Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lusterko od anglika - pomocy !!!
Autor Wiadomość
wosiu
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 22:51   Lusterko od anglika - pomocy !!!

Witam wszystkich !
Kilka dni temu ukradli mi lusterko zewnętrzne od strony kierowcy !!! :(
Kupiłem na necie ale jak sie okazało jest ono od wersji angielskiej .
Wszystko działa (elektryka) ale jest problem z odpowiednim ustawieniem i słabo widać - a szkło już jest odchylone na max.
Czy jest to wina całego lusterka czy może tylko szkła ???

Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje !

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 08:21   

sprobuj reka przestawic tzn. popchnac palcami szklo, powinno przeskoczyc i byc ok.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2006, 09:10   

No niestety - jest to wina konstrukcji mechanizmu samego lusterka......dlatego są tanie w naszym kraju - nie pasują - dla pasażera bezproblemowo znajdziesz właściwe ustawienie

Jeżeli byłeś świadomy, że kupujesz lusterko od RHD - sorry sam się wkopałeś, jeżeli nie - oddaj sprzedającemu i żądaj pokrycia wszelkich kosztów.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Tomecki
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 09:47   

Mi zbił lusterko jakiś nieuważny kierowca po 50tce. Jechał w nocy prawie środkiem drogi . Moje lusterko dosłownie się rozprysło razem z plastikiem. Kupiłem też lusterko od anglika. I okazał się klops.

arturro napisał/a:
sprobuj reka przestawic tzn. popchnac palcami szklo, powinno przeskoczyc i byc ok.

Sposób faktycznie pomaga, ale na większych nierównościach jezdni lustro czasami płata figla i się przestawia w pierwotne położenie. Ja zrobiłem w ten sposób, że samą prowadnicę od szkła (tą z elektryką) wymieniłem na prowadnicę z wersji z kierownicą po lewej stronie.
Doszukałem się w necie i kupiłem za tzw symboliczną złotówkę. Teraz lustro ustawia się normalnie, ale jest już wtedy na max odchylone.

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 10:38   

Jest też opcja dla leniwych: przysunąć fotel bliżej kierownicy.

Tomecki
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 10:56   

W sumie tak :wink:
Tylko ktoś musi być małych rozmiarów bo w przeciwnym wypadku bedzie kolanami załączał kierunki i wyłączał wycieraczki.

Kiedyś też mój kolega miał taki problem z tego co pamiętam w oplu. Wzią wyciągnął lustro, nałożył kleju montażowego i wsadził lustro tak jak mu pasowało, ale jego żona (chyba 150cm wzrostu ma) w lusterku widziała chyba tylko pobocze z lewej strony jezdni.... :D

xcracing 
Mitsumaniak
Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Wysłany: 22-12-2006, 12:45   

Są zakłady, które dorabiają same wkłady do lusterek. Można sobie zamówić szkło tzw. panoramiczne (chyba tak to się nazywa) i zakres pola widzenia mocno się powiększa.
Mój ojciec takie sobie w busie zamontował i był zadowolony.
Nie pamiętam niestety ile to kosztowało ale tragedii napewno nie ma.
Mazda 6 - jest
==HISTORIA MOJEGO BIAŁEGO E39A==

==FOTKI MOICH BYŁYCH GALANTÓW==

wosiu
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 15:12   

No tak ale co teraz zrobić zeby było takie jak powinno???
Czy trzeba wymienić coś w środku- jeżeli tak to co?? czy może samo szkło bo dowiedziałem sie ze to co mam teraz jest sferyczne a od kierowcy jest asferyczne- czyli chodzi chyba o zalamanie samego lustra.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 22-12-2006, 16:40   

Tomecki w TYM temacie napisał/a:
wymieniłem na prowadnicę z wersji z kierownicą po lewej stronie.
Doszukałem się w necie i kupiłem za tzw symboliczną złotówkę. Teraz lustro ustawia się normalnie

wiele więcej nie wymyślisz..... lub wciskasz sprzedawcy w odbyt je tak głęboko, żeby mu w gardle stanęło i szukasz lusterka od chrześciańskiej wersji - nie pogańskiej z kierownicą dla pasażera ;)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Odpowiedz do tematu