|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C50 88-92] olej pod filtrem powietrza colt 1.3 12v |
Autor |
Wiadomość |
pikolo
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2012, 10:59 [C50 88-92] olej pod filtrem powietrza colt 1.3 12v
|
|
|
Witam jestem początkującym na forum, ale potrzeba mi tematycznej pomocy.
Przeglądałem fora w poszukiwaniu rozwiązania problemu (jak w temacie) lecz nic nie udało mi się trafić. Mianowicie w tych silnikach jest przewód łączący pokrywę zaworów z filtrem i zdaje się tamtędy dostaję się olej, co za tym idzie wilgotny filtr nie przepuszcza powietrza co w rezultacie sprawia że do puki auto dobrze się nie rozgrzeje, dławi go dusi, strzela prycha. Pytanie brzmi czego to może być przyczyną
po wymianie filtra powietrza przeszło, ale olej znów zaczyna się tam zbierać
może ktoś wie gdzie taki temat był poruszany
będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
 |
Radeon
Forumowicz Radeon

Auto: Lancer 4g92, Galloper 2,5 TDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 119 Skąd: dolny śląsk
|
Wysłany: 27-01-2012, 22:43
|
|
|
Jakkolwiek czy wali olej z odmy czy z klawiatury to kompresja moż niknąć. Uszczelniacze zaworowe... Sprawdz kompresję
Tz.Na początek sprawdz kompresję.
Jak kompresja dobra to wina uszczelniaczy prawdopodobnie-a to mniejszy wydatek niż dobieranie się do dołu silnika.
Ustawienie zaworów też by się przydało...Wogóle co by się nie przydało w starym aucie |
_________________ Biorę udział w akcji: "Nie piszę poprawnie, ale sam reperuję swoje auto" |
|
|
|
 |
|
|