[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] Centralny zamek.
Uwex - 25-06-2010, 08:31
mazin napisał/a: | można zamknąć bez uzbrajania - i też przy pomocy kluczyka, to znaczy jednego z jego przycisków |
też tak mam , tylko jest pytanie czy sprawdzałeś , że faktycznie jest alarm nieuzbrojony , bo ( przynajmniej u mnie ) dioda miga normalnie - tak jakby z alarmem ?
mazin - 25-06-2010, 13:10
Uwex napisał/a: | mazin napisał/a: | można zamknąć bez uzbrajania - i też przy pomocy kluczyka, to znaczy jednego z jego przycisków |
też tak mam , tylko jest pytanie czy sprawdzałeś , że faktycznie jest alarm nieuzbrojony , bo ( przynajmniej u mnie ) dioda miga normalnie - tak jakby z alarmem ? |
U mnie jest tak, jak napisałem - alarm się nie uzbraja, dioda nie miga, otwierałem drzwi kluczykiem, nic nie wyje.
Uwex - 25-06-2010, 13:58
mazin napisał/a: | alarm się nie uzbraja, dioda nie miga |
czyli jednak inaczej niż u mnie - widocznie inny alarm albo inaczej skonfigurowany .
olosoft - 01-07-2010, 13:10
Skoro jesteśmy w temacie centralnego zamka to zapytam o jego automatyczne ryglowanie podczas jazdy.
W instrukcji obsługi do SB jest napisane, że są 2 możliwości zrealizowania tej czynności:
- ryglowanie po uruchomieniu silnika,
- ryglowanie po przestawieniu wybieraka przekładni CVT w pozycję inną niż Park (to mnie głównie interesuje),
Przy okazji wizyty w serwisie pytałem o to ale Margo rozkłada ręce. Czy ktoś z Was posiadających wersję z CVT ma to ustawione?
Zbliża mi się przegląd i przy okazji chciałem to włączyć. Do Margo już nie pojadę, może Plichta będzie mi w stanie to ustawić.
P.S. Można to zrealizować alarmem o ile ma on taką funkcję ale z pewnych względów nie chcę z tego korzystać.
|
|
|