To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - ODPALANIE ZMARŹNIĘTEGO L200 -6 C CO JEST GRANE ?

Anonymous - 23-01-2009, 21:00

Kibloo, Kibloo, czy wyjasnisz mi co znacza 3 wykrzykniki przy moim loginie?prosze
namotore - 24-01-2009, 11:38

czy nie warto spojrzec tez na stan swiec zarowych?
HugoOrmo - 24-01-2009, 22:01

1wyszojunior napisał/a:
Kibloo, Kibloo, czy wyjasnisz mi co znacza 3 wykrzykniki przy moim loginie?prosze

Witaj,
Kibloo ma wpisany prosty skrypcik w podpisie, ktory kazdemu zyczy milego dnia - bylo juz o tym na forum, jezeli sie niezalogujesz to bedziesz widzial: Gosc milego dnia!!!

pzdr[/b]

Jack - 25-01-2009, 22:54

Witam wszystkich Forumowiczów
Jako nowy - i jeszcze nie posiadacz Miśka - chciałbym przytoczyć pewną informację którą usłyszałem tydzień temu w salonie Mitsu od sprzedawcy - otóż na rynkach skandynawskich, gdzie zimy są znacznie ostrzejsze od naszych, rzeczony problem z za zimnym paliwem/zatykaniem filtrów czy jak go nie opisywać - nie występuje - ponieważ są tam stosowane INNE filtry niż u nas...ciekawe i do zweryfikowania...
Pozdrawiam

HugoOrmo - 26-01-2009, 08:53

Witaj,
na rynku skandynawskim samochod w standardzie ma podgrzewacz...

pzdr

namotore - 26-01-2009, 09:00

podobno ma tez 2x akumulator. Trzeba dorwac kogos z taka wersja!
remick - 26-01-2009, 20:17

Witam, jestem od niedawna uzytkownikiem elki z 2000r sprowadzona ze szwecji i powiem Wam ma 2 akumulatory podgrzewacz nie wiem a czy inny filtr ? odpala w mrozy -12(narazie takie zastala) od pierwszego kopa. Pozdrawiam
Jack - 27-01-2009, 10:26

to jeszcze 10 dni...i dołączę do szczęśliwych posiadaczy L200
Pytałem w salonie (Białystok) o tą akcje serwisową - nic nie słyszeli na ten temat...
Musze chyba odwiedzić rodzinkę w Sztokholmie...niby jeżdżą Volvo, ale będzie pretekst to pogadania tam z dealerem :D

miczon - 27-01-2009, 10:27

remick napisał/a:
Witam, jestem od niedawna uzytkownikiem elki z 2000r sprowadzona ze szwecji i powiem Wam ma 2 akumulatory podgrzewacz nie wiem a czy inny filtr ? odpala w mrozy -12(narazie takie zastala) od pierwszego kopa. Pozdrawiam

Elka III generacji z jednym aku odpalała mi bez zająknięcia przy -27stp.C. W nowym autku też jak na razie nie miałem problemów, ale nie trafiła mi się jeszcze niższa temperatura, niż -16stp.
Natomiast będąc w serwisie przed tygodniem, dowiedziałem się, że jako takiej akcji z podgrzewaczami nie ma, tzn nie mają obowiązku informować posiadaczy wszystkich eLek i montować im podgrzewacza. Dostanie tylko ten, kto się upomni. Ja się upomniałem, ale i tak nie mieli na stanie i nie potrafili powiedziec kiedy będzie...

Anonymous - 27-01-2009, 13:35

miczon napisał/a:
dowiedziałem się, że jako takiej akcji z podgrzewaczami nie ma (...) Dostanie tylko ten, kto się upomni.

Ważna informacja :!:

Panowie upominać się bo następne mrozy przyjdą po zakonczeniu gwarancji :D

Anonymous - 27-01-2009, 19:02

Kłopoty miałem w czasie tych największych mrozów nie z odpaleniem, ale chwilę później.
Autko nie chciało jechać. Dławiło się i gasło.
Zameldowałem rzecz w serwisie autocenter Szic. Po tygodniu zamontowali mi podgrzewacz i kłopoty się skończyły - bo nie ma mrozów.
Pozdrowienia

namotore - 28-01-2009, 07:14

mozesz umiescic zdjecia, podac zasade dzialania? :biggrin:
Anonymous - 28-01-2009, 14:15

Podgrzewacz montują do filtra a w baku zmieniają "coś tam" co pobiera paliwo, żeby nie zapychał się przewód parafiną.
Anonymous - 29-01-2009, 15:27

Pan z Satalla wlasnie mi powiedzial, ze te podgrzewacze zakladaja tym co ich nie maja, bo sa niektore auta co taki podgrzewacz mialy zamontowany.
namotore - 29-01-2009, 23:31

imie i nazwisko goscia :mrgreen: ktore maja zamontowany? te co odpalaja ponizej minus 6 :mrgreen: :?: