To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Zestaw głośnomówiący - brak identyfikacji rozmówcy.

Grimm - 29-07-2015, 13:05

Kolego Oni w przedstawicielstwie Mitsubishi nie wiedzą co oznacza zielone "A" w kółeczka na wyświetlaczu centralnym przez co prawie miałem auto scholowane 2 godziny od odbioru z salonu z przebiegiem 15 km...

Dobrze, że sprzedawca był na tyle ogarnięty,że wpadł na to, że to STOP&GO..

grzes - 29-07-2015, 15:46

Akurat z głośnikiem to prawda, wystarczy zajrzeć do instrukcji. Bluetooth domyślnie jest ustawiony na prawy głośnik, można zmienić na lewy.
aigel - 29-07-2015, 15:55

grzes napisał/a:
Akurat z głośnikiem to prawda, wystarczy zajrzeć do instrukcji. Bluetooth domyślnie jest ustawiony na prawy głośnik, można zmienić na lewy.

znaczy się co prawda ? nie da się tego uruchomić na obu głośnikach ??
musze poszukać w instrukcji ...

aigel

kubatw - 29-07-2015, 16:19

diller napisał/a:

zegar potrafi kilka razy dziennie przestawić się na jakąś kosmiczną wartość.
ogólnie jestem zawiedziony tym, że tak proste i tanie rzeczy do zrobienia / zaprogramowania mające swoje korzenie chyba jeszcze w latach 90-tych dziś są sprzedawane w aucie tej klasy

serwis rozkłada ręce

Co do zegara - miałem podobny problem (przestawiał się +-1h). Podejrzewam, że zegar próbuje synchronizować się z telefonem albo z sygnałem z radia. Pomogło przestawienie jednego z ustawień w setupie (w sekcji dot. daty i zegara), niestety nie pamiętam dokładnie którego - musisz poszukać.

_tm_ - 29-07-2015, 21:22

kubatw napisał/a:
diller napisał/a:

zegar potrafi kilka razy dziennie przestawić się na jakąś kosmiczną wartość.
ogólnie jestem zawiedziony tym, że tak proste i tanie rzeczy do zrobienia / zaprogramowania mające swoje korzenie chyba jeszcze w latach 90-tych dziś są sprzedawane w aucie tej klasy

serwis rozkłada ręce

Co do zegara - miałem podobny problem (przestawiał się +-1h). Podejrzewam, że zegar próbuje synchronizować się z telefonem albo z sygnałem z radia. Pomogło przestawienie jednego z ustawień w setupie (w sekcji dot. daty i zegara), niestety nie pamiętam dokładnie którego - musisz poszukać.

Dokładnie. Zegar synchronizuje się z zegarem nadawanym wraz ze stacją radiową. Jeżeli stacja nadaje błędną godzinę to taki jest efekt.

diller - 29-07-2015, 21:42

_tm_ napisał/a:
Zegar synchronizuje się z zegarem nadawanym wraz ze stacją radiową. Jeżeli stacja nadaje błędną godzinę to taki jest efekt.

ale to raczej nie jest normalne, dotąd nie spotkałem się z tym

Grimm - 29-07-2015, 21:45

Kazde poprzednie auto jakie miałem godzinę aktualizowało z RDS-U radia. Od Peugeota 206 po Alfe 159...
lexus - 30-07-2015, 13:01

WYdaje mi się że godzinę można ustawić ręcznie i nie koniecznie będzie się aktualizowało z RDS
Bulbo - 30-07-2015, 23:31

No mozna tylko pytanie czy to ma tak kulawo dzialac
krzysiek81 - 22-07-2016, 16:38

Odświeżam temat - mam intense. Po sparowaniu i wyeksportowaniu z telefonu SGS5 książki przez bluetooth, nie pokazuje się kto dzwoni, jedynie numer.... Czy komuś się udało rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam!

Grimm - 24-07-2016, 13:21

SGS5, SGS6edge , S7edge, Iphone 6 plus - po sparowaniu tych telefonów, nigdy nie wyświetlał się cały kontakt a jedynie sam numer telefonu. Ten typ tak ma?
Sim1 - 24-07-2016, 22:06

Mi chyba też nie identyfikuje telefonu ale zdarzyło mu się kiedyś działać poprawnie. Moim zdaniem to kwestia pełnej replikacji kontaktów z telefonu. Jak się przerwie i nie zrobi to nie ma z czego identyfikować.
Głośnik prawy to głośnomówiący zestaw a lewy to nawigacja... może śmiesznie ale ma to ręce i nogi jeśli i jedno i drugie jest mono i nie chce się przekombinowywać toru audio.

_tm_ - 25-07-2016, 10:35

Grimm napisał/a:
SGS5, SGS6edge , S7edge, Iphone 6 plus - po sparowaniu tych telefonów, nigdy nie wyświetlał się cały kontakt a jedynie sam numer telefonu. Ten typ tak ma?

iphone 6s i iphone 5s - działa bez problemu

Grimm - 25-07-2016, 17:33

_tm_ i wyświetla kontakt (np.z Imienia) który do Ciebie dzwoni? Czyta sms? Jak z bluetooth audio? Odtwarza bez problemu? Możesz z pozycji wyświetlacza /dotyku auta napisać sms i go wysłać ?
_tm_ - 26-07-2016, 08:07

Grimm napisał/a:
_tm_ i wyświetla kontakt (np.z Imienia) który do Ciebie dzwoni? Czyta sms? Jak z bluetooth audio? Odtwarza bez problemu? Możesz z pozycji wyświetlacza /dotyku auta napisać sms i go wysłać ?

SMS-ów nie obsługuje, ale wyświetla imię i nazwisko dzwoniącego kontaktu. BT audio odtwarza muzykę bez problemu (tylko nie ma nawigacji po utworach z poziomu radia).