[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E34A 1.8TD] Suchy zbiornik wyrównawczy
Andrew - 25-07-2011, 11:20
Dolej jeszcze kilka razy, jak się powtórzy ponownie, to raczej nie jest to normalne...
Może masz płyn już złej jakości. U mnie taka sytuacja była właśnie
tstark - 25-07-2011, 11:26 Temat postu: zbiorniczek
andrew84 napisał/a: | Dolej jeszcze kilka razy, jak się powtórzy ponownie, to raczej nie jest to normalne...
Może masz płyn już złej jakości. U mnie taka sytuacja była właśnie |
Tak zrobię, dzięki.
A sprawa z niedogrzaniem silnika to coś powiązanego może być czy osobna historia?
Andrew - 25-07-2011, 11:33
Cytat: | A sprawa z niedogrzaniem silnika to coś powiązanego może być czy osobna historia? |
Jeśli m.in. na postoju temperatura rośnie, a podczas jazdy maleje to termostat do wymiany na 100%
tstark - 25-07-2011, 11:40 Temat postu: zbiorniczek
andrew84 napisał/a: | Cytat: | A sprawa z niedogrzaniem silnika to coś powiązanego może być czy osobna historia? |
Jeśli m.in. na postoju temperatura rośnie, a podczas jazdy maleje to termostat do wymiany na 100% |
widzę że nie jest drogi, a wymiana to duży problem czy nawet taki laik jak ja mógłby spróbować wymienić, znaczy dojście od komory jest czy trzeba na kanał albo rozbierać pół silnika?
no i czy trzeba jak najszybciej wymieniać czy można spokojnie jeżdzić i zrobić to np przy okazji?
pozdrawiam
Andrew - 25-07-2011, 11:48
tstark napisał/a: | widzę że nie jest drogi, | Ok. 20-30 zł.
tstark napisał/a: | a wymiana to duży problem czy nawet taki laik jak ja mógłby spróbować wymienić, znaczy dojście od komory jest czy trzeba na kanał albo rozbierać pół silnika? | Nie jest potrzebny kanał, dostęp od góry, bodajże 3 śrubki odkręcasz, wyciągasz stary i wkładasz nowy i skręcasz. Możesz dodatkowo dać przy skręcaniu silikon, żeby później nie ciekło, a termostat znajduje się tutaj:
Lepiej wcześniej zmienić, bo powoli się nagrzewa, a co za tym idzie więcej pali
tstark - 25-07-2011, 12:20 Temat postu: zbiorniczek zamówiłem, koszt 25 złociszy, wymienię pod koniec tygodnia, z płynem naleje i zobaczę czy jeszcze raz zassa wszystko, dzieki za pomoc, dam znać o rezultatatch.
pozdrawiam
[ Dodano: 28-07-2011, 08:40 ]
andrew84 napisał/a: | Cytat: | A sprawa z niedogrzaniem silnika to coś powiązanego może być czy osobna historia? |
Jeśli m.in. na postoju temperatura rośnie, a podczas jazdy maleje to termostat do wymiany na 100% |
termostat wymieniony i to było to, teraz temp idealnie na środku. Co do ubywającego płynu, układ co dopiero zalany, będę obserwował.
dzięki i pozdrawiam
[ Dodano: 22-08-2011, 12:22 ]
Witam, termostat wymieniony, silnik rozgrzewa sie prawidlowo, temparutara nie wacha się, również poziom płynu chłodzącego w zbiorniku wyrównawczym wrócił do normy, znaczy nalałem między min i max i tak zostaje. Dziekuje wszystkim za pomoc.
|
|
|