|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Problemy z zegarami Pajero sport |
Autor |
Wiadomość |
sport
Nowy Forumowicz
Auto: pajero sport 2.5td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-02-2012, 19:57 [2.5 TD] Problemy z zegarami Pajero sport
|
|
|
Ponawiam zagadke.Silnik pracuje róno bez uwag.Natomiast zegary-obrotomierz po równomiernym dodawaniu gazu wzrasta skokami nie równomiernie.Predkościomierz oszukuje podczas jazdy a w momencie postoju wskakuje nawet do 120km i nalicza kilometry na liczniku.Odłączyłem Alternator,przewody od skrzyni biegów i nadal nie mogę namierzyć czujników od zegarów.Przeczyściłem przewody masowe wszystkie wtyki contactspray i nic.Ma ktoś jakiś pomysł ??
Problem Predkosciomierza rozwiązany przetarty kabel od czujnika predkości w skrzyni biegów troche izolacji i załatwione,pozostaje problem skaczącej wskazówki obrotomierza doczytałem ze czujnik miesci sie w pompie na dniach sprawdze i odp.
Zrobione! czujnik obrotów silnika zlokalizowany w pompie od strony silnika,prześledziłem całą droge przewdów miernikiem spr przepustowość kabli wszystko gra przyczyna była prosta zaśniedziała masa łapana na przewodzie chłodniczym wkrecanym do głowicy którego wcześniej nie zauważyłem Tak wiec do następnej usterki Pozdrawiam! |
_________________ wiecej gazu |
|
|
|
 |
|
|