To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Zepsula mi sie... (pralka)

McDoune - 15-12-2006, 14:18

tyle że Miele kosztuje tyle co 4 LG :cry:
Anonymous - 15-12-2006, 14:26

Albo raz dobrze, albo co 2-3 lata nową :mrgreen:
McDoune - 15-12-2006, 14:39

2-3 lata, chyba przesadziłeś, ale co 5, 6. A wtedy pralka ma nowe funkcje :mrgreen:
Anonymous - 15-12-2006, 15:40

McDoune napisał/a:
2-3 lata, chyba przesadziłeś, ale co 5,6

Zgoda - co 5-6.

McDoune napisał/a:
A wtedy pralka ma nowe funkcje :mrgreen:

Czytaj nowe nieprzydatne bajery i więcej części które mogą ulec zepsuciu :twisted:

McDoune - 15-12-2006, 15:56

Tak czy owak Miele musiałbyś trzymać ok 20 lat żeby koszt był ten sam, a to trochę niefajne, to znaczy ja lubię czasami cosik w domku zmienić :mrgreen:
Marcin-Krak - 15-12-2006, 17:23

slo_mo napisał/a:
Ogólnie zalecenie to kupować pralki robione za granicą (oprócz Włoch).

Zgadzam się aczkolwiek niedokońca ;)
U mnie w domu jest Mastercook i są to trochę niedoceniane pralki ale są bardzo chwalone. Moja ma rok i nic się nie działo z nią złego.
Poza tym po rozmowach z kilkoma serwisantami dochodze do wniosku że jak nie kupuje się aut na "F". Tak nie kupuje się pralek i lodówek na "A" ;)
Choc opinie tutaj co do tego co napisałem niekoniecznie pasują :D

saphire - 15-12-2006, 20:08

Ja mam Ariston Margherita 2000 od 6ciu lat mniej więcej dość intensywnie użytkowaną (przynajmniej 2-3 prania w tygodniu) i zero problemów czy jakiejkolwiek awarii.
Anonymous - 16-12-2006, 13:44

slo_mo napisał/a:
Alek napisał/a:
Zaraz na początku gwarancji stanęła pompka i trzeba było ją wymienić, a od tamtego czasu spokój...

Ale jednak się popsuła :twisted:
Jasne, ale to była typowa "gruba" wada produkcyjna, która wyszła niemal natychmiast w użytkowaniu. I tak powinno być: urządzenie psuje się (albo nie) natychmiast po wyprodukowaniu, a potem pracuje długie lata bezawaryjnie. Na końcu wszystkie podzespoły padają jednocześnie.
Krzyzak - 17-12-2006, 19:47

W kwestii Candy ja chcialem dodac, ze - jesli sie nie myle - to tak wysoko oceniany Hoover jest od lat w koncernie Candy. Ale moze to na takiej samej zasadzie jak niezawodne auta Porsche sa w koncernie....
arekp - 22-12-2006, 21:17

Przyjechala praleczka Hoovera, podlaczona, rozdziewiczona a zaraz bedzie opita :D

ps. zakup dokonany w topmarket.pl (albo od razu dzial pralki.pl)

Anonymous - 25-12-2006, 21:48

arekp napisał/a:
Przyjechala praleczka Hoovera, podlaczona, rozdziewiczona a zaraz bedzie opita :D

Czyli z tego wynika, że temat będzie odświeżony dopiero za jakieś kilka miesięcy.
Napisz jak sprawuje się Hoover, a ja zdam relację z użytkowania AEG 66610.

arekp - 02-01-2007, 08:47

Jak na razie w porownaniu do nastoletniej Ardo, ktora juz wyjechala z domu Hoover:

- ma krotki przewod zasilajacy
- pracuje cicho choc spodziewalem sie czegos lepszego
- ze wzgledu na konstrukcje jest problem z otwarciem pojemnika na proszek gdy drzwiczki sa otwarte

cabaniarz - 20-05-2013, 17:17

Trochę odświeżę :D
Mój polar po 15latach służby odszedł do krainy wieczności :( Chcąc nie chcąc muszę kupić nową, słyszałem dużo pozytywnych opinii o electroluxie. Jakie są Wasze opinie na temat obecnie oferowanych pralek :roll: Co polecacie?

jaca71 - 20-05-2013, 17:22

cabaniarz napisał/a:
słyszałem dużo pozytywnych opinii o electroluxie.

Gdzie nie wejdziesz w sieci to tysiące zadowolonych ze sprzętu elektroluksa :) Przypadek? Czy może silny marketing?
cabaniarz napisał/a:
Jakie są Wasze opinie na temat obecnie oferowanych pralek

Ja kupiłem najtańsza pralkę elektroluksa za 800zł EWF 10240W chodzi 3 rok bez problemu codziennie a czasami i 2x dziennie.

cabaniarz - 20-05-2013, 18:03

jaca71, ja też nie chcę żadnych wodotrysków, pralka ma dobrze prać i już :wink: Cena ok.1000pln.