To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E34A 1.8TD] Suchy zbiornik wyrównawczy

Andrew - 25-07-2011, 11:20

Dolej jeszcze kilka razy, jak się powtórzy ponownie, to raczej nie jest to normalne...
Może masz płyn już złej jakości. U mnie taka sytuacja była właśnie :wink:

tstark - 25-07-2011, 11:26
Temat postu: zbiorniczek
andrew84 napisał/a:
Dolej jeszcze kilka razy, jak się powtórzy ponownie, to raczej nie jest to normalne...
Może masz płyn już złej jakości. U mnie taka sytuacja była właśnie :wink:

Tak zrobię, dzięki.
A sprawa z niedogrzaniem silnika to coś powiązanego może być czy osobna historia?

Andrew - 25-07-2011, 11:33

Cytat:
A sprawa z niedogrzaniem silnika to coś powiązanego może być czy osobna historia?

Jeśli m.in. na postoju temperatura rośnie, a podczas jazdy maleje to termostat do wymiany na 100% :wink:

tstark - 25-07-2011, 11:40
andrew84 napisał/a:
Cytat:

Jeśli m.in. na postoju temperatura rośnie, a podczas jazdy maleje to termostat do wymiany na 100% :wink:

widzę że nie jest drogi, a wymiana to duży problem czy nawet taki laik jak ja mógłby spróbować wymienić, znaczy dojście od komory jest czy trzeba na kanał albo rozbierać pół silnika?
no i czy trzeba jak najszybciej wymieniać czy można spokojnie jeżdzić i zrobić to np przy okazji?

pozdrawiam

Andrew - 25-07-2011, 11:48

tstark napisał/a:
widzę że nie jest drogi,
Ok. 20-30 zł.
tstark napisał/a:
a wymiana to duży problem czy nawet taki laik jak ja mógłby spróbować wymienić, znaczy dojście od komory jest czy trzeba na kanał albo rozbierać pół silnika?
Nie jest potrzebny kanał, dostęp od góry, bodajże 3 śrubki odkręcasz, wyciągasz stary i wkładasz nowy i skręcasz. Możesz dodatkowo dać przy skręcaniu silikon, żeby później nie ciekło, a termostat znajduje się tutaj:

Lepiej wcześniej zmienić, bo powoli się nagrzewa, a co za tym idzie więcej pali :wink:

tstark - 25-07-2011, 12:20
zamówiłem, koszt 25 złociszy, wymienię pod koniec tygodnia, z płynem naleje i zobaczę czy jeszcze raz zassa wszystko, dzieki za pomoc, dam znać o rezultatatch.

pozdrawiam

[ Dodano: 28-07-2011, 08:40 ]
andrew84 napisał/a:
Cytat:

termostat wymieniony i to było to, teraz temp idealnie na środku. Co do ubywającego płynu, układ co dopiero zalany, będę obserwował.

dzięki i pozdrawiam

[ Dodano: 22-08-2011, 12:22 ]
Witam, termostat wymieniony, silnik rozgrzewa sie prawidlowo, temparutara nie wacha się, również poziom płynu chłodzącego w zbiorniku wyrównawczym wrócił do normy, znaczy nalałem między min i max i tak zostaje. Dziekuje wszystkim za pomoc.