To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Spalanie benzyna a LPG

Anonymous - 06-07-2007, 08:31

Na samym początku chciałbym pogratulować zbyszkowi05 bardzo bujnej wyobraźni...
cytat: '' -takie 525 czy 530 a nawet starą 7 bmw obiadę z uśmiechem na twarzy " .... :mrgreen:
Bez urazy, ale jesteś z tych ludzi co twierdzą że ich np. Vectra A 1.6 wyciska grubo ponad 200km/h i jeszcze mają sporo do wciśnięcia pod nogą... :shock: :? :?
co zresztą potwierdzasz: cytat: '' ja też lubie sobie depnąć a ową sigmę rozpędze do końca licznika i jeszcze zapewne trochę " :D :D :D
Zapraszam zbyszka05 możemy się sprawdzić z BMW 528 98rok.
Spalanie no cóż, jest napewno mniejsze na benzynie i zalezy od wielu czynników, czy to na LPG czy na Pb.
Jedni jeżdżą tak drudzy inaczej jedni mają w dobrym stanie auto technicznym, inni nie stąd też są duże różnice.
Zjeździłem w życiu mnóstwo aut gdyż handlowałem autami i w takim towarzystwie się obracałem-handlarzy i dane mi było jeździć wieloma autami poczynając od Polonezów poprzez BMW M3 Audi S6 kończąc na Subaru Imprezie WRX itp.
Ja wiem że Sigma ma świetny silnik mnie też bardzo miło zaskoczyła za pierwszym razem, naprawdę super autko :lol: :lol: , ale bądźmy obiektywni proszę... :finga: :finga: :finga:
Pozdrawiam

zbyszek05 - 06-07-2007, 18:03

marvood napisał/a:
Na samym początku chciałbym pogratulować zbyszkowi05 bardzo bujnej wyobraźni...
cytat: '' -takie 525 czy 530 a nawet starą 7 bmw obiadę z uśmiechem na twarzy " .... :mrgreen:
Bez urazy, ale jesteś z tych ludzi co twierdzą że ich np. Vectra A 1.6 wyciska grubo ponad 200km/h i jeszcze mają sporo do wciśnięcia pod nogą... :shock: :? :?
co zresztą potwierdzasz: cytat: '' ja też lubie sobie depnąć a ową sigmę rozpędze do końca licznika i jeszcze zapewne trochę " :D :D :D
Zapraszam zbyszka05 możemy się sprawdzić z BMW 528 98rok.
Spalanie no cóż, jest napewno mniejsze na benzynie i zalezy od wielu czynników, czy to na LPG czy na Pb.
Jedni jeżdżą tak drudzy inaczej jedni mają w dobrym stanie auto technicznym, inni nie stąd też są duże różnice.
Zjeździłem w życiu mnóstwo aut gdyż handlowałem autami i w takim towarzystwie się obracałem-handlarzy i dane mi było jeździć wieloma autami poczynając od Polonezów poprzez BMW M3 Audi S6 kończąc na Subaru Imprezie WRX itp.
Ja wiem że Sigma ma świetny silnik mnie też bardzo miło zaskoczyła za pierwszym razem, naprawdę super autko :lol: :lol: , ale bądźmy obiektywni proszę... :finga: :finga: :finga:
Pozdrawiam

było by mi przyjemnie marvood jestem z podlaskiego a propo bmw to miałem e-30 325 na 24wentylkach :finga:rozpędzałem ją do 225km. rewelacja ale sigma bije ja na łeb .jeżeli masz standartowe 2.8 /192 KM/ to dobry równy asfalt i bardzo długi odcinek .bo przecież musze się wkręcić na koniec licznika :axe: a propo vektry to mam kolege który ma golfa 1.9 tdi .skromną 3 /200 Km/ on z tobą posciga się za kasę jak znajdzie chwilę może być bardzo krótki odcinek.zobaczyłbyś co potrafi owe auto/ jezdzi na 1/4 mili a golf był w gazetkach/ no i moja mała też troszkę potrafi .gazu nie mam więc zapraszam ...mozesz tez usiąść na fotelu pasażera i przy tobie zamknę licznik byś mógł uwierzyć ./ja po prostu wiem co mam/a co do vektry 1.6 do 3.0 tam jest inna kultura pracy i więcej seryjnie niz 185 nie poleci :doubt: a tak a propo sigmy do ilu km rozpędzasz swoją?no i zapraszam do siebie bo to ty masz uwierzyć że zamykam licznik :rolleyes:
Z szacunkiem dla ciebie być może masz szybkie bmw ja też miałem auta,troszke rozbiłem...byc może masz sigmę w tragicznym stanie /piszesz w postach o niej/ i masz niechęć do miśków ale dobra sigma to szybka sigma,mam ją od niedawna bo od maja. Gdy ją kupywałem siedziałem z boku jak poprzedni własciciel zamykał jej licznik/bardzo szybko/ i jak czytałeś post/proszę o wskazówki dotyczące kupna sigmy.../ja pojechałem po bmw wróciłem sigmą :mrgreen: być może miała zajechany silnik ale to inna historia...tak czy owak chciałbym utrzeć ci nosa .bo 528 z tego roku to zaden rarytas gdybys miał 4.4 w mce ...szacuneczek i pozdro.

Anonymous - 06-07-2007, 21:11

Komentarz do tej wypowiedzi jest jak widać całkowicie zbędny.
Pozdrawiam zbyszek05 i życzę wszystkiego najlpeszego.
MARVOOD@

Anonymous - 08-07-2007, 00:27

Ot zrobiła się z tego tematu "interesująca" debata ;)

z własnego doświadczenia a miałem okazję jeździć wieloma autami, napiszę tylko tyle. Zarówno BMW 528 jak i sigma to jeśli chodzi o przyspieszenia żadna rewelacja. To niestety są limuzyny a nie wyścigówki. Polecam przejażdżkę Evo lub Imprezką WRC, tam są dopiero odpowiednie przeciążenia. Tylko niestety trzeba mieć już trochę więcej wyobraźni...i oczywiście umiejętności. :)
A jeśli chodzi o Wasz pojedynek na powiedzmy 1/4 mili, to na metę pierwszy dojedzie ten kto będzie miał lepszy refleks przy starcie ze świateł. 528, 530 czy też sigma, jeżdżą bowiem dokładnie tak samo. Oczywiście zakładam pojedynek dwóch automatów tudzież dwóch manuali. Bowiem kierowca, który naprawdę "czuje" auto i potrafi odpowiednio wachlować dźwignią zmiany biegów, zawsze "obiedzie" automat (zwłaszcza starej daty).
W kwestii natomiast zamykania licznika w sigmie, dodam tylko iż owszem zdarza się nawet dość często. Trzeba po prostu trafić w dobry egzemplarz 24 -rki, ale takich jeździ już coraz mniej :( Zresztą tak samo jest z "bejcami"

Pozdrawiam.

zbyszek05 - 08-07-2007, 21:43

Chi-Man napisał/a:
Ot zrobiła się z tego tematu "interesująca" debata ;)

z własnego doświadczenia a miałem okazję jeździć wieloma autami, napiszę tylko tyle. Zarówno BMW 528 jak i sigma to jeśli chodzi o przyspieszenia żadna rewelacja. To niestety są limuzyny a nie wyścigówki. Polecam przejażdżkę Evo lub Imprezką WRC, tam są dopiero odpowiednie przeciążenia. Tylko niestety trzeba mieć już trochę więcej wyobraźni...i oczywiście umiejętności. :)
A jeśli chodzi o Wasz pojedynek na powiedzmy 1/4 mili, to na metę pierwszy dojedzie ten kto będzie miał lepszy refleks przy starcie ze świateł. 528, 530 czy też sigma, jeżdżą bowiem dokładnie tak samo. Oczywiście zakładam pojedynek dwóch automatów tudzież dwóch manuali. Bowiem kierowca, który naprawdę "czuje" auto i potrafi odpowiednio wachlować dźwignią zmiany biegów, zawsze "obiedzie" automat (zwłaszcza starej daty).
W kwestii natomiast zamykania licznika w sigmie, dodam tylko iż owszem zdarza się nawet dość często. Trzeba po prostu trafić w dobry egzemplarz 24 -rki, ale takich jeździ już coraz mniej :( Zresztą tak samo jest z "bejcami"

Pozdrawiam.

Witam...chciałbym również zauwazyć iż taka rewelacja przy zdrowym serduchu wynosi od 7 do 8.2 s na 100km tak podają dane tech.obu aut.Z całym szacunkiem dla marwooda trafiła mi się sigma w naprawdę rewelacyjnym stanie i przekonałem się co do tego auta/dręczy mnie tylko ecs- nie mam czsu wymienić amora/fabrycznie wykręca wg. ks.tech.233km/g. wiem że jest szybka jak na swoje lata...bmw są szybkie u mnie w regionie jest kilkaa takich...reszta to tylko czarny lakier z logiem marki i młoda twarz za kierownicą, która kurczowo się jej trzyma bo obejrzała "szybkich" W swoim poscie chciałem zachęcić kolesia by szukał miśka zadbanego na ful wypasiena 24 wentylkach bo za 10000 tysiaków można kupić albo sciągnąc zza granicy owe auto.przyjemność jest duża za małe pieniądze.owej bejcy nie kupimy za taką kasę w takim wypasie. trzeba na to ok.25.000.i często jest tak ze nie jest człowiek zadowolony z 10-letniego auta.Sigma jest na tyle nietypowa że gdy koleś poszuka to znajdzie taki zadbany egzemplarz... :finga: a na koniec tej wypowiedzi to chciałbym się tam kiedyś z toba spotkać marwood miłoby było pogaworzyć.pozdro dla was :lol: chłopy :lol: :lol:

Anonymous - 12-10-2007, 23:09

GAZ LPG = POWOLNA SMIERC SILNIKA Albo diesel albo PB