Carisma - Ogólne - Czujniki cofania Golden Eye
Student - 16-07-2009, 06:42
A ja chyba mam w zderzaku 5cm pod tą czarną listwą, ale muszę sprawdzić.
Ferdyzor - 19-07-2009, 15:52
A jak właściwie się dobrać do tej czarnej listwy na zderzaku?
Trzeba czymś podwazyć? Gdzieś pociągnąć?
mpoplaw - 20-07-2009, 07:07
wystarczy podważyć, ona trzyma się na zatrzaskach, tylko że po co ja ruszać żeby znaleźć punkty mocowania wystarczy się z lampką wczołgać pod samochód i wszystko od razu stanie się jasne, potem tylko wiertło i kostka przy tylnym lewym słupku i już system działa
witorwitor - 06-09-2011, 22:09 Temat postu: lokalizacja czujników 1. To gdzie w końcu lepiej? Na listwie maskującej czy pod nią normalnie w zderzaku?
2. Jeśli na listwie to jak trafić wiertłem w miejsca montarzowe które są widoczne patrząc od spodu? Na oko czy jest na to jakaś cwana metoda?
3. Czy montował ktoś coś takiego?
http://www.ebay.co.uk/itm...e=STRK:MEWAX:IT
Jeśli tak to co to warte?
Pozdrawiam
mpoplaw - 07-09-2011, 06:33
ad1. jeśli dasz zna listwie to po pierwsze wymiana listwy gdyby ci się czujki znudziły to kilka zł na nową i nie ma śladu po wierceniu, a po drugie jak dasz poniżej listwy i założysz hak o holowania to wejdzie w zasięg i czujka będzie stale piszczeć
ad2. jak spojrzysz pod samochód to wszystko stanie się automatem jasne
ad3. ja mam prawie dokładne to samo co podlinkowałeś, i jak na razie to nadal działa, i już raz uratowało mnie przed wjechaniem komuś w drzwi
plecho1 - 07-09-2011, 06:56
Ja u siebie zamontowałem w listwie. Najlepiej zdjąć zderzak, to tylko kilka śrubek i nie trzeba się później gimnastykować z przewodami.
kosek - 07-09-2011, 10:21
Wskazany zestaw jest tylko z głosnikiem myślę, że lepsze jest rozwiązanie z wyświetlaczem i głosnikiem w jednym.
Osobiscie u siebie zamontowałem wersję "wypasioną" co też polecam.
pozdrawiam
pkp30 - 16-09-2011, 18:04
http://allegro.pl/czujnik...1819704640.html
a ja takie se zapodałem i załozyłem smigaja bez zarzutu no moze za głosno pika bo przykleiłem koło głosnika na sciance a mogłem w bagazniku a centralke schowałem po lampa tylnia jest miejsca i smiało schowa sie a i juz nie raz próbowałem i krzaki mi łapie i odzywa sie tak jak np do auta lub sciany
perezoso - 21-06-2012, 20:52 Temat postu: 1.8 GDI, 2000 rok - kolor kabla w wiazce Z uwaga przeczytalem wszystkie informacje i cenne uwagi zastosuje przy montazu. Prosze jednak o jeszcze jeden szczegol - ktory kabel w wiazce znajdujacej sie przy tylnej kanapie po stronie kierowcy badz w wiazce umieszczonej na lewym tylnym slupku podaje napiecie na swiatla wsteczne?
Nie chce wpinac sie bezposrednio pod lampe, nie chce tez prowadzic kabla od czujniki przy skrzyni. Sprawdzenie wszystkich kabli w wiazce zajmie troche czasu i wiaze sie z wkluwaniem w przewody. Moze ktos to juz zdokumentowal i zaoszczedzi mi nieco pracy?
Pozdrawiam
saphire - 27-08-2012, 13:40
Deko outdated ale niech będzie - ja się wpiąłem w kostkę przy lampie cofania.
mlun - 02-11-2012, 15:23
A takie ktoś montował http://moto.allegro.pl/cz...2730971577.html ?
remi - 04-11-2012, 12:12
mlun, ja montowałem coś bardzo podobnego, moje kosztowały 89 zł, jednak podejrzewam, że wszystko to jedno i to samo.
mlun - 04-11-2012, 20:56
Podstawowe pytanie czy działa i nie oszukuje:)?
Faraday - 05-11-2012, 09:08
Ja mam podobne, ale z innym wyświetlaczem. Chyba nawet tej samej firmy, nie pamietam.
Ogólnie działa dość precyzyjnie, ale:
1. Czasami lubią się zawieszać i piszczą pomimo braku przeszkody. Zdarza się to podczas deszczu, gdy są brudne lub zamarznięte.
2. Działają z opóźnieniem. Trzeba powoli dojeżdżać do przeszkody. Ja muszę wjeżdżać do garażu wolniej niż normalnie. Czujnik wskazuje 1m, a okazuje się, że w tej odległości od przeszkody samochód był już dawno... i bum!
Czujniki mam zamontowane w zderzaku poniżej czarnej listwy.
Nie pamiętam w który kabel się wpinałem. Wybrałem kilka i metodą prób i błędów trafiłem na właściwy.
Ogólnie są przydatnym bajerem. Jeśli kupowałbym jeszcze raz, to wybrałbym wersję z czujnikami na przód.
Jeszcze jedno. Montowałem je ponad rok temu i jeszcze się nie zepsuły
mlun - 05-11-2012, 11:24
To ostatni zdanie jest motywujące:P
|
|
|