[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] Centralny zamek.
filippoz - 16-03-2009, 19:47
dwakola napisał/a: | Nie masz bagaznika, czy jest tak maly ze nic nie zmiescisz tam... ?? | są tylko dwie opcje żeby otworzyć bagażnik w sedanie, z kluczyka lub ze środka obok dźwigienki od wlewu paliwa
a jak jest w sportbacku ??
Anonymous - 16-03-2009, 20:18
Jest klamka w klapie..
Pozdr
AK
Trik - 16-03-2009, 23:12
W sedanie są trzy opcje z pilota w kluczyku, z kluczyka w zamek bagażnika po przekręceniu bez naciskania (zależy od wersji i w EVO) i wajcha w kabinie. SB ma dwie: elektromagnes i wajchę w kabinie, ale za to kanapa otwiera się klasa express w sedanku tak nie ma trza się z lekka zamachąć
mazin - 16-03-2009, 23:43
Trik napisał/a: | O oo czyżbym nie dopatrzył jak oglądałem w saloonie nie macie SB wachy w kabine!? A to ja przepraszam . |
Wajcha jest od maski na bocznej ściance koło lewego kolana) i od wlewu (na podłodze przy progu). Od bagażnika to tylko klamka.
filippoz - 17-03-2009, 00:07
My obok wlewu paliwa mamy wajche od bagażnika
mazin - 17-03-2009, 01:04
filippoz napisał/a: | My obok wlewu paliwa mamy wajche od bagażnika |
No tak. Ale jak trzymacie w jednej łapce siaty a w drugiej dywan, to musicie albo grzebać przy kluczykach (żebami?) albo schylać się do wajchy (czyli otwieranie jednych drzwi, żeby potem otworzyć drugie..
Otwierany "ręką" bagażnik, to było to, czego brakowało mi w corolli, bo nieraz nosiłem do bagażnika różne manele. No i wajcha w podłodze, to była jedna z kilku rzeczy, które zepsuły się w corolli - wajcha pękła i musiałem ja naprawiać. Dlatego rozwiązanie w SB bardziej mi się podoba. Ale każda pliszka swój ogonek chwali
apikus - 17-03-2009, 07:07
mazin napisał/a: | to musicie albo grzebać przy kluczykach (żebami?) albo schylać się do wajchy (czyli otwieranie jednych drzwi, żeby potem otworzyć drugie.. |
A ty nie używasz kluczy, żeby otworzyć bagażnik (samochód)?
My naciskamy przycisk na pilocie i bagażnik otwarty.
mazin - 17-03-2009, 07:26
apikus napisał/a: | mazin napisał/a: | to musicie albo grzebać przy kluczykach (żebami?) albo schylać się do wajchy (czyli otwieranie jednych drzwi, żeby potem otworzyć drugie.. |
A ty nie używasz kluczy, żeby otworzyć bagażnik (samochód)?
My naciskamy przycisk na pilocie i bagażnik otwarty. |
To znaczy sam sie podnosi, jak w klasie "S" na elektrycznych siłownikach? A, to przepraszam
piomic - 17-03-2009, 07:39
Fajnie, że Tobie w SB się podnosi.
jaca71 - 17-03-2009, 07:48
Trik napisał/a: | W sedanie są trzy opcje z pilota w kluczyku, z kluczyka w zamek bagażnika po przekręceniu bez naciskania (zależy od wersji i w EVO) i wajcha w kabinie. |
Pogrubione nie istnieje w moim sedanie
Trik - 17-03-2009, 07:56
W moim sedanie też nie istnieje dlatego jest w zawiasach dopisek
mazin - 17-03-2009, 08:38
piomic napisał/a: | Fajnie, że Tobie w SB się podnosi. |
Mnie sie podnosi, choć tym z SB rząd planuje obniżyć, pewnie TK zmiesza tę ustawę z błotem
Ale skoro centralny otwiera bagażnik, to rzeczywiście w sedanie jest lepiej, to znaczy więcej możliwości otwierania bagażnika.
Zadziwiająco wysoka funkcjonalnośc auta, które wygląda jak fiat 125p
jaca71 - 17-03-2009, 09:23
Trik napisał/a: | W moim sedanie też nie istnieje dlatego jest w zawiasach dopisek |
Z tego co kojarzę to w wersjach z systemem bezkluczykowym nie ma dziurki na kluczyk. jest tylko taki czarny knefelek w srebrnej obwódce, który się naciska po podejściu z kluczykiem w kieszeni. Musisz być w odległości około 1m od klapy. Gdy kluczyk w samochodzie bagażnik jest zamknięty i naciskanie knefekla nic nie daje...
ohayo - 01-09-2009, 16:32
To już sam nie wiem. Klapa bagażnika otwiera się z pilota czy podnosi się z pilota? Wybaczcie pytanie, jeśli głupawe, ale samochód będę miał dopiero za 2 tygodnie.
gzesiolek - 01-09-2009, 17:54
ohayo, w SD sie otwiera z pilota (nie podnosi )
w SB sie nawet nie otwiera, tylko masz klamke do tego...
|
|
|