Carisma - Ogólne - Czujniki cofania Golden Eye
sibi - 06-06-2009, 23:37
a brałeś pod uwagę czujniki firmy Exus np.TE ja już montowałem je w dwóch autach i sprawują się rewelacyjnie a ich największe zalety to odłączane sensory zaraz przy nich (nie zastąpione gdy zaczną szwankować) no i regulacja czułości na centralce
Uwex - 07-06-2009, 10:57
Potwierdzam to co pisze sibi - mam je zamontowane w Lancerze .
Anonymous - 07-06-2009, 11:40
Sibi, Uwex, wielkie dzięki za pomoc.
Kilka pytań:
1. Używacie wersji z ekranem LCD czy LED?
2. Czy któryś z wymienionych typów wyswietlaczy jest dokładniejszy we wskazaniach?
3. Czy regulacja czułości na poziomie centralki rzeczywiście się przydaje podczas użytkowania?
Uwex - 07-06-2009, 17:49
Melman -
1. ja mam LED ( LCD zajmuje dużo więcej miejsca i trzeba to miejsce znaleźć )
2. raczej nie - wyświetlacz tylko uwidacznia pomiar , a czujniki są takie same
3. nie wiem , nie korzystałem z tej funkcji
Anonymous - 07-06-2009, 19:54
lenie !! po jaka cholere czujniki parkowania w Carismie ?? przeciez widac z tyłu wszystko ladnie pieknie
Chooper - 07-06-2009, 21:41
Manysh napisał/a: | lenie !! po jaka cholere czujniki parkowania w Carismie ?? przeciez widac z tyłu wszystko ladnie pieknie |
to jest tylko Twoja subiektywna opinia.
Cała rzesza innych osób twierdzi odwrotnie.
mpoplaw - 08-06-2009, 06:53
Manysh napisał/a: | lenie !! po jaka cholere czujniki parkowania w Carismie ?? przeciez widac z tyłu wszystko ladnie pieknie |
ja założyłem 2 miesiące temu stiga za 99zł, i nie zamienił bym się teraz na pieniądze nawet jakbyś mi dawał 200zł
no chyba że ty mówisz o czujkach z przodu, do czego one służą to ja nie wiem ??
sibi - 08-06-2009, 22:46
na pkt.1 i 2 Uwex napisał wszystko,
a co do
Cytat: | 3. Czy regulacja czułości na poziomie centralki rzeczywiście się przydaje podczas użytkowania? |
To sprawdza się gdy masz założony hak i jest on w zasięgu sensora lub gdy masz belkę metalowa pod zderzakiem która może zakucać odczyt
Ferdyzor - 11-07-2009, 00:52
A mógłby ktos zaprezentować hatchbacka po lifcie z założonymi czujnikami?
Chętnie podpatrzę umiejscowienie
saphire - 13-07-2009, 13:26
Masz fotki w mojej galerii.
Anonymous - 14-07-2009, 23:15
Ferdyzor, instrukcję montażu (w tym układu czujników) otrzymujesz wraz z zestawem czujników. W niej będziesz miał wszystko jasno podane.
Jeżeli mimo wszystko chcesz zdjęcie poliftowej cari z zamontowanymi czujkami, daj znać a cyknę dla Ciebie fotkę i powieszę w tym wątku.
Pozdrawiam,
Melman
mpoplaw - 15-07-2009, 07:51
Ferdyzor jak ja zdjąłem tą czarną listwę z zderzaka to pod spodem ukazały się ładnie wymierzone miejsca na montaż czujników cofania, zgadały się na mm z instrukcją montażu
wystarczy że wczołgasz się pod auto i sam naocznie zobaczysz jak to jest prosto zamontować
Ferdyzor - 15-07-2009, 10:57
Dzisiaj przyszła paczka, faktycznie dokładnie opisane co i jak.
Czas na czołganie i montaż pewnie będę miał dopiero w weekend.
Mpoplaw - czyli masz zamontowane czujniki na tej czarnej listwie czy zamiast niej?
Na niej byłoby super, bo czarne na czarnym...
mpoplaw - 15-07-2009, 15:05
wszyscy maja na tej czarnej maskownicy, bo jak ci się kiedyś cokolwiek znudzi to kupisz sobie nową za 20zł i w 5 sek wymienisz, a jak zaczniesz wiercić w zderzaku i ci się wiertło obsunie to trochę zaboli wymiana zderzaka
Ferdyzor - 15-07-2009, 18:56
No to rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości, o to właśnie mi chodziło, dzięki.
|
|
|