L200 Ogólne - Zabudowy do nowego L200
Anonymous - 28-08-2007, 11:24
Leer'a ogladalem wczesniej na angielskiej stronie, ale nie bylo cen.
Patrzac na SNUGa i Leera to niewielka jest roznica cenowa.
Sprowadzanie z zagranicy nie usmiecha mi sie... nie wiem jak z egzekwowaniem reklamacji wtedy. Jeszcze troszke sie porozgladam.
Januszl200 napisał/a: |
Ładne te zabudowy. No, może nie wszystkie. Ja tam wolę jednak mieć skrzynie otwartą. Mam hardtopa – zakładam go jedynie na wakacje (można bezpiecznie przewieźć rowery i inne bajery)
|
Coz, wozenie sprzetu w otwartej pace jest strasznie ryzykowne z powodu lepkich lapek przechodniow.
To jest auto do pracy... + wyjazdy rodzinne na lono naturki
Januszl200 - 28-08-2007, 12:29
Tak a'propos "lepkich łapek". Czy zdarzają się kradzieże kół w L200? Taki komplet może mocno trząsnąć pugilaresem posiadacza. Zakładacie może zabezpieczenia?
Przyznam, że trochą psują obraz felgi.
Anonymous - 28-09-2007, 13:20
mam full boxa wyglad calkowicie zmienia auto ale zamykanie i otwieranie to mordega
Gene - 28-09-2007, 13:58
Januszl200 napisał/a: | Zakładacie może zabezpieczenia? | ja nie, mysle, ze musi byc zlecenie bo to mniej chodliwy towar a szesc srub, rozmiar kol i masa samochodu nie zacheca do dzialania.
Anonymous - 28-09-2007, 15:49
FABIO napisał/a: | mam full boxa wyglad calkowicie zmienia auto ale zamykanie i otwieranie to mordega |
Tez mi sie podoba fullbox, ale potrzebowalem autko by cos tam powkladac do niego... wiec kupilem hardtopa.
Auto jednak stracilo swoj urok
Wyglada teraz jak karawan
Anonymous - 28-09-2007, 21:39
No wlasnie wnawarze zabudowy hartop wygladaja duzo lepiej u nas wystaje ja nie od tezgo auta,cos za cos, mnie tak bodobala sie zabudowa jak w orginale paryz dackar ze teraz kombinuje co tu zrobic zeby przerobic pokrywe tak zeby mozna ja bylo szybko zdjac bo nie moge przewies wyzszych urzadzen
Anonymous - 03-10-2007, 11:54 Temat postu: hard topy Witam wszystkich użytkowników L200 i bardzo proszę o wasze opinie na temat zabudów które są pokazane na zdjęciach co o nich sądzicie?
SNUG TOP XTR
ROADRANGER SPECIAL
ALPHA GSE
Anonymous - 03-10-2007, 13:29
moze jakies inne?
Anonymous - 03-10-2007, 16:17
FABIO napisał/a: | moze jakies inne? |
naprzykład jakie? wrzuć fotki jak coś masz.
Hiszpan - 03-10-2007, 16:22
Z tego co widać na zdjęciach to ta druga jest o tyle ciekawa, że nie trzeba demontować orurowania. Nie wiem jak jest to rozwiązane w tej, którą montują u dealera, czy może być zamontowana na pałąkach czy nie.
Anonymous - 04-10-2007, 16:45
wszystko zależy od rodzaiu rollbara jesli jest mocowany do burt to napewno nie uda się zamontować nadbudowy, ten na zdjęciu jest montowany do nadkoli i podłogi dlatego jest możliwość zamontowania na nim nadbudowy.
Anonymous - 05-10-2007, 14:06
ROADRANGER robi ładne zaudowy i w niektórych można dostać się do bagażu z boku. Dostęp jednak przy tej wysokości paki z boku i ztyłu nie daje gwarancji sięgnięcia wszędzie. Ja przy 185 cm. wzrostu i tak muszę ładować się do środka aby wyjąć rzeczy przy kabinie.
Na dach w zasadzie nic nie włożysz. Wybrałem SnugTopa ze względu na ładowność dachu 150 kg. Świadczy to także o solidności całej konstrukcji. Jężeli na tym Ci nie zależy to ROADRANGER jest fajny i jakość wykonania ma dobrą. Alfe odradzam. SnugTopa zdejmiesz w ciągu 10 minut niemiecki produkt pewnie też a z Alfą będą problemy. Trzeba trochę rozginać obudowę aby weszła ze zdjęciem też problem a szczelność pozostawia trochę do życzenia.
Pozdrawiam
Cezar
Anonymous - 06-10-2007, 22:08
Ja mam CarryBoy'a, zdjecie go z innego auta i zalozenie do mnie to jakies 10min roboty i 2 osoby... to pudlo jest ciezkie.
Kupilem go uzywanego, od osoby co jezdzi z fullboxem.
Autko sporo stracilo na wygladzie, ale za to mam miejsce gdzie trzymac sprzet...
Uszczelka miedzy burta a hardtopem ma okolo 1cm wysokosci, jednak potrafi sie troszke wody wedrzec od przodu hardtopa. Mysze dac jeszcze jedna uszczelke (jakis milimetr) albo lepiej dociagnac sruby.
Anonymous - 30-11-2007, 17:33
Ja też mam fullboxa i zastanawiam się czy ktoś próbował załozyć do niego centralny zamek.
Ciagłe otwieranie i zamykanie z kluczyka wyprowadza mnie z równowagi.
Mi w serwisie powiedzieli że się nie da założyć centralnego bo niema miejsca, ale może ktoś drążył temat ?
Anonymous - 30-11-2007, 20:23
Nie da rady przynajmniej przy seryjnym zamku,trzeba by wszystko przerabiac.ja mam tak to spasowane ze ciesze sie ze w ogole sie uda zamknac
|
|
|