Małopolskie - Opinie lub biezace naprawy u Leszka
Sz@kal - 03-03-2009, 23:09
Hubeeert napisał/a: | Niestety dla Forum MEKP oznacza to zakończenie współpracy z Mitsumaniakami. |
Nie wiem w czym wspólpracowaliśmy ale mniejsza o to. Twoje konto Hubeeert, zostało usunięte nie z powodów tego tematu a z powodów takich ,ze były dzisiaj robione czystki wśród nieaktywnych userów na naszym forum a że byłeś nieaktywny to Twoje konto widocznie też zostało usunięte. Więc proszę nie wyciagać na drugi raz pochopnych wniosków ,przecież jesteś człowiekiem rozważnym :>
Hubeeert - 03-03-2009, 23:21
Sz@kal napisał/a: | Nie wiem w czym wspólpracowaliśmy | Chocby w linku ze strony Głównej Forum. Już go nie ma. Poza tym do tej pory jakoś nie byłem usuwany choć od mojej ostatniej wizyty minęło grubo ponad 3 miesiące.
Administrator Forum MEKP czyli GOLDI otrzymał wczoraj ostrzeżenie za wulgaryzm. Wcześniej kilka razy edytowałem mu wulgaryzmy i zwracałem uwagę, że na tym Forum obowiązują inne Zasady, które skoro tu pisze go obowiązują. Niestety jak widzę potraktował to bardzo personalnie. Skoro tego własnie chce. OK. Ja się dostosuję.
Przy okazji - nie mam zamiaru usuwac komukolwiek konto na Forum MM.
Berni - 03-03-2009, 23:24
Hubeeert napisał/a: | Dostajesz ten e-mail, ponieważ twoje konto zostało usunięte z Mitsubishi Eclipse Klub Polska
Dodatkowych informacji, możesz spróbować uzyskać u administratora. |
eeee.... sory ale tak się zachowują dorośli ludzie którzy rozumieja co to jest konstruktywna dyskusja ....czy przedszkolaki ---obraziłem się zabieram łopatkę a ty idź do innej piaskownicy... a swoją drogą panowie jak ze swojego klubu wyrzucicie wszystkich posiadaczy eclipsów mitsumaniaków to ilu was zostanie dwóch plus mechanik i ojciec założyciel-przecież to totalnie głupie jest
Jak napisałem kilkanaście stron wcześniej Leszek postawił mojego miśka na nogi bez jakichkolwiek wymuszonych strat pieniężnych , materialnych, czy uszczerbku na mechanice pajery - skrzynia która praktycznie nieistniała została naprawiona szybko tanio i skutecznie-do dzisiaj nie mam z nią żadnego problemu- na wiosnę wybieram się do Niego ponownie ponieważ w 12 letniej pajerze dobrze by było wymienic wszystkie przewody hamulcowe-ale to będzie decyzja Leszka wymieniac czy nie -pełne zaufanie pomimo postów które miałem tu wątpliwą przyjemnośc czytac.-
.
Przez prawie dwadzieścia lat posiadania różnistych marek nauczyłem się że jeżeli pojedziesz z samochodem do jakiegokolwiek innego mechanika to pierwsze co słyszysz to jest cytuje ja pie!#$%^ kto to tak zje$%^&&- może kogoś to zdziwi ale Leszek w ten sposób rozmowy nie rozpoczął
PS. Hubeeert nie martw się przyjmiemy Cię do Mitsubishi Pajero Klub Polska JAK GO TYLKO ZAŁOŻYMY
Sz@kal - 03-03-2009, 23:31
Hubeeert napisał/a: | Poza tym do tej pory jakoś nie byłem usuwany choć od mojej ostatniej wizyty minęło grubo ponad 3 miesiące. |
Bo dopiero teraz byly robione czystki. A ,że nałożyło sie to z dzisiejszą sytuacją-trudno. BTW gdyby ktoś zauważył i zwracał na szczegóły to ubyło u nas dzisiaj ok.800 zarejestrowanych userów wiec wniosek nasuwa sie sam - usunięte konto Hubeeerta polączone z dzisiejszą sytuacją to przypadek. Ale...odbierajcie sobie to jak chcecie
Adaho_krak - 03-03-2009, 23:54
Sz@kal, chcesz RB za OT (żart) Panowie koniec dyskusji w tym temacie. Chcecie dalej się spierać kto, kogo, za co, to nie tu. Tutaj rozmawiamy i wyjaśniamy sprawy związane z opiniami i naprawami u naszego KLUBOWEGO MECHANIKA POLSKI POŁUDNIOWEJ. Uważam że sprawa Bartka została wyjaśnione, niestety z kolejną dozą chorych zachowań. O tej pory za każdy wątek nie związany z tematem RB - obiecuje.
Anonymous - 04-03-2009, 00:07
szczeslaw napisał/a: | poprzez bezpodstawne oskarżanie konkurencji... | jakiej konkurencji to zupelnie inna tematyka mechaniki....
wracajac do tematu glowicy... "Pan Leszek" (szkoda ze nie nagrywalem jego slow) wprost zalecal by nie planowac glowicy a cytuje: "zalozyc stalowa uszczelke" , dopiero jak doradzilismy Bartkowi by sam to zalatwial by ja chociaz zabielil to tak tez mechanik poczynil... wczesniej miala byc zakladana jak stoi... no ale w sumie glowica ktora pod pracuje rozgrzewa sie iw cyhladza wielkortnie przez kilkadziesiat tysiecy kilometrow jest prosciutka i jak to wyglada z perspektywy mechanika taka glowice zakladamy od strzala tylko czyszczac. Przykre Panowie jest to ze samochod ktory przyjezdza sprawny juz taki wyjechac nie moze.
Swoj zawsze bedzie bronil swego :> temat jest o bierzacych naprawach i opiniach... tak to moja opinia ... nastepne kwiatki jakie odkryjemy w tych 2 powyzszych samochodach napewno udokumentuje fotograficznie... ale pewnie juz ku przestrodze nie na tym forum :>
milo mi was bylo wszystkich poznac, ale brak obiektywnego spojrzenia na sprawe...
adaho to byla prywatna wiadomosc do Ciebie ale ok rozumiem... szkoda ze jako stary kumpel sie nawet nie zapytales o co tak naprawde biega :> mozna sie czasem pomylić...
pozdrawiam serdecznie szanowne gremium
Adaho_krak - 04-03-2009, 01:55
GOLDI napisał/a: | adaho to byla prywatna wiadomosc do Ciebie ale ok rozumiem... szkoda ze jako stary kumpel sie nawet nie zapytales o co tak naprawde biega :> mozna sie czasem pomylić... |
Wiadomość od Ciebie ewidentnie dotyczyła forum więc ją tu umieściłem. A zapytać zapytałem, osób najbardziej zainteresowanych sprawą Bartka i Leszka. Okazuje się że nawet na hamowni po niby złej naprawie padły słowa od osoby hamującej że auto jest dobrze zrobione. Co do pomyłki to wzajemka, bardzo mnie rozczarowała Twoja postawa. GOLDI napisał/a: | ale brak obiektywnego spojrzenia na sprawe... |
Jest jaknajbardziej obiektywne. Rozmawiałem z Leszkiem godzinę przez telefon a z Bartkiem drugą na GG, doszliśmy do wniosku że problem złej naprawy auta Bartka jest tylko Twoim problemem. GOLDI napisał/a: | nastepne kwiatki jakie odkryjemy w tych 2 powyzszych samochodach napewno udokumentuje fotograficznie... ale pewnie juz ku przestrodze nie na tym forum :> | Napewno na tym forum nie zrobisz tego więcej z prostej przyczyny, tu pomówienia wyssane z palca nie są tolerowane. Pozatym skup się na fuszerach odstawianych przez PXS, bo jak do tej pory nikt ich wam nie wytyka, choć może dlatego że nie dotyczą one osób z tego forum. Ja napewno nie będę robił za adwokata, ale mogę pięknie poprosić, aby w/w osoby zalogowały się na forum i opisały swoje przygody z PXS. GOLDI napisał/a: | pozdrawiam serdecznie szanowne gremium | Nie dziękuje i nie wzajemnie.
szczeslaw - 04-03-2009, 10:22
GOLDI, inna działka mechaniki, a jednak z tego co wiem, to samochody też naprawiacie. Ergo - konkurencja.
Jedyną osobą, która jest tu nieobiektywna jesteś Ty. Bo jeżeli ktokolwiek ma jakiś interes w tej dyskusji, to jesteś to właśnie Ty.
Ja np. chcę mieć po prostu dobrze zrobiony samochód i Leszek jest pierwszym mechanikiem, któremu ufam i nie boję się zostawić samochodu. A ocenić pracę mechanika akurat potrafię, choćby ze względu na moje wykształcenie.
Widzisz, Leszek zrobił w swoim życiu pewnie więcej silników, niż Ty widziałeś. A jednak Ty wiesz lepiej. Przypominasz mi żonę mojego kumpla - dziewczyna dopiero kończąca studia medyczne, a podważa opinię naprawdę dobrego lekarza z 20 letnim stażem. Komu zaufasz w takim przypadku? Nie musisz odpowiadać...
Poza tym powiedz mi, który to samochód przyjechał sprawny do Leszka, a taki już nie wyjechał? Bo jakoś twoja opinia jest tutaj "nieco" rozbieżna z opinią samego zainteresowanego, czyli Bartka. Ba - w świetle tego, co napisał Adam, jest też rozbieżna z opinią twojego współpracownika, który ów samochód hamował.
To jak to jest?
Jeżeli zamierzasz zarzucać nam brak obiektywizmu, to najpierw sam zastanów się, czy TY jesteś obiektywny. A chyba jednak nie jesteś. Zresztą jest takie stare powiedzenie - jeżeli jedna osoba mówi Ci, że jesteś pijany, to ją olej. Jeżeli mówi Ci to 5 osób, to lepiej usiądź, żeby się nie przewrócić.
Widzisz, nie tylko ja zauważam twój brak obiektywizmu...
Bartek3g - 04-03-2009, 19:34
Adaho_krak napisał/a: | padły słowa od osoby hamującej że auto jest dobrze zrobione | Padly słowa ,ze silnik zostal poprawnie zlozony, a nie ze naprawa jest dobrze zrobiona. W swietle tego co pisal Goldi do ma toznice. Adaho_krak napisał/a: | z Bartkiem drugą na GG, doszliśmy do wniosku że problem złej naprawy auta Bartka jest tylko Twoim problemem. | W dobrym tonie jest nie pisanie za kogos, jesli w jakiejs dyskusji moze sie wypowiedziec. Koniec i kropka Panowie.
Banolito - 04-03-2009, 19:49
wogóle nie rozumiem tych rozmów powyżej ale nie ważne....
włąśnie wróciłem od pana laszka mam całe nowe sprzegło założone... tarcza dosick łożysko... nowy czujnik poziomu oleju... z biegami też zrobił i miały być wibracje na drążku ale nie ma biegi wchodzą jak w nowym aucie sprzegło chodzi jak masełko chyba ładnie... to z rzeczy które pan leszek miał zrobić a czym mnie zaskoczył bardzo pozytywnie to:
zastałem samochód umyty...
dociągniety pasek....
do lany płyn chłodzenia....
umyta komora silnika....
wszystkie efekty pracy pana leszka do obejżenia i poczucia na spocie najbliższym.....
jestem bardzo zadowolony z pracy pana leszka nigdy nie spotkałem się z takim mechanikiem który by dzonił i pytał jeżeli koszt naprawy przekroczył 30 zł od planowanej kwoty...
poza tym bardzo miła i fachowa obsługa
Adaho_krak - 04-03-2009, 23:33
Bartek3g napisał/a: | Adaho_krak napisał/a:
padły słowa od osoby hamującej że auto jest dobrze zrobione
Padly słowa ,ze silnik zostal poprawnie zlozony, a nie ze naprawa jest dobrze zrobiona. W swietle tego co pisal Goldi do ma toznice. |
GOLDI napisał/a: | Przykre Panowie jest to ze samochod ktory przyjezdza sprawny juz taki wyjechac nie moze. |
Teraz to i ja się pogubiłem Moim zdaniem Goldi wyraźnie zasugerował, że auto było sprawne, a po naprawie przez Leszka wyjechało niesprawne. Chyba że mam problem ze zrozumieniem tekstu. Jeśli tak to mnie poprawcie.
Bartek3g napisał/a: | Adaho_krak napisał/a:
z Bartkiem drugą na GG, doszliśmy do wniosku że problem złej naprawy auta Bartka jest tylko Twoim problemem.
W dobrym tonie jest nie pisanie za kogos, jesli w jakiejs dyskusji moze sie wypowiedziec. Koniec i kropka Panowie. |
Wypowiedziałeś się w tym temacie, ja napisałem że po rozmowie z Tobą doszedłem do wniosku że jesteś zadowolony z naprawy, jeśli tak nie jest to mnie popraw.
Berni - 04-03-2009, 23:47
Banolito napisał/a: | umyta komora silnika....
wszystkie efekty pracy pana leszka do obejżenia i poczucia na spocie najbliższym..... | - chetnie zobaczę-
Adaho może się mylę ale słowa Bartka były skierowane do Goldiego
Adaho_krak - 04-03-2009, 23:56
Berni napisał/a: | Adaho może się mylę ale słowa Bartka były skierowane do Goldiego |
Ja też tak myśle, ale nie jestem już niczego pewien.
Marcin-Krak - 05-03-2009, 00:04
Adaho_krak napisał/a: | Moim zdaniem Goldi wyraźnie zasugerował, że auto było sprawne, a po naprawie przez Leszka wyjechało niesprawne. Chyba że mam problem ze zrozumieniem tekstu. Jeśli tak to mnie poprawcie. |
Bartek3g napisał/a: | Marcin-Krak napisał/a:
Ja tam się na mechanice zbytnio nie znam, ale Ty mi odpowiedz na takie pytanie, skoro samochód jest sprawny, to po co jedziesz z nim do mechanika Żeby Ci je popsuł No przynajmniej ja w ten sposób odbieram to, co napisałeś
Wyglada na to ,ze prawo jazdy juz masz wiesz masz lat wiecej niz 18scie, a piszesz jak piato klasista. Oczywistym jest ze samochod przyjechal aby zrobic cos innego, podczas badania wyszlo ze silnik nie pracuje (w teorii) jak powinien. |
Hubeeert - 05-03-2009, 00:22
Panowie - prośba do Moderatora. Prosze wydzielić dywagacje po wypowiedzi GOLDIego do osobnego wątku. I najlepiej wywalic go do Smietnika albo gdzie indziej bo męczy mnie to szczerze mówiąc. Swój pogląd każdy juz wyjasnił, konkretów brak a koń jaki jest każdy widzi.
Pozdrawiam
|
|
|