To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Zabudowy do nowego L200

yonex - 08-07-2008, 20:49

Na tej stronie tez cos maja www.pickupdiablo.pl
Anonymous - 08-07-2008, 22:08

też mają tylko, że to wszystko jest 100% chińszczyzna. Niby metalowe bo takie proponuja, ale metalowe nie są lepsze a wręcz przeciwnie. Przejrzałem kilku sprzedawców w Polsce zabudów i z tajlandzkich itp to najlepsza ALPHA Dobra cena i w miarę jakość chociaż cieknie. Najlepsza to SNUGTOP USA. Najwyższa jakość no i odpowiednia cena. Sam się nie mogę zdecydować co wybrać. Najlepszą obsługę ofertę i wiedzę o tym co sprzedają usłyszałem w www.pucenter.pl lub w www.dakro.eu POLECAM W tym diablo kiedyś byłem i nawet punktualnie nie otwierają... Tak było w moim przypadku...
yonex - 08-07-2008, 22:29

Bylem tam dzisiaj u nich i powiem szczerze, ze bardzo pozytywne wrazenie na mnie zrobili. Jak dla mnie metal jest lepszy bo mozna go wyklepac jak sie cos stanie ale jak kto lubi :D Co do chinszczyzny to przeciez 90% pickupow jest robionych w Tajlandii, a niestety nie w Japonii. Ogladalem hard-top i 100% szczelny. Co do SNUGTOP'a to podziekuje bo moj kolega mial i wygarnial litry wody. Wlasnie on mi polecil tego DIABLO bo zakupil u nich hard-topa i zadowolony max jest z niego. SNUGTOP niby amerykanski, a tez przecieka... power_max, moze akurat byli wtrakcie przeprowadzki i nikogo nie bylo bo zmnienili miejsce.
Anonymous - 10-07-2008, 17:42

Witam, chyba urlop mi sie nie uda. Mialem wrzucic fotki, pochwalic sie nadbudowa za 2 tygodnie (bo wtedy dostane srebrna), ale nie moge obojetnie czytac POWER_MAXA. Od kilku miesiecy szukam nadbudowy i przegladam fora roznych pickupow i wszedzie go spotykam. Nie dosc, ze reklamuje, gdzie tylko moze swoje Pucenter, sam pyta i sam odpowiada np. Outlander:CZY KTOŚ WIE GDZIE MOŻNA DOSTAĆ ORUROWANIE Z NORMA DO MODELU 2008? Na co Hiszpan odpowiada:Przecież sam zamieściłeś link w dziale L200power_max napisał/a:ja tez coś znalazłem www.pucenter.pl z typowym off roadem pewnie mają na zamówienie ale trzeba pytać. Podobnie POWER_MAX dziala na forum Navary:power_max
nie bić jestem nowy

Model: Navara D40
Posty: 4A ja kupiłem swoją w Tarczynie. Mam do nich blisko chyba wszystko tam mają. Kupułem SnugTopa bez relingów i centralnego za 10500PLN Czekam teraz na felgi i opony.
Teraz szukam czegoś dla żony...
Polecam www.pucenter.pl
Kolega ma pecha, bo akurat zamówiłem w oczernianej przez niego firmie PickupDiablo. Tzn.ja kupiłem g..., a kolega reklamuje zloto? Co Power_Max nic nie wie o tych hardtopach. Co znaczy niby metalowe? To galwanizowana stal, a kolega nic o tym nie wie. Firma Sammitr eksportuje na cala Europe i ma wszystkie certyfikaty. Przed kupnem bylem tez w Pucenter, ale zbierająca kurz tapicerka i śruby na wierzchu, to dopiero tandeta. Ale tylko dla mnie, bo mam inne potrzeby. Wożę psa i muszę łatwo wyczyścić ścianki. A dlaczego gorsze? Znów bez odpowiedzi, bo i skąd. Cios poniżej pasa, aby oferować pseudopomoc w ten sposób odsyłając wszystkich do wiadomej firmy. Za taka pomoc to ja dziekuje. Jest to nieuczciwy forumowicz, który tylko wprowadza w błąd. Mam nadzieje, ze nowy hardtop, czy sie komu podoba czy nie spełni swoja role niezależnie od opinii POWER_MAXA nic nie wiedzącego :finga:

Hubeeert - 10-07-2008, 18:23

Patrycy, dzięki za info.
power_max skontaktuj się ze mną. Do czasu kontaktu masz zablokowane pisanie czegokolwiek na Forum.

HugoOrmo - 29-07-2008, 08:27

Witam,
Ja kupowalem zabudowe "oryginalna" w salonie razem z autem ale chyba najlepsze sa zabudowy ARB - oczywiscie zalezy do czego maja sluzyc i jak maja sie prezentowac...

Carryboy tez jest ok, ostatnio widzialem w salonie mitsu w elblagu jak przygotowywali samochod dla klienta i std wstawiali zabudowe carryboy'a....

Dwie wazne sprawy:
1. Pick up to nie kombi i zawsze na pace bedzie ciec - bardziej lub slabiej - wystarczy zamknac pake i zabudowe a okaze sie ze w paru miejscach mozna zagladnac do srodka przez przerwy i szczeliny - szczegolnie przy tylnej burcie

2. Kupilem w pickupdiablo jeden gadzet i niestety nie do konca bylem zadowolony - babka moze jest i mila ale gdy pojawiaja sie problemy kontakt sie urywa...moj gadzet zostal przeslany niekompletny - brakowalo mocowan - i bylo trzeba radzic sobie samemu...ocena firmy slaba

pzdr

Anonymous - 04-08-2008, 17:14

HugoOrmo napisał/a:
1. Pick up to nie kombi i zawsze na pace bedzie ciec - bardziej lub slabiej - wystarczy zamknac pake i zabudowe a okaze sie ze w paru miejscach mozna zagladnac do srodka przez przerwy i szczeliny - szczegolnie przy tylnej burcie

Przy fullboxie (jaki zresztą sam posiadam :D ) niema takiego problemu i nic nie cieknie

wezyr.pl - 04-08-2008, 17:21

Herkules13 napisał/a:
Przy fullboxie (jaki zresztą sam posiadam

Tak,ale mimo iż najładniejszy, to najmniej praktyczny.Sam się kiedyś do niego przymierzałem,ale wyperswadowałem go sobie. :)

Anonymous - 22-09-2008, 16:16
Temat postu: nowy "parasol" i inne gadzety
Obiecałem, wiec dołączam zdjęcie z nowym hard topem.Pewnie niektórym się narażę, mówiąc, ze na fotce stoi golas. To zdjęcie z montażu nadbudowy. Jeżdżę dopiero 2,5 miesiąca, ale kropla wody nie wdarła się do środka. Kupiłem ja za namowa kolegi (on ma taka sama, ale znacznie dłużej) i nie żałuję. Pisze golas, bo dokupiłem sporo gadżetów zewnętrznych i osłony podwozia. Mogę dorzucić fotki dla chętnych. Takiej zabudowy potrzebowałem i taką kupiłem.

Anonymous - 15-01-2009, 18:39

No niestety ja zawierzyłem też w siłę USA SNUG TOP i też sie leje i reklamacji nie uznają cały czas kombinuje i jak narazie to po deszczu ze 2litry nacieknie.
Anonymous - 15-01-2009, 19:12

alarmik napisał/a:
No niestety ja zawierzyłem też w siłę USA SNUG TOP i też sie leje i reklamacji nie uznają cały czas kombinuje i jak narazie to po deszczu ze 2litry nacieknie.

Rozumiem, że hard top cieknie, uszczelka ściera lakier z klapy, źle dokręcony hard top może spotkać się z budą eLki... O czymś zapomniałem :?:

Mam pytanie z drugiej mańki: czy ktoś już (po dłuższym użytkowaniu) demontował hard top i może powiedzieć jakie spustoszenie na burtach uczyniły jego mocowania ? :shock:

Anonymous - 23-01-2009, 20:26

witam ja po roku sciaglem hard top z l-ki i bylem mile zaskoczony ani sladu po chardtopie nawet malutkiej ryski rozczarowanie moje bylo tylko wygladem auta twierdze ze z topem wyglada lepiej i na wieksze a bez topu traci swoj urok choc wczesniej myslalem ze jest na odwrot
Anonymous - 04-05-2009, 10:53
Temat postu: Demontaż fullboxa
Cześć. Czy ktoś demontował może fullboxa?
Zamierzam go dziś odkręcić i byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Najbardziej frapuje mnie sposób w jaki należy odpiąć amortyzatorki od burt paki?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

maciek studio - 23-11-2009, 13:47
Temat postu: zabudowa
Witam wszystkich :) , mam na imie Maciek :) ,
od prawie 3 lat czytam to forum ale bedzie to moj pierwszy wpis...
jestem szczesliwym posiadaczem L200 od 2 lat, przejechane 41tys km.
Mam problem z zabudowa Hardtop Low (oryginal). Porysowala ona a nawet wgniotla blache kabiny samochodu, jak mi powiedzieli w serwisie czesto tak sie zdaza...oczywiscie moga mi to pomalowac w ramach gwarancji...ciekawy jestem czy komus z was cos takiego tez sie przydarzylo?
pod linkiem mozna zobaczyc zdjecia na ktorych widac jak to wyglada:
http://img691.imageshack.us/gal.php?g=img0997j.jpg

Pozdrawiam

Anonymous - 23-11-2009, 13:56

Ależ oczywiście. To jest standard. Zdarza się to najczęściej po jeździe w terenie. Wiotka rama powoduje, że elka się składa i zabudowa uderza w kabinę. Nie wiem czy jest sens to lakierować - za jakiś czas będzie tak samo. Pozdrawiam.