Colt 1.6 1993 VS Carisma 1.8Gdi 1999 |
Autor |
Wiadomość |
zdzislavo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 14:54 Colt 1.6 1993 VS Carisma 1.8Gdi 1999
|
|
|
Witam mam pytanko o to ktore z tych aut lapiej przyspiesza do setki wiem ze z danych technicznych wynia ze colt szybszy troche ale czy tak jest naprawde ,dalem sie przejechac coltem koledze ktory ujerzdza wlasnie taka carisme i mowi ze jest przekonany ze jego lepiej przyspiesza moze mu sie tylko wydaje ,dodam jeszcze ze moj colt ma przebieg jakies 150 tys i technicznie jest bez zarzutu podobnie j ak carisma koleegi.Wiec co lepiej przyspiesza??? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 25-12-2006, 15:33
|
|
|
Stańcie obaj swoimi autkami na udeptanej ziemi/placu i się sprawdźcie w starcie równoczesnym na założonym dystansie np. 1/4 mili |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
zdzislavo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 17:01
|
|
|
Chodzi wlasnie o to ze nie ma gdzie jakby bylo to juz bym to zrobil a po jakis publicznych dziurawych drogach nie bede sie ganial bo nie chce nikomu krzywdy zrobic ani tym bardziej sobie. |
|
|
|
 |
sajmon [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 17:16
|
|
|
no przecież ile potrzeba na rozpedzenie do sety?? klikaset metrow? w nocy sie gdzies ustawcie i po problemie od jednych swiatel do drugich , u nas w zakopanem sciagamy sie latem w nocy na alejach i nieraz tam mialem 190 na godzine i w nocy jeszcze nikomu nic sie nie stalo. |
|
|
|
 |
zdzislavo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 17:41
|
|
|
Jeszcze nie |
|
|
|
 |
mugen [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 18:02 Re: Colt 1.6 1993 VS Carisma 1.8Gdi 1999
|
|
|
zdzislavo napisał/a: | Witam mam pytanko o to ktore z tych aut lapiej przyspiesza do setki wiem ze z danych technicznych wynia ze colt szybszy troche ale czy tak jest naprawde ,dalem sie przejechac coltem koledze ktory ujerzdza wlasnie taka carisme i mowi ze jest przekonany ze jego lepiej przyspiesza moze mu sie tylko wydaje ,dodam jeszcze ze moj colt ma przebieg jakies 150 tys i technicznie jest bez zarzutu podobnie j ak carisma koleegi.Wiec co lepiej przyspiesza??? |
zdecydowanie lepiej przyspiesza colt, kolega mogl miec takie wrazenie bo u siebie ma nizej max moment w colcie trzeba krecic prawie do odciecia zeby przyspieszal |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2006, 23:07
|
|
|
Zero wątpliwości - CA0 (Cari wąchałaby tylko smród Twoich spalin). |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 21:01
|
|
|
co za porownanie |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 27-12-2006, 21:58
|
|
|
jako pasazer mialem okazje siedziec w colcie gti....... nierobilo to namnie wielkiego wrazenia, colt przyspieszal bardzo rowno.... siedzialem tez w wiekszym samochodzie CENZURA 2litry turbo....wgniatalo w fotel az milo........ a mimo to auta na swiatlach poszly bardzo podobnie..... predkosci podobne a calkiem inne odczucia |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
zdzislavo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 23:02
|
|
|
Widze ze bede musial troszke koledze z carismy przytrzec nosa bo z waszych wypowiedzi to colt lepiej przyspiesza jesli dojdzie do pojedynku to zdam relacje. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 28-12-2006, 07:43
|
|
|
Oczywiście nie zamierzam bronić ani jednego ani drugiego ale pewność posiadaczy Colta jest wysoce wątpliwa i miło będzie popatrzeć jak dostanie w d..ę to może wtedy niektórzy trochę pokory nabiorą.
Oczywiście może być tak że Cari dostanie baty i dla mnie nie będzie to nic dziwnego ale nigdy nie stanę i nie powiem że napewno ten będzie lepszy.....
Na taki sukces składa się zbyt wiele zmiennych np: stan zawieszenia - amork, oponki, nawierzchnia i wiele innych, żeby powiedzieć napewno.
Przykład; do nas na małe testowanko przyjeżdza gościu LEONEM - profesionalny tuning, klata turba bajery rowery i cholera wie ile ma kucy, w szranki z nim stanął gościu starą CIVIC ok. 140kucy, tylko wybebeszony - bez siedzeń itp. i co
Leonik dostał takie baty jak by to była fura seryjna co prawda prosta ma ok. 800m ale mimo wszystko można było zamiatać. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 09:14
|
|
|
Student napisał/a: | Oczywiście nie zamierzam bronić ani jednego ani drugiego ale pewność posiadaczy Colta jest wysoce wątpliwa i miło będzie popatrzeć jak dostanie w d..ę to może wtedy niektórzy trochę pokory nabiorą.
Oczywiście może być tak że Cari dostanie baty i dla mnie nie będzie to nic dziwnego ale nigdy nie stanę i nie powiem że napewno ten będzie lepszy.....
Na taki sukces składa się zbyt wiele zmiennych np: stan zawieszenia - amork, oponki, nawierzchnia i wiele innych, żeby powiedzieć napewno. |
No to powiem tak - CA0 i Cari w takim samym stanie technicznym, kierowcy o takich samych umiejętnościach, itp. A i tak Cari dostałaby w d**ę
Nawiasem mówiąc tak samo jak CA0 GTi dostałby równo od CRX (ale to już inna bajka).
A Twój przykład tylko potwierdza zasadę, że najważniejszą rzeczą w aucie o zacięciu sportowym jest....waga. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 28-12-2006, 09:35
|
|
|
Dokładnie tak.
Ale właśnie zależy mi na tym aby nie mówić "napewno" bo to różnie bywa
Przykładem właśnie jest ten LEON - cud techniki i tuningu z wykresem momentu płaskim jak decha dostaje baty od 12 letniego Civica |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 10:51
|
|
|
slo_mo napisał/a: | tak samo jak CA0 GTi dostałby równo od CRX |