ASX Techniczne - czujnik ciśnienia powietrza w kołach
jacekk - 25-06-2017, 22:08
Jeśli mają w warsztacie MUT-III to ogarną.
Trinity - 24-07-2017, 19:49
Nieautoryzowany serwis zaproponował mi dopisanie czujników za 2 tyg. W ASO umówiłem się z dnia na dzień. Trwało to 30 minut. Zapłaciłem 140,- z vat i jeszcze umyli auto. Nie musiałem spisywać numerów z czujników tak jak ktoś sugerował. Odczytali je z kół i dopisali do komputera.
tokyo - 24-07-2017, 23:01
jw nr czujnika odczytuje sie bezprzewodowo za pomoca czytnika
mozna w ten sposob klonowac i dopisywac czujniki do auta
Polikarp - 06-11-2017, 21:20
Witam.Jestem posiadaczem ASX od dwóch miesięcy,samochód kupiony na 18 letnich.Mam skompletowane felgi i zimówki w rozmiarze 17.Kupiłem drugi komplet czujników VDO-Continental 433MHz dedykowane do Mitsubishi.Sprzedawca uczulał mnie ,żeby nie dać się nabić w programowanie czujników w ASO ,bo czujniki po przejechaniu kilu kilometrów z szybkością powyżej 50km/h same się zaprogramują.
W ASO chcą 180 zł i twierdzą że trzeba programować.
Kto ma rację?
W innej marce samochodu czujniki samę się programują , wystarczy tylko zresetować komputer po przejechaniu kliku km.
lichy - 09-11-2017, 17:14
Ja mam drugi zestaw kół oryginalnych Mitsubishi z oryginalnymi czujnikami i same mi się nie wprogramowały.
Podczas odbioru nowego auta w salonie magicy z ASO zapomnieli mi wprogramować drugi zestaw. Po wymianie kół na zimowe musiałem do nich pojechać, żeby to uczynili. Oczywiście gratis bo samochód nowy i z ich winy nie były czujniki wprogramowane.
Polikarp - 09-11-2017, 23:40
Zaprogramowanie drugiego zestawu czujników w Czestochowie 180zł.To i tak taniej wyszło niż kupno czujników w ASO.
Cornelson - 16-12-2017, 18:34
Mam problem z czujnikiem. Pomimo prób prawidłowego napompowania wszystkich kół i resetu ciągle jest komunikat "low tire pressure". Moje pytanie dotyczy ikonki która pojawiła się pomiędzy w/w napisem a temperaturą z prawej strony obok symbolu w kolorze żółtym niskiego ciśnienia. Wygląda jak strzałka skierowana w dół a pod nią coś w rodzaju przycisku. Ktoś mógłby pomóc? Po pierwsze czy kombinować z różnymi ciśnieniami w oponach 215/70/16 czy serwis? No i co oznacza opisana ikona?
Arteck - 10-01-2018, 22:29
Przy okazji wizyty w ASO z powodu akcji naprawczej poprosiłem o wgranie do pamięci drugiego kompletu kół z czujnikami, który niedawno kupiłem Jakież było moje zdziwienie, gdy usłyszałem, że do mojego jankesa nie da się tego zrobić. Serwisant stwierdził, że mam inny komputer pokładowy i w jego opcjach nie ma możliwości dopisania drugiego zestawu czujników. Co więcej, powiedział że nowe koła (używane) mają zapewne europejskie czujniki, które różnią sie od amerykańskich i nie uda się ich dopisać do mojego auta. Przeczytałem ten wątek i sprawdziłem Setting menu. Rzeczywiście nie ma nic z TPMS. Pytanie: czy serwis i ja się mylimy, a jeśli nie, to czy można to jakoś zrobić?
Amiga - 11-01-2018, 12:48
Cornelson napisał/a: | Mam problem z czujnikiem. Pomimo prób prawidłowego napompowania wszystkich kół i resetu ciągle jest komunikat "low tire pressure". Moje pytanie dotyczy ikonki która pojawiła się pomiędzy w/w napisem a temperaturą z prawej strony obok symbolu w kolorze żółtym niskiego ciśnienia. Wygląda jak strzałka skierowana w dół a pod nią coś w rodzaju przycisku. Ktoś mógłby pomóc? Po pierwsze czy kombinować z różnymi ciśnieniami w oponach 215/70/16 czy serwis? No i co oznacza opisana ikona?
Obrazek |
mialem podobnie , facet z warsztatky kazal sie kawalek gwaltownie przejechac i zachamowac
czujnik przestal jeczec - mam tak zawsze po wymianie opon
Cornelson - 12-01-2018, 08:27
Amiga napisał/a: | mialem podobnie , facet z warsztatky kazal sie kawalek gwaltownie przejechac i zachamowac czujnik przestal jeczec - mam tak zawsze po wymianie opon |
Problem był jednak po mojej stronie. Zbyt mało napompowane koła z tyłu. Najzwyczajniej źle odczytałem naklejkę z ciśnieniem.
[ Dodano: 05-04-2018, 08:24 ]
Kupiłem drugi komplet kół z czujnikami. Czy muszę jechać do serwisu w celu dopisania drugiego zestawu kół (czujników) czy można to zrobić samemu?
tokyo - 05-04-2018, 23:51
nie musisz jechac do serwisu lub do warszatu co ma taka maszynke lub do elektryka co ma tester mitsubishi MUT3
Cornelson - 03-05-2018, 01:55
tokyo napisał/a: | nie musisz jechac do serwisu lub do warszatu co ma taka maszynke lub do elektryka co ma tester mitsubishi MUT3 |
Za Twoją radą tak zrobiłem.
Wymiana kół i dopisanie drugiego kompletu 174 zł brutto.
|
|
|