Przesunięty przez: arekp 05-01-2007, 01:09 |
Zepsula mi sie... (pralka) |
Autor |
Wiadomość |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: 19-05-2006, 19:07 Zepsula mi sie... (pralka)
|
|
|
...pralka. Postanowilem, ze nie ma sensu jej reanimowac i czas juz nabyc jakies nowe cacko. Tyle tylko, ze oferta sklepow jest bardzo bogata, a ja nie mam pojecia jakiej firmy pralke wybrac. I co naturalne - nie chce takiej, ktora kopie ogrodek i przynosi piwo do lozka - wystarczy mi zwykla pralka z podstawowymi funkcjami (klasa energ. A, wazenie, dobor wody), ale tez taka, ktora popracuje dluzej niz okres gwarancji...
Pomozecie ? |
Ostatnio zmieniony przez arekp 22-12-2006, 21:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 19-05-2006, 19:14
|
|
|
W mojej rodzinie uzywamy Aristona i jestesmy bardzo zadowoleni mama po 8 latach kupila kolejna ja mam swoja ponad 3 latka i zero awarii. No i calkiem niezle pierze. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 19-05-2006, 19:16
|
|
|
Sruba napisał/a: | Pomozecie ? |
POMOŻEMY
ja moge hmmm pomoc wniesc |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: 19-05-2006, 21:30
|
|
|
TNT napisał/a: | W mojej rodzinie uzywamy Aristona i jestesmy bardzo zadowoleni mama po 8 latach kupila kolejna ja mam swoja ponad 3 latka i zero awarii. No i calkiem niezle pierze. |
wiecej takich opinii prosze !
badz co badz, to cenna wskazowka !
thx TNT |
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 2921 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-05-2006, 21:35
|
|
|
A ja kupiłem electroluxa i w sumie wszystko jest ok tylko jakoś tak mało solidnie wygląd, wyświetla się jakisbłąd niedomknięcia drzi i trzeba restarować i ogólnie była trochę za droga . Generalnia jakbym miał teraz kupowac to chyba bym kupił albo cosik tańszego, algo jakieś Mielle w cenie trzech electroluxów.
Reasumując nie polecam electrolux'a |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 19-05-2006, 21:51
|
|
|
co do pralek to ja w tej chwili uzytkuje INDESITA, pralka ma juz kilka latek (ze 3 ? ) i zaczela rdzewiec ogolnie po za tym problemem wszystko jest ok
aha no i kiedys tak sama z siebie zaczela puszczac ciutke wode, ale samo sie naprawilo |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2006, 22:01
|
|
|
Whirlpool - bez jakichkolwiek problemów od 3 lat. Wersja prosta = bez wyświeltacza itp., zwykłe gałki, jak chciała żona |
|
|
|
 |
swireek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2006, 22:14
|
|
|
a Mitsubishi praleczek nie robi???Fajny taki gadget z diamentami na programatorze by i mi sie przydał
Na pralkach sie nie znam ale Bosch podobno niezle pierze.... |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-05-2006, 22:19
|
|
|
U mnie w domu stoi stara Amica. Ma już chyba z 10 latek albo nawet troszkę lepiej. I śmiga cały czas bez problemów. Przez cały okres eksploatacji wymieniłem tylko zameczek klapy. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 20-05-2006, 08:49
|
|
|
Mamy AEG od 5 lat nic, mimo bardzo twardej wody - cicha, szybka i niezawodna..... Jak kupowaliśmy - robiliśmy podobny wywiad i odradzano nam bosza......
Szwagrowi też kupiliśny AEG na prezent ślubny i też nie narzeka - no ale darowanemu koniu.... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2006, 10:41
|
|
|
Ja mam Polara ładowanego od góry. Żadnych problemów od prawie 3 lat. Moja mama ma ok. dwudziestoletniego Polara i oprócz zeszłorocznej wymiany paska i łożysk też nic się nie działo. |
|
|
|
 |
kylly [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2006, 14:20
|
|
|
hmmm taka czysta ciekawostka hehe znajomy pracujący w markecie z agd (a parę lat tam robi polecił Gorenje (podobno najmniej awarii i się małżonka zdecydowała jakieś 5 lat temu powiem tyle nie narzeka a i problemów żadnych od tego czasu sobie nie przypominam ) więc z czystym sumieniem )
pozdrówka |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2006, 14:31
|
|
|
Boscha mozna wrzucic do kosza ale nie kazdego!
jak my kupowalismy pralke to obczailismy takie zjawisko ze pralki plytkie (chyba 45tki)
robione sa zagranica a 60tki w Polszcze - wiec sila rzeczy sa do bani... ten co mamy sprawuje
sie doskonale juz ze 4-5 lat i nigdy nie bylo z nim problemow a i malo wody bierze.
pozdro |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 20-05-2006, 22:49
|
|
|
nigdy więcej Amici. moja przechodziła ciągu 4 lat tyle napraw, że karty gwarancyjnej 2 razy by brakło. Tylko oryginalną obudowę już mam, reszta wymieniona włacając programator, kable, silnik, bęben etc. I nie jestem jednym przypadkiem "odosobnonym", bo słyszałem rozmowę dwóch serwisantów u mnie pod domem, jak to wymieniają np. po kilkanaście bębnów dziennie, bo prosucent wypuścił kichę na rynek i nie chciał się do tego przyznać. Dodam, że sprzet nie był najtanszy, bo kosztował 1,9 tys. pln |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|