Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Morfi
12-02-2012, 13:05
Poszukiwane osoby do filmu o motoryzacji
Autor Wiadomość
alex87 
Mitsumaniak

Auto: EA5A Avance 02r.
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 31-01-2012, 09:50   Poszukiwane osoby do filmu o motoryzacji

jak zbiorą sie osoby ze slaska to bedzie na slasku, a jak nie to bedzie o galantach na ogolnym : -P nie no zartuje, gale nie są az tak roznorodne, wiec wiadomo ze dla wszystkich ale i tak moznaby sie zgadac z malopolska.
takze w wolnych chwilach, w drodze do pracy, w niedzielne popoludniu zamiast tv myslec nad scenariuszami i dawac swoje propozycje.
Ostatnio zmieniony przez Morfi 12-02-2012, 13:06, w całości zmieniany 4 razy  

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 31-01-2012, 10:02   

Przeniosłem do osobnego tematu, bomysle, że się ciekawie rozwinie:)
alex87, jakim sprzętem dysponujesz ?

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

alex87 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-01-2012, 10:33   

mam kumpla co fajnie kręci, podobją mi sie jego produkcje. choc to mlody chlopak - klasa maturalna. kiedys kręcil kamerką obecnie lustrzanką cyfrową gdyz mozna lepiej manipulowac glębią ostrosci.
dla osob ktore sie nie znają niech nie mowia ze aparta nie sluzy do krecenie filmow bo wlasnie ze prawda jest taka iz aparat za 3tysiace kreci filmy jak kamerka za 10tys. takze jakość i montaz beda ok.

ja jestem liderem - sam nie krece ani nie montuje, ale zajmuje sie organizajcą wszystkiego od poczatku do konca.

generalnie chcialbym aby to byla taka pamiatka dla nas oraz przyklad dla innych osob: "że można".
poza tym chce aby to byl film z impetem - powiem wprost - nie kupiłem V6 aby jezdzic powoli. lubie zapieprzac i chcialbym aby produkcja rozwniez byla dynamiczna. marzy mi sie w ogole film nocą przez oswietlone miasto. mozliwosci jest wiele takze myslec nad scenariuszami. trzeba tez jednej sciezki dzwiekowej (ale to tym raczej zajme sie ja).

generalnie podsumowujac: krotki (4-5 minut) filmik o naszych miskach. chcialbym aby byl jakis chociaz minimalny sens albo chociaz aby film pokazal ze to są wyjatkowe samochody. nie chce aby to byly tylko ujecia z przejazdow - i mysle ze to bedzie najtrudniejsze.
ale jakby nie udalo sie nam nadac duszy filmikowi wtedy jak bedzie tylko klip gdzie zapieprzamy po miescie z dynamiczną sciezka dzwiekową to tez nie bede rozczarowany.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 31-01-2012, 11:06   

przerabiałem podobny filmik z hondą :) ale nie został zakonczony :(
Dobre miejsce to tunel pod spodkiem, a operator lustrzanki siedzi w bagazniku :)

http://www.youtube.com/watch?v=uoAjECsfChU

http://www.youtube.com/watch?v=lJcdiCKKvOw a tu jestem Ja :P

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 31-01-2012, 13:11   

Alex może spodoba Ci się przy okazji ten dział?
http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=42

alex87 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-01-2012, 17:50   

tunel pod spodkiem to moje ulubione miejsce .. jak swego czasu zrobila mi sie dziura przed katem w Cari to .. nie ma takich slow, ale wszystkie tunele, a tamten szczegolnie .. pomimo ograniczenia i tak tam zawsze wlatuje sie 100, redukcja na 3, wczesniej otwarcie szyby i po prostu orgazm, ciarki po plecach, po prostu cos niesamowitego. ale potem zaspawalem dziure i koniec przyjemnosci ale wspomnienia po echu rozbrzmiewającym miedzy scianami tunelu pozostaly do dzisiaj.

Morfi - rozumiem ze ciemna Cari do wczesniejsze GDI ? powiem Ci za jak na tyle wiekszą mase od hondy to nie tak zle Ci poszlo.

pierwsyz filmik - rozumiem ze stary, ale powiewa amatorką produkcja. owszem - pamiatka jest, pomysl sie udal ale dla mnie to za malo.
dlaczego mowisz ze nie zostal zakonczony ?

Sławek - owszem, dzial dla mnie interesujacy ale z braku czasu nawet sie w niego nie zaglebiam. jestem tu zwykle z doskoku lub gdy cos od kogos chce : -D

zapomnialem wczesniej dodac iż ów kumpel posiada kamerke go pro. jak ktos nie wiem co to to takie cos co sie montuje na kaskach (motocykliscie, narciarze), kierownicach (rowerzysci MTB), generalnie chodzi o to (bo z tego co sie was nasluchalem niezli z was kombinatorzy - jak tylko zrobicie stelarze, to taką kamerke monotujemy gdzie tylko chcemy - ja osobiscie lubie ujecia za przednim kolem, na rowno z plytą auta). hah, przyznam sie wam iz myslac o tym wszystkim nawet bylem sklonny na przyczepce przykrecic fotel z pasami plecami do kierunku jazdy aby kamerzysta nie musial jechac w bagazniku - ale jazda takim patentem po kato czy krakowie raczej funkcjonariuszom policji nie przeszla by z usmiechem wiec to tez trzeba by przemyslec.

tylko ze poki co jest na 3 : -D wiec lekko nie bedzie. a ja juz myslalem o footage (materiale filmowym) na marzec .. i o tak 15-20 osobach ..

ogladając ten filmik z hondą i widzac proby obrotow autami FWD na recznym oprocz politowania przyszedl mi do glowy pewien pomysl - mozna driftowac FWD wystarczy tylko na tyl zamonotwac troleje. nie wiem czy widzieliscie ale jak nieraz byly zloty tuningowe to na placach manewrowych zakladali takie male koleczka - jakby od koszykow sklepowych i wtedy leci bokiem bardzo fajnie : -)
tylko nie wiem czy to nam potrzebne : -P

generalnie filmik ma plus za inicjatywe (ten od hondy) ale ogolnie jest badziewny - co to za ujecia jak widac na filmiku kolesia ktory wystaje z samochodu i kreci filmik. inne ujecia, wiekszosc z nich tez biedna. ja skupiam sie na powaznej produkcji bynajmniej od strony wykonania - moj link ktory podalem do filmiku o mustangach choc tez momentami jest troche za ospaly ale do wykonania nie mozna sie nic przyczepic.

generalnie jesli chcecie mozecie podsylac inne filmiki ale taki na ktorych warto sie wzorowac i powielic produkcje z wasnym udzialem. no i dawac pomysly na ujecia lub fabule. reszta to tylko chetni do upamietnienia swoich miśków w ruchu. a cała pozostałością to ja sie juz zajmę.

jeszcze zapomnialem dodac iz honda ma ten plus że te auta glosno ryczą (tlumiki), są kolorowe (wstep do tuningu : -P ), stoją na jakichś tam w miare ciekawych felgach (chociaz niektore). owszem to wszystko to bardzo niska polka ale nawet przy nich stockowe miśki wyglądają szaro dlatego my musimy sie ukierunkowac w inną strone - pokazania ze kierowca i samochod to jedno, że nie traktujemy swoich autek jak tylko zabawki na pokaz lecz jak czlonkow rodziny (ok, moze troche przesadzilem ale chcialbym byscie podchwycili o co mi chodzi). mysle ze filmik o mustangach calkiem dobrze pokazal iz ich uzytkownicy stanowią jakby wielką rodzinę. mysle rowniez ze to nasz kierunek.

no to czekamy na chetnych i osoby z wizją : -)

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Wysłany: 31-01-2012, 18:22   

alex87, ten filmik z hondami wyszedł przypadkowo i miało być cos wiekszego, ale projekt umarł. Kiedys miałem CRX-a :P
A co do tej hondy to startowała nawet w mistrzostwach polski i krecila 14 :) kolega z bielska.
Narazie za zimno, ale na wiosne znów będa organizowane legalne wyścigi i jakieś krótkie ujęcie jak 2 miśki... :P
Filmik raczej musi być oparty na legalnej jeździe.

Bede szukał i myslał.

Widziałes filmik z zlotu ogólnopolskiego ?

http://www.youtube.com/watch?v=bimYn0azxgk

Mark Twain

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2012, 12:37   

Co by nie było, cokolwiek, co znajduje się się na forum, włącznie z treściami zawartymi, powinno być zgodne z prawem i wszelkimi przepisami prawa o ruchu drogowym. Przypominam tylko, że Forum Mitsumaniaki popiera bezpieczną, przepisową jazdę i egzekwuje przez RB i ostrzeżenia treści niezgodne z powyższym. :twisted:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 01-02-2012, 12:59   

mjsystem napisał/a:
Przypominam tylko, że Forum Mitsumaniaki popiera bezpieczną, przepisową jazdę i egzekwuje przez RB i ostrzeżenia treści niezgodne z powyższym.

Potwierdzam i ostrzegam...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 01-02-2012, 21:19   

alex87, musisz poeczekać ze spilbergowaniem do legalnej ćwiartki w Bytomiu, albo lotnisko wynająć

alex87 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-02-2012, 01:34   

no to porezyserowalem sobie ..
tylko zastanawia mnie dlaczego fani mustangów mogą a my nie.
juz pomijam fakt ze kazdy z was przypominający o tych przepisach na pewno w miescie trzyma sie 60tki ..

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2012, 08:18   

Alex, spoko, film filmem, można a nawet trzeba zrobic.
Pomysł jest świetny, masz do tego pomysł i power, więc warto cel osiągnąć.
Po prostu na forum nie wypowiadamy się o naszym łamaniu przepisów prawa, i piszę to z sympatii a nie złości. Oficjalne forum nie może pozwolić sobie na łamanie prawa czy też akceptowanie takowego.
Teoretycznie możesz zrobic film, na którym pędzisz 200 w centrum Katowic. Praktycznie złamiesz prawo, a film nie zostanie zaakceptowany jako oficjalny.
Chodzi więc o to, że nie koniecznie musi być to film typu fast & furiors...
Przecież pomiędzy Katowicami a Sosnowcem można jechać 120 a odpowiednie ujęcia spowodują optyczne powielenie prędkości...
Mustangi nie koniecznie przekroczyły prędkość, może niewiele, reszta chyba kwestia ujęć?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-02-2012, 08:39   

Dynamiczne wiraże od Sołuszowa do Nowej Wsi, tam już przy 40km/h wychodzą niezłe efekty :P

alex87 napisał/a:
juz pomijam fakt ze kazdy z was przypominający o tych przepisach na pewno w miescie trzyma sie 60tki ..
Ja jestem antyspołeczny, staram się nie dorzucać do budżetu już wystarczające mandaty płacimy przy dystrybutorach :badgrin:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 02-02-2012, 10:11   

alex87 napisał/a:
no to porezyserowalem sobie ..
tylko zastanawia mnie dlaczego fani mustangów mogą a my nie.

Hmm...
Nie wiem jak wyobrażasz sobie prezentację na Forum pod szyldem Mitsumaniaki filmu dokumentującego łamanie prędkości i przepisów o ruchu drogowym?
Raz, że za takie nagranie można odpowiedzieć karnie
Dwa, że jako Klub popieramy przeróżne akcje służące poprawie bezpieczeństwa na drogach.
Trzy, że to co każdy z nas robi poza Forum to jego prywatna sprawa - oddziel tu Forum i Klub od ludzi bo akurat mnie mało interesuje co kto robi poza Forum i Klubem prywatnie. Nie jestem z Policji i nie będę pilnował Forumowiczów.

No a poza tym wszystkim.
Cztery - to co pomijasz to wyłącznie twoje domysły i twój problem - dla twojej informacji w mieście na ograniczeniu do 50 staram się jechać 55-60 max ze względu na głęboko zakorzenioną we mnie niechęć do płacenia mandatów.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

alex87 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-02-2012, 16:45   

wyszła z tego niepotrzebna platanina.
kazdy widzial film o mustangach - jesli zbiorą sie chetni to zrealizuję podobnym z naszym udzialem.

Odpowiedz do tematu