To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Końcówka tłumika

Anonymous - 07-03-2007, 11:38

Nie zapominajcie też Panowie, że za głośne wydechy niebiescy wlepiają mandaty i zabierają dowody rejestracyjne - to kolejny argument na to żeby zostawić ori wydech niż wstawiać Made in Samoróbka.
Hugo - 07-03-2007, 11:45

slo_mo napisał/a:
Nie zapominajcie też Panowie, że za głośne wydechy niebiescy wlepiają mandaty i zabierają dowody rejestracyjne - to kolejny argument na to żeby zostawić ori wydech niż wstawiać Made in Samoróbka.
Ozdobna końcówka i wsio. Bez przesadyzmu. Ryczenie nie pasuje do Colta.
Serek - 07-03-2007, 12:32

http://www.lindo.gobex.pl/firma.html
Oto link do strony polskiego producenta katalizatorów metalicznych i ceramicznych.
Jeżeli chcesz, możesz zapytać o ofertę do Colta.

Anonymous - 07-03-2007, 15:54

Hugo napisał/a:
Ryczenie nie pasuje do Colta

A kto mowi o ryczeniu tez nie lubie pierdzenia ale lagodny gleboki bas jest gudi.

Hugo - 07-03-2007, 17:46

karolkk84 napisał/a:
zreszta de gustibus...
:mrgreen:
Anonymous - 07-03-2007, 19:32

jak załoze to wrzuce krutki filmik i sami ocenicie ja ogulnie lubie głosny basowy wydech (oczywiscie do pewnych granic ) pozdr,:)
Anonymous - 09-06-2008, 12:35

damianrally napisał/a:
jak załoze to wrzuce krutki filmik i sami ocenicie ja ogulnie lubie głosny basowy wydech (oczywiscie do pewnych granic ) pozdr,:)

To gdzie ten filmik?:)

Ja kupiłem taką końcówkę

Cena na allegro 38 zł:)

Anonymous - 19-07-2008, 13:54

Końcówka jest całkiem ok. Jaki dzwięk wydaje i czy jest w aucie głośno?
Często robie długie trasy i sportowy wydech to katorga. Ja masz do przejechania 1000km i samochód buczy i łeb pęka.

karolgt - 19-07-2008, 14:02

maxkata napisał/a:
Końcówka jest całkiem ok. Jaki dzwięk wydaje i czy jest w aucie głośno?
Często robie długie trasy i sportowy wydech to katorga. Ja masz do przejechania 1000km i samochód buczy i łeb pęka.

końcowka nie zmienia dźwięku silnika (a konkretniej wydechu) a jesli zmienia to w tak minimalny sposob ze tego nie zauważysz. Jeśli założysz na koncu jakąś rure dużo mniejszej srednicy to mozesz ewentualnie troche wyciszyc samochod, ale wszelkie dyfuzory itd itd nic nie daja.

Końcowka ma ładnie wygladac i tyle. Za "głośność" odpowiedzialny jest głównie tłumik końcowy.

Anonymous - 25-07-2008, 10:41

Tamta koncowka to byl chlam. Od razu odeslalem. Z kilku blaszek pozgrzewana. Aktualnie mam koncowke podwojna, spawana. Dosc konkretna:)
pawelpurc - 29-07-2008, 03:05

A to moja koncówka, pare złotych a ładniej od razu :D