To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Zabudowy do nowego L200

Anonymous - 30-11-2007, 22:13

No to po ptakach :(
Anonymous - 01-12-2007, 20:21

Też Fullbox - z innymi zabudowami to ten samochód jakiś garbaty się wydaję. Ja traktuję pakę z fullboxem jako ogromny bagażnik w którym jak coś nawet się wyleje to nie czuć w środku. Fakt jednak że w znacznym stopniu ogranicza on użyteczność paki - przy czym zdaża mi się jeździć z otwartym przy krótkich dystansach i da się przeżyć.
Anonymous - 02-12-2007, 15:49

Widzę, że na razie dyskusja typowo estetyczna tzn. jaki hardtop się podoba.
Pozwólcie, że zadam kilka pytań praktycznych (czy ktoś już pod hardtopem):
(i) założył oświetlaenie,
(ii) podłączył alarm,
(iii) założył wycieraczkę tylnej szyby (jak w zwykłym kombi),
z dyskusji wiem, że nie udało się - czyli tematy otwarte
(iv) założyć ogrzewania,
(v) założyc centralnego zamka.
O czym zapomniałem?

Anonymous - 02-12-2007, 18:09

Popieram ELILI
z tym centralnym zamkiem i wycieraczką to dobry temat aby go poruszyć.
Nie wspomne też o oświetleniu

HugoOrmo - 05-12-2007, 22:36

Mam zabudowe tzw "jajko" bo mi sie podobalo ale ostrzegam jest malo praktyczne ze wzgledu na ogolnie maly otwor z tylu a co do punktow wymienionych to:
1. oswietlenie jest i dziala tak jak w kabinie czyli po zgaszeniu silnika i otwarciu drzwi (nie ma znaczenia ktorych)
2. alarm jest i jest uruchamiany centralnym zamkiem
3. sam central nie dziala do zabudowy i uwazam to za zbedne bo z paki nie kozysta sie tak czesto jak z kabiny
4. wycieraczki brak a ze wzgledu na przyciemniane mocno szyby i tak malo widac

pzdr

Anonymous - 20-03-2008, 22:42
Temat postu: zabudowa L200
hej potrzebuję zabudowę do L200 może mi ktos polecić co sie i gdzie opłaca kupić?
L200 DC

Hubeeert - 21-03-2008, 00:46

Jaką zabudowę?
kuwetę?
pokrywę na pakę?
zabudowę wysoką?
Z oknami?
otwieraną na boki?

Gene - 21-03-2008, 09:48

power_max witamy Cie serdecznie na forum. Zawsze latwiej odpowiedziec jak wie sie na co. Prosze podaj wiecej szczegolow, jaka zabudowa i jaki model L-ki.
Mysle, ze jest juz kilka tematow w ktorych znajdziesz odpowiedz. Trzeba troche poszukac i poczytac.
Proponuje zaczac od tego a potem zadac pytanie bardziej sprecyzowane.

Anonymous - 21-03-2008, 15:32

Było i to nie raz. Możesz zacząć szukać tutaj .
Może problem w tym (u mnie tak było), że chciałem zabudowę ale nie wiedziałem jakiej potrzebuję. Po obejrzeniu kilku ... wiedziałem co chcę :mrgreen: .

Anonymous - 06-04-2008, 22:33

Witam!
Mam SnugTop w L200 i nie wiem, czy tylna klapa otwierana z pilota powinna sama odskoczyć
do góry (tak jak bagażnik w... np. BMW5) czy tylko pozostaje odbezpieczony zamek? Mam SnugTop dopiero 2 dni.
Pozdrawiam
Robert

Anonymous - 07-04-2008, 14:05

Nie jestem pewien ale w większości HardTopów pilot służy jedynie do odblokowania zamka/klamki. Ja mam CARRYBOY G3 i pilot służy jedynie do odblokowania klamki.

W niedalekiej przyszłości mam zamiar założyć blokadę zamka tylnej burty paki (pomysł skopiowany od jednego z MITSUMANIAKÓW). :roll:

Anonymous - 10-04-2008, 19:52

Ostatnio słyszałem o dorobieniu zamykanej "rolety" z żaluzji antywłamaniowej- koszt śmieszny: około 500-600zł.Co o tym myślicie?W sumie jak samochód ma mieć walory jedynie użytkowe to jest to jakas alternatywa dla wydania ok 4tys. na "eleganckie" zamkniecie paki, jak np. te:
http://www.dakro.com.pl/s...%20model%202006

Anonymous - 11-04-2008, 16:01

center napisał/a:
Ostatnio słyszałem o dorobieniu zamykanej "rolety" z żaluzji antywłamaniowej- koszt śmieszny: około 500-600zł.Co o tym myślicie?W sumie jak samochód ma mieć walory jedynie użytkowe to jest to jakas alternatywa dla wydania ok 4tys. na "eleganckie" zamkniecie paki

Próbuj :D

Anonymous - 11-06-2008, 22:57

co myślicie o tej pokrywie? http://www.galeria.pucent...c=detail&id=105
Gene - 12-06-2008, 08:02

Wyglada na eleganckie rozwiazanie i nie zmienia bryly auta. Mysle, ze to dobry pomysl dla kogos komu zalezy na zachowaniu klasycznego ksztaltu nadwozia polciezarowki i nie musi wozic wysokich pakunkow.