To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - Czy Eclipse prezentuje poziom Preludy(modele połowy lat 90)

Anonymous - 02-01-2008, 17:53

aurii napisał/a:
z tym rozwojem to chodzi mi o 1 g
ja wlasnie o 1g :> 6 bolcik :) nawet N/a :) zaj*ebiaszczy silniczek :) rozwoj i potencjal :)
Anonymous - 02-01-2008, 17:55

aurii napisał/a:
z tym rozwojem to chodzi mi o 1 g Bo 2g jest bardzo rozwojowa!!!!!!

I tu wlasnie sie mylisz... bo silniki sa te same. Jest zastosowanych pare innych konstrukcji wiec mowimy o tych samych bebechach. 4g63/4g63T to bardzo rozwojowe silniki... jakby nie patrzec w EVO uzywane az do 2006 (jesli dobrze pamietam) a dodatkowo stanowia podstawe dla silnikow uzywanych pozniej (po 94) w Lancerze, EVO, Eclipse i jeszcze paru innych...

Anonymous - 02-01-2008, 19:31

aurii napisał/a:to civic 1,5 vtec 125 km hm....od kiedy to silnik Hondy 1500ccm legitymuje sie mocą 125Km?? raczej 90Km w Chat, i 105 czy 101Km w Coupe a co do 125Km to raczej poj. 1600ccm a co do osiągów kolego to musisz wiedzieć ze za przyspieszenie odpowiada w większości niutonometr a Km za prędkość max... dlatego też jak twoja Hanka będzie mieć te 190Km które tak bardzo chcesz uzyskać to powiem ci ze dobre TDI 2,5L z lekkim tuningiem do 175KM i podobnej wadze samochodu co Hanka będzie cię zawstydzać i się temu nie dziw..... a aurii jak taki jesteś pierwszy do podnoszenia mocy to wiesz co to jest koń mechaniczny ?? :D :mrgreen:
Anonymous - 02-01-2008, 19:54

1g nawet 7 bolt mialo fajniejsze osprzety :) chocby kolektory :)
Hugo - 02-01-2008, 21:15

aurii napisał/a:
napisalem ze moj jest w dobrym stanie w porownaniu do tych co sie pojawiaja na forum!! Wnioskuje to z tego ze wszystko w nim działa i nic sie nie sypie
A co może powiesz, że skatowana i zajeżdżona Honda będzie przebojem zdobywać szczyty rankingów bezawaryjności :D :mrgreen: . Ciekawe... Masz zadbanego Eclipsa i się nie psuje. Wyraźnie tak napisałeś wyżej, więc:
aurii napisał/a:
jednostka napedowa jest dosyc słaba (czytac czesto sie psuje i jest malo zywotna) , skrzynia- wiadomo ten typ tak ma
aurii napisał/a:
Moze dlatego tak jade po eclipsie (i tylko po eclipsie 1g innych eclipsow nie znam wiec o nich nie pisze) zeby jak ktos bedzie czytal to niech pozna te gorsze oblicze auta!!!
o co Ci chodzi?. Masz rozdwojenie jaźni?
Pomijając jakie przyśpieszenia ma Eclips, jak się prowadzi, itp. to jest to auto o wyglądzie sportowym. A takie auta najczęściej dopadają młodzi gniewni i później wyglądają one tak jak każdy widzi. Zniszczone, podjechane itd. I takie auto musi się psuć! Wiem coś o tym i to dobrze. Dotyczy to białego Colta poniżej, z przebiegiem ponad 400 000 km, połowa z tego na LPG i chyba 8 właścicieli przede mną.
Mało tego. Mój przyjaciel ma Hondę Civic z 92 roku, 1.5 16V 90 KM. Niestety nie jest zadbana. Potrzebuje non stop jakiś inwestycji, wsadził w nią przez rok jakieś 3000 zł. I dalej możnaby grzebać i grzebać...Skrzynia do wymiany itd. Silnik pali więcej oleju niż benzyny. Przyśpieszenie ojojoj, mizerne. Blacha się sypie, wszędzie rdza, nawet na drzwiach przy lusterkach zewnętrznych.
Ja (nie chwaląc się) mam Colta zadbanego i prowadzi się jak nowe auto, nie pali grama oleju, przez rok się nie zepsuł. I co Ty na to?
aurii napisał/a:
Hugo jak jestes z okolic olsztyna to wpadnij do mnie
Jestem z okolic Wolsztyna w woj. wielkopolskim.
Anonymous - 02-01-2008, 22:53

sam masz chlopie rozdwojenie jazni!!!!

Poczytaj posty w dziale technicznym zobaczysz ile autek mialo kapitalny!!!!!!!Z tad sie wziela moja wypowiedz i z doswiadczenia mojego brata ktory tez kupil eclips 1 g i ma juz jej dosyc!!!!! Silnik padaka

A co do twojego kolegi hondy to mu wspolczuje ze kupil auto z "pomocy dla powodzian" :D :D :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Co do mocy civic 1.5 byly 90 km 110km i 125 km Oznaczenie jednoski 125 km D15A Wpisz w google i ci wyskoczy;)))

Anonymous - 02-01-2008, 22:58

chlopaki tniecie sie jak dzieci w piaskownicy o wiaderko i lopatke :/

na forum wiekszosc loguje sie tu bo ma prbolem i probuje go rozwiazac... bo przewaznie trafiaja na mechanikow nie radzacych sobie z tymi silnikami... na kzdym forum czy to hondy czy fiata czy ferrari ludzie szukaja POMOCY, wiec nie dziwcie sie poniektorzy ze takie a nie inne tematy sa w dziale technicznym :/ czy to az takie trudne do zrozumienia? zadbany 4g63 to jednostka nie do zajechania!

Sz@kal - 02-01-2008, 23:08

GOLDI napisał/a:
zadbany 4g63 to jednostka nie do zajechania!

Właśnie...zadbany. W Eclipsach jest dość spory odsetek egzemplarzy w których nie dbano należycie o silnik i z tąd te problemy. Często te problemy wynikają również z niewiedzy użytkownika na temat danego silnika.

saphire - 02-01-2008, 23:10

FLAME WAR WARNING :!:

Proponuje trochę ostudzić dyskusję proszę państwa bo wnet się zaczniecie wzajemnie obrażać.

Anonymous - 03-01-2008, 21:35

Dodam jeszcze cos do tego.

Dla tych co nie wiedza jak sie ma do silnikow 1G (i nietylko) i ich mozliwosci i "rozwoju" w porownaiu do "pary innych" marek chcialbym przytoczyc ten troche dlugi filmik.: http://videos.streetfire....927016e36f4.htm

Anonymous - 04-01-2008, 10:23

A ja proponuje abyśmy się przestali ciąć o to które auto jest lepsze w końcu to miało być porównanie a nie wytykanie które auto w czym jest lepsze a które gorsze,oba samochody są dobre pod wieloma względami :D i powinniśmy wszystkie marki japońskie traktować na równi , a jak porównywać to do aut np: niemieckich czy francuskich :mrgreen: pozdro......... :D :biggrin:
Anonymous - 04-01-2008, 12:05

W sumie to jeden i drugi to japonczyk Wiec nie ma sie co ciachac

Ze tak powiem MILOSC W STYLU JDM :twisted:

Anonymous - 04-01-2008, 21:06

aurii napisał/a:
Ze tak powiem MILOSC W STYLU JDM
a ecli to DSM :badgrin:
Anonymous - 05-01-2008, 10:05

GOLDI napisał/a:
aurii napisał/a:
Ze tak powiem MILOSC W STYLU JDM
a ecli to DSM :badgrin:

To moze dlatego tak mi te autko nie podchodzi hehehehe :roll: :roll: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :badgrin: :mrgreen:

sebekColt97 - 14-01-2008, 16:48

Wszystko zależy czy dany model Preludy lub Eclipsy jest zadbany i kto nim jeżdzil wcześniej. Ja widze po swojej Preludzie, że jest troche zarżnięta, porównuje ją do Colta, co prawda to inna klasa auta, ale Colt zdecydowanie lepiej jest utrzymany, lepiej działa skrzynia biegów, nie bierze oleju a Preluda, niestety, biegi czasem haczą, olej lekko ubywa, zawieszenie skrzypi i mam wrażenie, że Colt przeżyje Prelude, czyli pozostane przy Colcie, a Preludy sie pozbędę. Nawet żałuje troche, że nie kupiłem Eclipsy, może trafiłbym lepiej a tak, utrzymanie Preludy kosztuje i jesli mnie jeszcze raz zawiedzie to niech idzie do diabła. Colt jest mały, ale niezawodny, a to sie liczy.

[ Dodano: 03-02-2008, 09:04 ]
Witam. Eksploatacja Preludy przebiega niestety awaryjnie. Ciągle w tym aucie coś sie dzieje, trzeba sporo wkładać i nie jest to idealny samochód. Minusy to zawieszenie, delikatne na nasze drogi, czasem byle dziura może uszkodzić drogie w eksploatacji części podwozia. Skrzynia biegów to wiele zastrzeżeń, mała ilość miejsca w środku, ale to w koncu sportowy wóz. Porównuje wiele rzeczy do Colta, to inna klasa, ale gdybym mial ocenić jazde Coltem a Preludą, bo oba auta użytkuje, to Colt ocena 5, Preluda 3+. Myśle, że użytkownicy Eclipse też mają wiele zastrzeżen do swoich aut, bo niestety sportowe fury na nasze drogi to nie zawsze udane rozwiązanie. Pozdrawiam.