To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] wymiana rozrządu - koszt usługi

robertdg - 28-08-2014, 18:23

Tak od stropny głowicy i od strony rury wydechowej
krzysieg - 28-08-2014, 18:50

Ja od strony głowicy zostawiłem starą bo była w bardzo dobrym stanie .
Wygląda to tak - blacha osłaniająca fajki świec + z obu stron cienkie metalowe blaszki
uszczelniające połączone wszystko na stałe .
Od strony wydechu nie miała przedmuchów- nie było okopcone na zewnątrz , pewnie byłoby szczelne ale koszt niewielki i lepiej dać nową .
Już założyłem i pasuje idealnie , tą co podawałem .
Tylko nie chodź ze starą do sklepu żeby wybrać na oko , bo Ci sprzedadzą do forda .

bonkesku - 28-08-2014, 22:50

to czyli dostane je w jakimś "osiedlowym" sklepie motoryzacyjnym? czy lepiej kupić w jakimś sklepie internetowym?
robertdg - 29-08-2014, 07:13

Zapytałbym w okolicznym sklepie moto, zazwyczaj takie detale potrafia być tansze niz na internecie a z internetu to trzeba jeszcze przesylke doliczyc ;-)
mlodam - 13-09-2014, 14:20

bonkesku napisał/a:
dzieki za odpowiedź, ktoś jeszcze się wypowie? chciałbym mieć kilka cen do porównania :D
ewentualnie jakieś argumenty za niższą cena jeśli mi ktoś wyskoczy z wysoką robocizna.. ogólnie na mechanice sie nie znam ale jak wiadomo jeśli któryś zobaczy że mało wiem to ceny idą drastycznie w gore chociaż nie powinny.. jeszcze jak juz mowa o kosztach to interesowała by mnie jeszcze cena luzow zaworowych,świec i wymiana kolektora

Caly rozrząd lacznie z robocizna wyniósł mnie 300

MarcinZ - 26-12-2014, 18:48

mlodam napisał/a:
Caly rozrząd lacznie z robocizna wyniósł mnie 300
czyli jedna rolka i pasek ?bo raczej nic wiecej ,to chyba duzo jednak ............
ludinho1 - 27-12-2014, 17:13

oprócz paska i rolki wypadało by wymienić też dwa uszczelniacze. 300 to bardzo dobra cena bo graty na colta 12V kosztują ze 180zł
MarcinZ - 27-12-2014, 18:53

ludinho1 napisał/a:
oprócz paska i rolki wypadało by wymienić też dwa uszczelniacze. 300 to bardzo dobra cena bo graty na colta 12V kosztują ze 180zł
a czy jestt cos takiego np. jak do bmw reaolem ,bmwstore , do mitsubishio zeby podejrzec czesci .
ludinho1 - 27-12-2014, 19:05

http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi wpisujesz swój vin i masz info o wersji auta i katalog z numerami seryjnymi części
MarcinZ - 27-12-2014, 21:27

ludinho1 napisał/a:
http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi wpisujesz swój vin i masz info o wersji auta i katalog z numerami seryjnymi części
to widzilem juz ,szkoda e po rusku .........
KsiadzRobak - 27-12-2014, 21:50

300 zł z częściami to tanio
raz miałem tak dokręconą śrubę na wale w CJ1, że musiałem dobrać się do koła zamachowego, żeby je zablokować (brak dobrego pneumatyka)
wtedy trzeba zdjąć ten aluminiowy łącznik od spodu i wszystko się wydłuża

MarcinZ - 27-12-2014, 22:19

Cytat:
300 zł z częściami to tanio
raz miałem tak dokręconą śrubę na wale w CJ1, że musiałem dobrać się do koła zamachowego, żeby je zablokować (brak dobrego pneumatyka)
wtedy trzeba zdjąć ten aluminiowy łącznik od spodu i wszystko się wydłuża
to moga byc problemy ?

a napisze ktos co potrzebne ?

ludinho1 - 27-12-2014, 22:25

MarcinZ napisał/a:
ludinho1 napisał/a:
to widzilem juz ,szkoda e po rusku .........
tam jest też po angielsku.

pasek rozrządu np. mitsuboshi , rolka np. ntn , uszczelniacz wału korbowego, uszczelniacz wałka rozrządu.

MarcinZ - 27-12-2014, 23:31

A jak sprawdzic czy rozrzad moze jescze byc ?bo ja z 8 lat juz nuie zmienialem bo zawsze jest lancuch ,rzecz wiadoma w bmw .
ludinho1 - 28-12-2014, 07:27

jedyne co to możesz zdjąć osłonę i zobaczyć wygląd. rozrząd trzeba wymieniać co około 80tyś , a jak nie wiemy kiedy był zmieniany to od razu.