To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Zabudowy do nowego L200

maciek studio - 23-11-2009, 14:04

dzieki za odpowiedz :) no coz po to kupilem ten samochodzik zeby jezdzic w terenie i sprawia mi to duza przyjemnosc :) wlasnie zastanawialem sie czy jest sens lakierowania...zwlaszcza ze nie zrezygnuje z zabaw w terenie, ciekawy jestem tylko czy nie strce gwarancji na blache jak tego nie zrobie, no ale to pytanie do serwisu
Hubeeert - 23-11-2009, 14:09

maciek studio napisał/a:
oczywiscie moga mi to pomalowac w ramach gwarancji..

Nieodpłatnie? To bym się nie zastanawiał.

maciek studio - 23-11-2009, 14:41

w ramach gwarancji, czyli nieodplatnie, ale jesli po pierwszej jezdzie w terenie bede mial ta sama usterke czy jest sens? po drugie jak bede sprzedawal klient zobaczy, ooooo malowany pewnie mial 4 dachowania :) )))
Anonymous - 23-11-2009, 17:42

Hubeeert napisał/a:
maciek studio napisał/a:
oczywiscie moga mi to pomalowac w ramach gwarancji..

Nieodpłatnie? To bym się nie zastanawiał.

Popieram. Po co narażać się na korozję? To uszkodzenie jest w takim miejscu, że nawet potencjalny kupiec dysponujący miernikiem grubości lakieru nie będzie używał go w tym akurat malowanym miejscu. Niech malują :wink:

Hubeeert - 23-11-2009, 18:43

maciek studio napisał/a:
ale jesli po pierwszej jezdzie w terenie bede mial ta sama usterke czy jest sens?
Jest -zwłaszcza przed zimą tym bardziej, że niewykonanie tej naprawy spowoduje utratę gwarancji na lakier nadwozia.
maciek studio napisał/a:
po drugie jak bede sprzedawal klient zobaczy, ooooo malowany pewnie mial 4 dachowania )))
Wystarczą zdjęcia i opis naprawy gwarancyjnej w ASO żeby nie gadał głupot.
Pablo75 - 23-11-2009, 20:37

Witam wszystkich. Kupiłem w 2008 r. Misia. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. :mrgreen:
maciek studio - 24-11-2009, 09:38

zeby naprawic to uszkodzenie trzeba pomalowac pol samochodu, to nie jest tak ze zamalowuja 5cm uszkodzenia, tylko caly "modul", wiec bedzie pomalowane na dachu i pod drzwiami , co do gwarancji na blache, podbili mi ja mimo tego uszkodzenia...w srode jade do serwisu blacharskiego, zobaczymy co powiedza...

[ Dodano: 24-11-2009, 09:55 ]
acha dodam ze uznali mi te usterke w serwisie mechanicznym, zrobili zdjecia itd...ale moze w serwisie blacharskim wymysla co zrobic by ta usterka sie nie powtorzyla...nie wiem jakies gumowe zabezpieczenia czy cos...

Kibloo - 25-11-2009, 20:49

masz zdecydowanie za mocno przesuniety HT do przodu, mam ten sam typ zabudowy, samochód też był kilka razy w terenie i nic się nie stało. przesuń HT nieco do tyłu (tak 0,5-1 cm) i porzadnie dokręć śruby mocujące...

pozdro

maciek studio - 26-11-2009, 08:27

Kibloo, dokładnie było tak jak mówisz, HT przesuniety, dokręcony i teraz już wszystko jest ok, nie cieknie, nie obija jest cacy :) . Te zarysowania, okazaly sie po przetarciu minimalne i nie widać gołej blachy, wprawdzie jest male wklęśnięcie (jaki piękny wyraz) blachy ale cóż tam...koleś z serwisu nakleił mi jeszcze przeżroczyste zabezpieczające taśmy w tych miejscach w razie co. Podobno dostali oficjalne pismo z Mitsubishi Polska że zabudowa może tak robić...
A ja muszę teraz pamietać by sprawdzać co jakiś czas zamocowanie "budy", wprawdzie na niej jest naklejka by dokręcać co 1000km ale oczywiście dopiero teraz ją zauważylem :) Pozdrawiam i dzięki za uwagi :)

Kibloo - 27-11-2009, 10:34

Dodatkowo jedna informacja, rama w nowej eli jest sztywniejsza niż w poprzedniej, natomiast problemem jest jak wyżej plus waga HT, co powoduje, ze jesli jest zbyt blisko kabiny, to drgania paki z hardtopem na wertepach powodują obijanie kabiny.

W eLżbiecie paka i kabina nie są mocowane bezpośrednio do ramy, przez co zwiększył się komfort, tzn drgania powodowane pzrez pakę nie są przenoszone bezpośrednio na kabinę.

Dlatego trzeba zwrócić uwagę na dokręcenie i umieszczenie prawidłowe HT.

pozdro

Robson86 - 16-01-2010, 15:32

Znajomy wyjechal pare dni temu z salonu nowym L-200. szuka teraz zabudowy, ale cena jaka zaproponowali w ASO jest dosyc...hmm malo konkurencyjna :D okolice 15 000zl.
macie moze jakies typy,opcje lub inne pomocne informacje czy mozna gdzies zalatwic takie cos taniej? (moze jest jakis podwykonawca lub cos podobnego..)
Pozdroo

rafaello - 17-01-2010, 20:16

Ja już pisałem, że nowe zabudowy można kupić w Pickup Diablo w Łodzi. Nie wiem, czy mają hardtopy do nowego modelu, bo ja zamówiłem płaską (2 poziomy otwierania) razem z orurowaniem z nierdzewki. Wszystko za 5000zl netto. Mnie też śpiewali nieźle w salonie. Pomijam, że w ogóle mi sie nie podobała. Oglądałem moją dla poprzedniego modelu, nie ma porównania. Możecie zobaczyć na ich stronie www.pickupdiablo.pl , bo ja dopiero wrzucę fotki w lutym, wtedy będę zakładał.
Anonymous - 13-03-2010, 15:10

W Lublinie jest do kupienia taka używana zabudowa(cover):

Cena około 2500 PLN z tego co ją obejrzałem na szybko ma lekkie pęknięcie przy zamku. Sprzedawca nie wystawia faktury VAT. Jak kogoś interesuje to kontakt na priv.

Anonymous - 13-03-2010, 23:35

Gdyby ktoś miał ochotę na zakup używanej rolety za niewielką cenę, to mogę dać namiar na znajomego. ja nie pośredniczę. Potrzebował przestrzeni do przewozu wyższych rzeczy i kupił sobie inną w Pickup Diablo. Ma więc na zbyciu roletę.
rafaello - 21-03-2010, 20:43

Witam, już z nową zabudową, na nowej elce. Kolega Power_Max sugeruje za każdym razem zakup w jego firmie Pucenter albo Dakro. Zdecydowanie odradza zakup w Pickup Diablo, tak na forum, jak i w rozmowach telefonicznych. Mnie posądza o pracę tam. Wyjaśniam: nie pracuję tam, a szkoda, bo firma solidna, ma fajne produkty i czekając na montaż nie słyszałem złego słowa na inne firmy. Widać, że koledze nie idzie w Pucenter i bezczelnie szkaluje innych, wstyd! Nikogo nie namawiam do zakupu, każdy sam o nim decyduje, ale szczytem chamstwa jest obgadywanie na forum. Jeśli ktoś jest zadowolony z ich produktów, ma prawo pisać o tym, a o jakości świadczą opinie użytkowników, a nie zawistnej konkurencji.
A teraz krótko o zabudowie: włókno szklane, dwie pozycje otwierania, rury ze stali nierdzewnej. Ponieważ moja pokrywa była jedną z pierwszych, jakie montowali do nowego L200, pozwoliłem na wykorzystanie fotek na ich stronie.