|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Wyciek z przodu silnika |
Autor |
Wiadomość |
AKA
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2DID LONG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2012, 11:00 [3.2 DID] Wyciek z przodu silnika
|
|
|
Witam
Niestety dziś zobaczyłem pod samochodem dużą czarną plamę.
No i niestety okazało się, że to mój silnik ją zrobił. Na kanale okazało się, że wyciek jest z przodu silnika w okolicach najniższego koła pasowego - jednak dokładnie nie mogę tego zobaczyć bo jest tam dość ciasno i żadne lusterka itp nie pomagają.
Czy Mieliście może z takim wyciekiem do czynienia - może jest to jakaś częsta i typowa usterka (ja wiem, że typowych usterek ten silnik ma bardzo dużo ale z taką jeszcze nie miałem do czynienia )
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
hrycnet
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
|
Wysłany: 14-02-2012, 16:50 Re: Wyciek z przodu silnika
|
|
|
AKA napisał/a: | Witam
Niestety dziś zobaczyłem pod samochodem dużą czarną plamę.
No i niestety okazało się, że to mój silnik ją zrobił. Na kanale okazało się, że wyciek jest z przodu silnika w okolicach najniższego koła pasowego - jednak dokładnie nie mogę tego zobaczyć bo jest tam dość ciasno i żadne lusterka itp nie pomagają.
Czy Mieliście może z takim wyciekiem do czynienia - może jest to jakaś częsta i typowa usterka (ja wiem, że typowych usterek ten silnik ma bardzo dużo ale z taką jeszcze nie miałem do czynienia )
Pozdrawiam |
Tydzień temu miałem wyciek z przodu z prawej strony, na wysokości reflektora. Okazało się, za poradą P. Zbyszka, że przegniły zaciski od węża gumowego odprowadzającego olej od skrzyni- automat. Ale olej w skrzyni miałem koloru czerwonego i od razu się wyróżniał. |
|
|
|
 |
AKA
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2DID LONG
|
Wysłany: 14-02-2012, 17:30
|
|
|
Jestem pewien, że jest to olej silnikowy - musiałem zrobić dolewkę. Z takich "cieknących" silnikowych problemów nie jest to też czujnik ciśnienia oleju - bo jest suchy (w zeszłym roku wymieniałem). |
|
|
|
 |
|
|