|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana zamków/dopasowanie do nowego kluczyka... |
Autor |
Wiadomość |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 12-02-2012, 13:32 Wymiana zamków/dopasowanie do nowego kluczyka...
|
|
|
Pytanie techniczne: Czy żeby zmienić kluczyk do samochodu (obawiam się że ktoś nieuprawniony wszedł w posiadanie mojego zapasowego kluczyka do Sigmy) trzeba też wymieniać wszystkie bębenki w zamkach czy jest możliwe dopasowanie istniejących bębenków w drzwiach, bagażniku i stacyjce? |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 12-02-2012, 13:36
|
|
|
lukasz12 napisał/a: | czy jest możliwe dopasowanie istniejących bębenków w drzwiach, bagażniku i stacyjce? | Tak, kazdy dobry ślusarz z punktu dorabiania kluczyków Ci to zrobi, ja taki manewr zrobiłem do niejednego auta, kupiłem np nową stacyjke z kluczykiem, zdemontowałem reszte wkładek i zaniosłem do ślusarza aby pozmieniał zapadki w pozostałych wkładkach tak aby pasowały pod nowa stacyjke z kluczykiem, koszt przeciętny od 120-180zł plus demontaż wkładek, etc
P.S. Nie zapomnij że aby pozostać przy oryginalnym Immo, trzeba z pamięci kompa skasować kody kluczyków i wprowadzić nowe - koszt w granicach 400zł, wtedy nawet wyłamując zastępcze zamki, a mając oryginalny kluczyk z immo nie odpali Ci nikt auta bo kluczyk jest usunięty z pamięci - komp odrzuca kod immo pomimo zgodnej specyfikacji |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 12-02-2012, 17:40
|
|
|
W Sigmach nie było fabrycznego immobilizera. Był montowany w sposób standartowy immobilizer pewnej niemieckiej firmy z przykładanymi pastylkami. Z dzisiejszego punktu widzenia marne zabezpieczenie. |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 12-02-2012, 21:16
|
|
|
Tak tylko wspomniałem, bo temat na ogólnym więc może kazdy skorzystać |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|