To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Wyciszenie Outlander-a. Szum od opon/podloza.

13zbyszek13 - 20-01-2011, 11:36

rezon napisał/a:
VW w samochodach grupy też stosuje dwa tryby serwisowe - QG0/QG2 wymiana jest co 15kkm, QG1 jest wg wskazań komputera - wymaga zastosowania oleju long life (czyli np. 504/507, a nie 505) i wtedy przegląd wypada w zależności od rodzaju jazdy. Przy typowo miejskiej może nawet po kilkunastu kkm skierować do wymiany, przy mieszanej z przewagą tras po ok. 28-30kkm sygnalizuje konieczność wymiany. Nie ma czegoś takiego jak "sugerowane" przeglądy - komputer dba o jakość oleju

Dokładnie o to mi chodziło.

Anonymous - 20-01-2011, 18:58

rezon napisał/a:
VW w samochodach grupy...

Chyba raczej Audi...
Bo większość technologii VW przejął od Audi, które kiedyś - niestety :evil: - kupił...

Gunner - 20-01-2011, 20:38

dab napisał/a:
jakie opilki? bez jaj...przy obecnych technologiach wytweatrzania silnikow zapomnij o jakichkolwiek opilkach,
to treoria sprzed 20 lat

I tutaj kolego Cie zadziwie.
Podstawowa jednostka filtrujaca ma za zadanie usuwania stałych cząstek mineralnych i półstałych cząstek organicznych do 15-20 mikrometrow.
Nie wiem ile juz zrobiles km swoim ale mozesz sobie odkrecic korek spustowy przy okazji wymiany oleju i wloz go do szklanki z bialym alkoholem,pobanglaj troszke ,wyjmij i popatrz uwaznie na korek od wewnatrz,przetrzyj delikatnie czysta biala bibulka lub czym s podobnym, :wink: da sie cos zawsze znalezc.

sorka za OT

rezon - 20-01-2011, 22:22

Pe.te napisał/a:
Chyba raczej Audi...
nie ma czegoś takiego jak grupa Audi, jest za to grupa VW w skład której Audi wchodzi. Trudno powiedzieć co kto przejmował z technologii i od kogo, skoro wiele rozwiązań powstaje w różnych biurach konstrukcyjnych. Podstawowy silnik TDI to pomysł VW
Muciek - 20-01-2011, 22:25

Ogólnie mówi się o koncernie VW, który posiada: Audi, Seata i Skodę. Zresztą nie ważne co jest kogo jak wszystkie modele prawie identycznie wyglądają.
joachim69 - 21-01-2011, 10:17

Muciek napisał/a:
Ogólnie mówi się o koncernie VW, który posiada: Audi, Seata i Skodę. Zresztą nie ważne co jest kogo jak wszystkie modele prawie identycznie wyglądają.

:shock: :shock: :shock: :shock: normalnie identyczne auta

michu300 - 21-01-2011, 11:48

joachim69 napisał/a:
normalnie identyczne auta

Różnią się tylko tym, że Skoda ma biały dach...

karol_alasz - 21-01-2011, 11:55

joachim69 napisał/a:
normalnie identyczne auta

A wrzuciłbyś foty poprzedniego paska i octavii...

michu300 - 21-01-2011, 11:57

karol_alasz napisał/a:

A wrzuciłbyś foty poprzedniego paska i octavii...

Raczej Superba.

Anonymous - 21-01-2011, 13:31

rezon napisał/a:
nie ma czegoś takiego jak grupa Audi, jest za to grupa VW w skład której Audi wchodzi. Trudno powiedzieć co kto przejmował z technologii i od kogo, skoro wiele rozwiązań powstaje w różnych biurach konstrukcyjnych. Podstawowy silnik TDI to pomysł VW

Nie ma czegoś takiego jak grupa VW.
Nazywa się to VAG - czyli VW Audi Group :wink:

rezon napisał/a:
Podstawowy silnik TDI to pomysł VW

I tu się właśnie mylisz - bo silnik TDI powstał w biurach konstrukcyjnych Audi, bodajże w 1989 roku.
Pierwszym autem wyposażonym w silnik TDI było Audi 100...

michu300 - 21-01-2011, 14:22

Pe.te napisał/a:
Nazywa się to VAG - czyli VW Audi Group

Własciwie powinno byc VW AG, czyli Volkswagen Aktiengesellschaft. Czyli po naszemu VW S.A. :-)

Anonymous - 21-01-2011, 17:10

michu300 napisał/a:
Pe.te napisał/a:
Nazywa się to VAG - czyli VW Audi Group

Własciwie powinno byc VW AG, czyli Volkswagen Aktiengesellschaft. Czyli po naszemu VW S.A. :-)

Tak, oczywiście masz rację.

Swoją drogą ciekaw jestem jak wyglądałyby "samochody dla ludu" gdyby nie przejęli Audi...
Pewnie szczytem stylistyki panzerwagen'ów byłby Golf III... :twisted:

Grzesq - 30-01-2011, 23:32

Pe.te napisał/a:

Swoją drogą ciekaw jestem jak wyglądałyby "samochody dla ludu" gdyby nie przejęli Audi...
Pewnie szczytem stylistyki panzerwagen'ów byłby Golf III... :twisted:

Z drugiej strony samochody od Audi w czasach produkcji Golf III też nie grzeszyły nie wiadomo jaką urodą patrząc na nie przez pryzmat dzisiejszych samochodów :)

Muciek - 31-01-2011, 18:41

Dzisiaj w ogóle Audi A4, A6, A8 z daleka praktycznie nie odróżnisz. Passek i Jetta (najnowsze), hahaha śmiech, jak dla mnie oba identyczne auta. Skoda jedynie jeszcze zaznacza różnicę pomiędzy modelami.
regon - 31-01-2011, 19:30

Muciek napisał/a:
Dzisiaj w ogóle Audi A4, A6, A8 z daleka praktycznie nie odróżnisz. Passek i Jetta (najnowsze), hahaha śmiech, jak dla mnie oba identyczne auta. Skoda jedynie jeszcze zaznacza różnicę pomiędzy modelami.

e bezprzesady ja widzę różnicę między paskiem i jetą. To tak jak bys porównał MOII z jego młodszym bratem.