez brokera Pajero i czy będą honorować eurowarancję?
Hubeeert - 01-03-2010, 21:43
Celina napisał/a: | A jak mam się spytać o tą gwarancję? |
Zadzwoń do Jacka "Jackie" Łukaszewskiego z Grafixu i z nim pogadaj.
Namiary tu -> http://forum.mitsumaniaki...p=648208#648208 a wątek warto przeczytać bo choć dotyczy Lancera to jest tam pare info o brokerach, które warto znać.
Celina - 01-03-2010, 22:12
Dzięki za wskazówki.
Moja mina zżedła znacznie.
Ale sprawdzę to wszystko.
mitsu00 - 02-03-2010, 12:27
Pozwolę sobie dorzucić swoje 3 grosze odnośnie Eurogwarancji: jak sama nazwa wskazuje MUSI ONA BYĆ HONOROWANA PRZEZ WSZYSTKIE ASO MITSUBISHI W NA TERENIE CAŁEGO OBSZARU UNII EUROPEJSKIEJ Mówimy tu o ważnej, zarejestrowanej gwarancji auta w systemie Mitsubishi. Zdarzały się bowiem przypadki nie zarejestrowania gwarancji w systemie przez dilerów, ale to już inny temat. Jeśli jakiś dealer powie ci coś innego to jest niekompetentny w tej kwestii. Sam mam auto kupione, zarejestrowane i ubezpieczone w Szwecji, ale użytkowane w PL. Do tej pory przeprowadziłem chyba z 10 różnego rodzaju napraw gwarancyjnych w warszawskich ASO i NIGDY nie zasugerowano mi że będzie problem bo auto nie zostało kupione w PL. Możesz zatem być spokojna w tej kwestii.
Pozdr.
Celina - 02-03-2010, 20:09
No i mamy nowy cennik misków
Ceny niższe. Za outlandera 4 tysiące, a za pajero 5 tysiecy w dół.
A czy ktoś pamięta kiedy rozpoczęła sie wyprzedaż rocznika 2009? w Sierpniu? lipcu?
|
|
|