Carisma - Ogólne - Czujniki cofania Golden Eye
Matejko - 21-03-2007, 17:52
kamil_nokia napisał/a: | Czytałem stare posty, trochę osób już zakładało sobie samemu czujniczki |
scalilem
to skoro czytales to czemu nie kontynuowales tematu tam ??
montaz sie niczym nie rozni, a chyba opis jest wystarczajacy
Grześku napisał/a: | ja mam żarówki wstecznego w klapie i musiałem "łapac prąd" z czujnika na skrzyni |
bez sensu przeciez i tak wiazka sie schodzi przy glosnikach z tylu,
arekp napisał/a: | Gwarancji raczej tez nie oczekuje |
a moja centralka/modul wlasnie sie reklamuje - zobaczymy co tam wymysla, chooper zaniosl tam skad bralismy i z tego co mowil nie bylo problemu z reklamacja,
w drugim aucie smigaja bez problemu
Grześku - 21-03-2007, 22:44
Matejko napisał/a: | bez sensu przeciez i tak wiazka sie schodzi przy glosnikach z tylu,
|
fajnie że mówisz to dopiero teraz, po drugie i tak miałem czujkę wstecznego do wymiany.
Porady po czasie są równie wartościowe co i czasowe.
Matejko - 22-03-2007, 02:24
Grześku napisał/a: | Porady po czasie są równie wartościowe co i czasowe. |
nie pytales wczesniej, pozatym mnie to wyglada na drugiego minusa, na gadu juz napisalem co nie wystarczy
Matejko - 05-05-2007, 14:43
no i od jakis 2 tygodni smigam z nowa centralka - wymienili, widocznie starej nie dalo sie naprawic - jedyny mankament to koniecznosc przerobienia wtyczki, ale to 5 minut roboty i dzialaja nadal
Anonymous - 15-05-2007, 18:54
Również takowy sobie założyłem.Ja dla odmiany kabel z centralki do wyświetlacza przeciągnołem w podsufitce,a tam gdzie jest lampka mam łaczenie jeckiem.Niestety moje czujniki nie wyłapują przeszkody wielkości skrzynki po piwie .To jest chyba nienormalne?Wysłałem centralke do naprawy.Mam dostać nową,oby działała.Ważna informacja dla następnych montujących.Otóż w instrukcji brak opisu że z tyłu czujnika jest prawie niewidoczna strzałka informująca że TU jest góra czujnika!!I tak ma być założony w zderzaku.A czujniki Phantom to to samo co Golden?Bo wizualni niczym się nie różnią,a rozmawiając ze sprzedającym twierdził że to ten sam producent.
Anonymous - 15-05-2007, 19:14
A co myślicie o tym czujnik 1 i o tym
czujnik 2 zastanawiam sie jak to sie sprawdza i czy nie bedzie wkurzalo podczas jazdy w jakims korku 2m za kims. Ciekawi mnie tez jak sie to montuje na lusterku a moze zamiast lusterka ?
saphire - 15-05-2007, 19:55
Moje sensorki GoldenEye są bardzo czułe - każdą siatkę nawet delikatną łapią, drobne krzaczki czy wyrośniętą trawę też, kontrolnie cienki kabel elektryczny testowałem czy złapią no i złapały więc nie mam im nic do zarzucenia.
Matejko - 15-05-2007, 19:57
to jest w formie nakladki na lusterko - przynajmniej takie widzialem
Anonymous - 20-03-2008, 22:14
Witam
Odświeżę stary temat bo mam mały dylemat. Zdecydowałem się już na kupno czujników Golden Eye, tylko nie mogę się zdecydować które:
http://www.gd-yth.com.cn/...p_series=2&id=3
http://www.gd-yth.com.cn/...p_series=2&id=4
Wydaje mi się, że są one w zasadzie identyczne (pierwszy chyba nie ma brzęczka ale to nie problem). Jestem zdecydowany kupić pierwszy zestaw ze względu na mniejsze rozmiary wyświetlacza i chyba lepszą możliwość jego wkomponowania gdzieś na desce. Ma ktoś ten model? Z tego co widzę to wszyscy kupują tą podłużną wersję.
Dzięki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Arthus
saphire - 21-03-2008, 13:09
Brzęczyk jest da best rozwiązaniem albowiem przynajmniej ja cofając patrzę sobie po lusterkach i nie zerkam na wyświetlacz z odległością bo brzęczyk mi pika odpowiednio i jeśli już jest niebezpiecznie blisko to przechodzi w ciągły pisk więc dopiero wtedy zerkam na wyświetlacz - to najwygodniejsze rozwiązanie.
XL - 02-05-2008, 15:04
Witam, przymierzam się do założenia czujników cofania. Mam pytanie do tych, którzy mają taki montaż już za sobą: czy da się zainstalować czujniki w tylnym zderzaku (i poprowadzić przewody) bez zdejmowania zderzaka? A jeżeli tak, to jak???
Pozdrawiam, XL
Matejko - 02-05-2008, 15:13
chyba kazdy z nas montowal bez sciagania zderzaka, a co do reszty pytan to chyba nie przeczytales calego tematu
XL - 02-05-2008, 15:51
Cytat: | chyba kazdy z nas montowal bez sciagania zderzaka, a co do reszty pytan to chyba nie przeczytales calego tematu |
Przeczytałem chyba wszystko, co szukajka znalazła. Wiem jak przejść kabelkami do kabiny, gdzie ulokować i podłączyć centralkę, ale nigdzie nie znalazłem informacji jak poradzić sobie z samym zderzakiem. Aby jakoś poprowadzić i umocować kable w zderzaku trzeba chyba do wnętrza zderzaka włożyć rękę, a nie znalazłem jeszcze sposobu jak to zrobić. Zapewniam, że zanim zadaję pytanie, dokładnie sprawdzam co inni na interesujący mnie temat napisali.
Za rzeczowe informacje będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam, XL
saphire - 02-05-2008, 17:26
W zestawie z sensorami masz także odpowiednie wiertło do nawiercenia otworów pod sensory w zderzaku.
Delikatnie nawiercasz i zakładasz... żadnej filozofii grunt by równo rozłożyć sensory w osi auta i na odpowiedniej wysokości od ziemi.
Zobacz sobie foty z mojej galerii to zobaczysz jak ja mam to zrobione.
XL - 02-05-2008, 17:39
Nie zrozumieliśmy się. Chodzi mi o przeprowadzenie przewodów wewnątrz zderzaka, nie o to jak nawiercić otwory. Obmacałem zderzak z wszystkich stron i nie znalazłem dojścia do jego wnętrza. Zapewne to jakaś "oczywista oczywistość" i wyjdzie w trakcie roboty, ale lubię zaplanować pracę zanim się do niej wezmę, zwłaszcza że wobec braku garażu muszę wszystko robić za pierwszym podejściem.
Pozdrawiam, XL
|
|
|