To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - ODPALANIE ZMARŹNIĘTEGO L200 -6 C CO JEST GRANE ?

Anonymous - 04-01-2008, 21:21

selektronik napisał/a:
Kibloo napisał/a:
P.S. Selektronik Śliczne fotki... kiedy wspólna wyprawa w błotko???

Kibloo
Jak najszybciej :) ,mam juz line ,saperke ,maczete itp haha niech tylko bloto odmarznie :) moze wczesniej zrobmy spotkanie eLek w 3-miescie bo jeszcze jest
HugoOrmo,ktory sie pali aby pobrudzic swoja eLke :) kibloo podaj jakis termin ja sie dostosuje :)

Witam Panowi i Panie.
Nowy tu jestem ale w jakis terenik tez bym sie wybrał. Troche sam bawiłem się w błotku, ale wiadomo samemu to dosc ryzykowne :)

Wracając do tamtu. U mnie narazie wsio ok z odpalaniem w zimie, ale u znajomego w firmie 5 eLek staneło, u wszystkich to samo, paliwo do d....

U mnie tylko okazało się ze płyn w chłodnicy jest do -15 i trzeba go wymienić (wersja arabska)

pozdrawiam

jacek z płocka - 06-01-2008, 10:39

Witam, ja na mrozie włączam grzanie świec, gaśnie kontrolka a po 2-3 sek słychać pyk i rozłącza stycznik od świec i dopiero kręcę - trochę ładniej zapala. Samochód ma 6 tys km przebiegu stoi pod chmurką, na wsi, wczoraj temp - 15 st. Po 30 sek. silnik pracuje już cicho i gładko, choć sam rozruch trochę dziwny.
Anonymous - 08-01-2008, 22:29

co wy ludzie tu opisujecie , samochód ma po prostu zapalać za każdym razem , tym bardziej przy takich temperaturach ,to nie STAR ,a może mu jaszcze kopcia podłożyć ? to jakiś nonsens żeby nowe auto w XI wieku trzeba zapalać jakimiś sposobami ma palić i koniec ,ą świece żarowe nie przestają grzać zaraz po zgaśnięciu kontrolki , jeśli tak się dzieje to może to jest ta przyczyna
Anonymous - 09-01-2008, 23:16

Cytat:
co wy ludzie tu opisujecie , samochód ma po prostu zapalać za każdym razem , tym bardziej przy takich temperaturach ,to nie STAR ,a może mu jaszcze kopcia podłożyć ? to jakiś nonsens żeby nowe auto w XI wieku trzeba zapalać jakimiś sposobami ma palić i koniec ,ą świece żarowe nie przestają grzać zaraz po zgaśnięciu kontrolki , jeśli tak się dzieje to może to jest ta przyczyna

:shock:
przecież jak silnik na komonrejlu zrobiony jezd to jak ma od strzała palić ?????
to nie TDI na PD że pali z półobrotu :D
najpierw sie musi paliwo sprężyć w rurze czujnik ciśnienia powie OK, potem dopiero komp procedure startu zaczyna i wtryski otwiera, a jeszcze jak filterek zabrudzony paliwko troche nie teges, toche nieszczelności w układzie, no i sie uzbiera i trzeba chwilke zakręcić.
Po za tym to tylko przedmiot, rzecz martwa i lubi czasem być złośliwa :roll:
Co do świec żarowych to jeszcze przez pewien czas dogrzewają mniejszym pobierając mniejszy prąd (czesto "pyk" przekaźnika w nowych dieslach nie oznacza że świece całkiem się wyłączyły tylko przez pewien czas są zasilane przez rezystor i dogrzewają komore spalania)
co do palenia starych silników to moge powiedzieć że silnik np HATZ 1D81 stosowany w maszynach budowlanych pali przy -30 od strzała bez jakichkolwiek świec czy podgrzewania
a w porównaniu do nowoczesnych diesli jest konstrukcyjnie bardziej podobny do cepa niż do silnika :D

dopra koniec tego bo rozgadałem się jak kochłoźnica na polu :P

LUMPY

Gene - 10-01-2008, 12:25

Prosze o nie zasmiecanie tematow technicznych. Cale OT poszlo do kosza. Oczywiscie pewne wstawki humorystyczne sa do przyjecia ale widze, ze lekko przesadziliscie. Nie chodzi o dosc agresywny w tonie postniko33 w stosunku do mojej osoby. Nie bylo to sympatyczne. Coz na pewne rzeczy nie mam wplywu. Lecz z racji moderowania na tym forum czuje sie w obowiazku nie dopuszczac do sytuacji gdzie czlowiek szukajacy informacji technicznych bedzie sie musial przebijac przez strony bezsensownych postow. Nastepnym razem beda ostrzezenia.

A i jeszcze jedno. Nasze forum ma opinie kultralnego, milego i bardzo przyjacielskiego. Chcialbym aby ten punkt regulaminu byl przestrzegany.
8.1. Forum jest przyjazne dla użytownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych.

miczon - 10-01-2008, 13:25

Gene, :thumbright:
Anonymous - 14-01-2008, 23:33

Ja zainwestowałem w WEBASTO i nie ma najmniejszych problemów z odpalaniem i jak sie wsiada do eLki to już cieplutko :biggrin:
Anonymous - 15-01-2008, 22:00

Czołem wszystkim.

Ja również należę do tych co nie mają problemów z odpalaniem w mróz. Przy -12 eleczka paliła od kopa. Jedna zasadnicza rzecz - leje paliwo tylko i wyłącznie na statoilu i nigdzie indziej. Od 5 lat wszystkie auta u mnie w firmie leją na statoilu i nie ma problemów z odpalaniem no chyba że woda w filtrze albo accu do bani ...

Anonymous - 16-01-2008, 10:47

exc_racing napisał/a:
Ja zainwestowałem w WEBASTO i nie ma najmniejszych problemów z odpalaniem i jak sie wsiada do eLki to już cieplutko :biggrin:

Jakie i ile?

Anonymous - 16-01-2008, 12:47

Modelu nie pamietam. Ja miałem zakładane w Salonie Mitsu od nowości eLki i jeszcze mam załorzony HOTSHOT - podgrzewacz płynu do spryskiwaczy (naprawde fajna zecz). Najlepiej zadzwonić do WEBASTO i oni dobiorą model do samochodu lub silnika.
Polecam wszytkim którzy trzymają samochody pod chmurką. Nie dość ze rozgrzewa silnik to ogrzewa wnętrze autka.
HOTSHOT'a kupiłem w promocji 200zł. Ma funkję odmrażania przedniej szyby - leje gorącym płynem na szybe bez włącznia wycieraczek.
No i nie ma obaw że dysze zamarzną :wink:

Anonymous - 16-01-2008, 15:28

Świetna sprawa te WEBASTO, też to muszę założyć

pozdrawiam

Anonymous - 16-01-2008, 17:40

W którym salonie sprzedają takie cudeńka , jak dla mnie to by była idealna sprawa .
Anonymous - 16-01-2008, 18:57

najlepiej skontaktować się z WEBASTO i zapytać gdzie najbliżej jest jakiś warsztat do założenia. Ja kupowałem i zakładali mi wszystkie dodatki (WEBASTO, HOTSHOT itd.) w salonie MOTO Katowice.
Skontaktujcie się też z serwisami gdzie serwisujecie swojego Miśka i zapytajcie czy mają dostęp do tego typu rzeczy i w jakiej cenie.

Ja mam zamiar jeszcze założyć zestaw BIXENON'ów montowanych na system H4.
http://www.allegro.pl/ite...sprzedawca.html

Zobacze jak to działa.

[ Dodano: 16-01-2008, 19:01 ]
Na tej stronie szukajcie informacji:
http://www.webasto.pl/home/pl/homepage.html

Chodzi o "ogrzewanie postojowe"

Anonymous - 16-01-2008, 19:09

PIONIER333 napisał/a:
W którym salonie sprzedają takie cudeńka , jak dla mnie to by była idealna sprawa .
W kazdym powinno byc.
HugoOrmo - 16-01-2008, 19:46

Wszedlem na strone Webasto i wyglada na to, ze chyba kazdy dealer Mitsubishi jest ich przedstawicielem...

pzdr