Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zabudowa glosnikow CA0
Autor Wiadomość
czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-12-2006, 16:30   Zabudowa glosnikow CA0

Witam wlansie dojrzalem do zamontowania w moim colciku glosnikow w drzwi i tu pojawia sie pewien problem jako ze nie mam seryjnie otworow pod takowe (tylko wglebienie) i pojawia sie pytanie jak to wyglada w srodku (troszke za zimno jest zeby rozbierac drzwi tylko po to zeby dowiedziec sie ze nic nie da sie zrobic bez rzezbiebia w MDF i rzniecia glupa udajac ze sie zna na stolarce).
Widzialem colty ktore seryjnie? mialy takie glosniki ( elipsa 6x9" o ile sie nie myle).
czego powinienem sie spodziewac w moich drzwiach (napewno bede je wygluszal matami )
jak jest z ciagnieciem kabli ( a moze cala reszta tam juz jest tylko nie ma otworow w tapicerce?)

I przy okazji jak bede sciagal bebechy z drzwi chcialbym zajrzec do podnosnika szyby od pasarzera jako ze troszke szwankuje (ma problemy z podnoszeniem szyby jakby byl zabrudzony albo cos w tym stylu.. co mozna na to poradzic? (objaw taki ze slychac ze ciezko mu to idzie slychac jakies popiskiwania i szyba zwalnia)

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 11-12-2006, 17:18   

Wyglada to tak

Nie wiem czy pomoze ale zawsze jakis poglad jest :D

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 12-12-2006, 12:44   Re: Zabudowa glosnikow CA0

czarnuch23 napisał/a:
Witam wlansie dojrzalem do zamontowania w moim colciku glosnikow w drzwi i tu pojawia sie pewien problem jako ze nie mam seryjnie otworow pod takowe (tylko wglebienie) i pojawia sie pytanie jak to wyglada w srodku (troszke za zimno jest zeby rozbierac drzwi tylko po to zeby dowiedziec sie ze nic nie da sie zrobic bez rzezbiebia w MDF i rzniecia glupa udajac ze sie zna na stolarce).
Widzialem colty ktore seryjnie? mialy takie glosniki ( elipsa 6x9" o ile sie nie myle).
czego powinienem sie spodziewac w moich drzwiach (napewno bede je wygluszal matami )
jak jest z ciagnieciem kabli ( a moze cala reszta tam juz jest tylko nie ma otworow w tapicerce?)

I przy okazji jak bede sciagal bebechy z drzwi chcialbym zajrzec do podnosnika szyby od pasarzera jako ze troszke szwankuje (ma problemy z podnoszeniem szyby jakby byl zabrudzony albo cos w tym stylu.. co mozna na to poradzic? (objaw taki ze slychac ze ciezko mu to idzie slychac jakies popiskiwania i szyba zwalnia)

bez jak to napisales stolarki sie nie obedzie!!!! musisz glosnik przykrecic do drzwi i tylko dzieki pierscieniom z mdf-u to zrobisz!!! Do tego musisz w miare ladnie wyciac tapiserke drzwi wiec jak nie masz garazu ogrzewanego gdzie chcesz te wszystkie prace przeprowadzic bedzie Ci ciezko!!! Konkretnie chodzi o wyklajanie drzwi matami, musi byc w miare cieplo bo mata sztywnieje w niskiej temp!!! Ja wyklejalem swoje drzwi przy temp ok 15stopni i juz bylo za zimno a do tego i tak uzywalem opalarki!!!! jak chcesz zobaczyc to ja takie cos robilem Moje Car Audio

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 12-12-2006, 14:36   

czarnuch23, a co do popiskiwania i zawlniania szyby-mialem to samo u siebie przez prawie rok. Ciagle myslalem ze to prowadnice i czyscilem/smarowalem. Bylo lepiej na krotki czas. Az wreszcie rozkrecilem silniczek i zobaczylem ze w srodku sniedz/korozja sie mala zrobila. Po zapsikaniu gdzie popadlo i rozruszaniu silniczka problem zniknal na stale.
Podejrzewam ze masz to samo jezeli slychac juz popiskiwanie.

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 19:54   

ja w swoim CAO Colcie w drzwi glosnoiki w stawilem wczoraj, sa to "HELIX blue 62"ze zwrotnicami 50/100 Watt, 91 db , graja bardzo glosno i bez zadnych znieksztalcen jak glosniki 3-drozne
jedna wada ze gdy slucham glosno to w drzwiach cos slychac ze stuka , jest to efekt tego ze nie mam zadnych wytlumien! ale jest ok

aby rozebrac drzwi trzeba odkrecic 3 wkrety i gotowe, gozej z wycinaniem otworu, material jest twardy

w Coltach aby uzyskac dobrej jakosci dzwiek trzeba wylumiac!!!!

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 14-12-2006, 07:04   

Cytat:
w Coltach aby uzyskac dobrej jakosci dzwiek trzeba wylumiac!!!!

W kazdym aucie trzeba dobrze wytlumic co najmniej drzwi w miare szczelnie!!! A glosniki masz podlaczone pod radio czy pod wzmacniacz?

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 18:46   

pod radio Pionier DEH-P3630MP 4x 50W , jak dla mnie jest bardo dobre

swistak81
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 09:42   

Kleju napisał/a:
wytlumic co najmniej drzwi w miare szczelnie

A tak konkretniej to gdzie przyklejacie tą matę?
Na tapicerkę od wewnątrz, na wewn stronę karoserii (czyli wewnątrz konstrukcji drzwi - najlepiej by było) czy na zewnętrznej części konstrukcji drzwi (w zasadzie to samo co na tapicerce) ?

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 12:18   

swistak81 napisał/a:

A tak konkretniej to gdzie przyklejacie tą matę?
Na tapicerkę od wewnątrz, na wewn stronę karoserii (czyli wewnątrz konstrukcji drzwi - najlepiej by było) czy na zewnętrznej części konstrukcji drzwi (w zasadzie to samo co na tapicerce) ?

Oklejasz blache drzwi w srodku i blache ta na ktora idzie tapicerka przy okazji zaslepiajac puste miejsca. Przy zaslepianiu najlepiej uzyc jakiegos usztywnienia albo plytki np aluminiowej zeby mata w tym miejscu sie nie odksztalcala i nie splywala. Pamietaj zeby nie zalepic otworow na dole drzwi przez ktore splywa woda. Na koniec mozesz tapicerke od srodka okleic cienka watolina. Przy oklejaniu zwoc tez uwage na luzne elementy, ktore moga pozniej rezonowac, w colcie np warto podlozyc kawalek materialu pod druty od zamka w miejscu gdzie sa mocowane do blachy drzwi :wink: Pamietaj zeby dobrze odtluscic blachy przed ukladaniem mat

Powodzenia :mrgreen:

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2006, 09:03   

opalarka i jazda tylko uwazaj na paluszki ja w robicie nie raz sie poparzylem... pracje w firmie która zajmuje sie Car audio & seciurity system podoba mi sie moja robota a najlepiej jak sie zrobi fure i fajnie zagra :)

pozdrawiam i wesołuch swiat zycze wszystkim

Odpowiedz do tematu