To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Kilka pytań odnośnie Lancera 2.0 sport

Artii - 27-09-2009, 21:13

Najbezpieczniej chyba byłoby zalać półsyntetykiem, ale to tylko moje zdanie.
Slayer - 02-10-2009, 13:30

No to się robi ciekawie... Klocki z tyłu mi wymieniono, przepłukano hamulce, nowy płyn hamulcowy itp, byłem na komputerze i na absie nie pokazał błędów... Nadal przy 120stu nie mam hamulców. Już tylko ASO mi pozostało.
tomekrvf - 03-10-2009, 00:19

Slayer napisał/a:
byłem na komputerze i na absie nie pokazał błędów... Nadal przy 120stu nie mam hamulców.

A sprawdzili jak wygladają pierścienie sygnałowe do czujników ABS przy każdym kole?

paulostan - 20-10-2009, 19:59
Temat postu: Re: Kilka pytań odnośnie Lancera 2.0 sport
Slayer napisał/a:
Witam Forumowiczów to mój pierwszy post :)

Jestem od niedawna w posiadaniu Miśka jak w temacie z 2004 roku. Sprowadzony z niemiec i ma przejechane 103 tysie. Jestem umówiony na wymianę rozrządu na jutro, ale mam wątpliwości. Czy jest możliwe że jeżdżę 13 tysiecy po terminie wymiany rozrządu? Czy da się to jakoś sprawdzić?
Druga sprawa odnośnie ABS-u. Po pierwsze nie działa a po drugie jak jechałem ok. 120 to mi pedał hamulca się zablokował (straszne uczucie bezradności) Nawalałem z w niego z buta i po kilku depnięciach ustąpił.... a ja na styk się zatrzymałem przed pojazdem przedemną...

jezeli moge wybadac,pochwalcie sie ile płaciliscie za wymianę rozrządu w tym modelu?
podajcie miejscowosci,czy to był serwis autoryzowany? moze ktos kogos poleic z okolicy Gliwic

10wojtek10 - 20-10-2009, 20:35

pełen przegląd 90.000 bez pompy wody to w ASO około 4.000zł... :roll: :shock:

:arrow: Ale w zamian za to otrzymujesz pełną gwarancję na potencjalne "urwanie się" paska z wymianą silnika/głowicy łacznie. A nie jest to łatwy rozrząd :?

Czy warto :?:

Warto kupić oryginalny pasek z napinaczem, rolki z zamiennika i zrobić to w ASO.

... zwłaszcza jak chcesz nim jeszcze trochę pojeździć.