Marzenie o outlanderze |
Autor |
Wiadomość |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 13-02-2012, 22:28
|
|
|
Honda CR-V II ma czułą kontrolę trakcji, na zimę przy 90 km/h po śniegu się przydaje. Natomiast w terenie jak przód zaczyna mielić to komp zmniejsza obroty i się wtedy tył załącza ale już silnik nie ma mocy i dupa z jazdy. Jak się zrobi VSA OFF to jest inna jazda. Przód mieli a tył od czasu do czasu pomoże. Nieraz po głębokim błocie się jeździło, raz nawet Grand Vitare wyrywałem z błota i Honda sobie poradziła.
Jest też takie zabezpieczenie, że jak koła przednie przekroczą pewne obroty to tył już się nie załączy żeby Haldexa nie rozwalić.
Ojciec kupił w salonie w 2010 roku 2.0 v-tec 150 ps, leje paliwo i jeździ, na trasie da się zejść do 8l/100km, zrobił już 100kkm i żadnej awarii.
Outek 2.4 z fabrycznym gazem to jest ciekawa propozycja: |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 14-02-2012, 10:37
|
|
|
Jeszcze zanim mój tata kupił Outlandera, a była to też zima to mieliśmy okazję zobaczyć CR-V i wtedy właśnie mój tata stwierdził, że nie chce i nie kupi tego samochodu. Był dość duży śnieg i wyjazd z parkingu. Kierowca Hondy gaz i jedzie, samochód buksował kołami w śniegu przez 5m zanim tylny napęd się załączył, także nie chciałbym widzieć jak on sprawia się w kryzysowych sytuacjach. Kiedy mój tata to zobaczył to tylko się roześmiał i pojechał dalej. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 14-02-2012, 20:18
|
|
|
Nie wiem jak w innych miastach/regionach, ale w Rzeszowie serwis Hondy uważany jest za jeden z najlepszych ASO - nie słyszałem/nie czytałem żadnej złej opinii na ich temat, co też nie jest wg mnie bez znaczenia przy wyborze samochodu. O jakości obsługi budki z logo ASO Mitsubishi niedaleko Rzeszowa już się wypowiadałem, zresztą nie tylko ja. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 14-02-2012, 21:35
|
|
|
rezon napisał/a: | Nie wiem jak w innych miastach/regionach, ale w Rzeszowie serwis Hondy uważany jest za jeden z najlepszych ASO - nie słyszałem/nie czytałem żadnej złej opinii na ich temat, co też nie jest wg mnie bez znaczenia przy wyborze samochodu. O jakości obsługi budki z logo ASO Mitsubishi niedaleko Rzeszowa już się wypowiadałem, zresztą nie tylko ja. |
z całym szacunkiem ale gość chce kupić suv-a za 60 tysi...czyli przy dobrych wiatrach 5-6 latka...jaki serwis gwarancyjny ja sie pytam??...po gwarancji wybierze sobie dowolna stacje obsługi a dostępność części jest spora... ...pomijam już fakt,że jest z Poznania i średnio go interesuje oddalony o 520km serwis w okolicach Rzeszowa ...
przemilcze już fakt ,że CRV z prześwitem poniżej 16cm i takim napędem to może na lans po mieście się nadaje, ale w teren nawet ten lekki ni chu chu... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 14-02-2012, 21:53
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | z całym szacunkiem ale gość chce kupić suv-a za 60 tysi...czyli przy dobrych wiatrach 5-6 latka...jaki serwis gwarancyjny ja sie pytam??...po gwarancji wybierze sobie dowolna stacje obsługi a dostępność części jest spora... ...pomijam już fakt,że jest z Poznania i średnio go interesuje oddalony o 520km serwis w okolicach Rzeszowa ...
przemilcze już fakt ,że CRV z prześwitem poniżej 16cm i takim napędem to może na lans po mieście się nadaje, ale w teren nawet ten lekki ni chu chu... | Hehehehe, ja raz CRV wyciagalem pod gorke na Chopoku w slowackich Tatrach To auto wogole nie nadaje sie na zadne wypady nawet lekko-terenowe. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 16-02-2012, 14:16
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | całym szacunkiem ale gość chce kupić suv-a za 60 tysi...czyli przy dobrych wiatrach 5-6 latka...jaki serwis gwarancyjny ja sie pytam??.. | czasami masz np. stłuczkę i gdzie naprawiasz samochód? |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 16-02-2012, 16:34
|
|
|
rezon napisał/a: | -WALDOR- napisał/a: | całym szacunkiem ale gość chce kupić suv-a za 60 tysi...czyli przy dobrych wiatrach 5-6 latka...jaki serwis gwarancyjny ja sie pytam??.. | czasami masz np. stłuczkę i gdzie naprawiasz samochód? |
Mój tata nie naprawia nic w ASO. Ma zaprzyjaźnionego mechanika, bardzo dobrego i rzetelnego zresztą, może nie jest najtańszy ale przynajmniej wie co robi i nie zdziera kasy tak jak ASO. Nawet Outlandera nowego jak puknęli to nie był robiony w ASO, tylko właśnie u tego mechanika. Jak ktoś lubi przepłacać za taką samą robotę to już jego indywidualna sprawa. |
|
|
|
 |
TomiF19
Forumowicz

Auto: Outlander II 3.0 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Lip 2010 Posty: 90 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 16-02-2012, 18:10
|
|
|
Kupuj Outlandera 3.0 w benzynie. Jest to jedyny słuszny silnik do tego auta. A spalanie na poziomie ok. 12l /100km przy nawet dość dynamicznej jeździe nie jest czymś strasznym. I to ruszanie spod świateł bezcenne |
|
 |
|