Przełącznik świateł na pozycji Auto |
Autor |
Wiadomość |
felix_x
Forumowicz
Auto: ASX Intense 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-03-2012, 14:58
|
|
|
a czy w Waszych ASX-ach po przełączeniu na OFF przy uruchomionym silniku świecą się światła dzienne? czy nic się nie świeci? bo w moim się właśnie świecą i nie da się tego podobno wyłączyć... |
|
|
|
 |
waciak
Forumowicz
Auto: ASX, 1,6 benzyna, invite
|
Wysłany: 09-03-2012, 15:14
|
|
|
oczywiście, że w pozycji off świecą się światła dzienne, bo taka jest ich idea, żeby nie było potrzeby pamiętania o ich włączeniu za każdym razem gdy wsiadamy do samochodu, w krajach gdzie cały rok obowiązuje jazda na światłach dziennych lub mijania jeśli samochód dziennych nie posiada. Ja osobiście używam ustawienia auto, gdyż i przełączenie na mijania o zmorku jest dość dobrze ustawione, jedynie przy opadach deszcze w ciągu dnia, trzeba zwrócić uwagę, żeby przełaczyć się ręcznie, bo upierdliwy policjant z pewnością się przyczepi:-) |
_________________ Lepsze jest wrogiem dobrego:-) |
|
|
|
 |
felix_x
Forumowicz
|
Wysłany: 09-03-2012, 17:06
|
|
|
waciak napisał/a: | oczywiście, że w pozycji off świecą się światła dzienne, bo taka jest ich idea, żeby nie było potrzeby pamiętania o ich włączeniu za każdym razem gdy wsiadamy do samochodu |
no ok idea ideą ale to już jest zadaniem funkcji AUTO żeby przełączyć miedzy dziennymi i mijania, a OFF to OFF czyli WSZYSTKO powinno być wyłączone... mnie osobiście to wkurza że nie ma możliwości wyłączenia tych świateł przy włączonym silniku |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 09-03-2012, 20:35
|
|
|
felix_x napisał/a: | waciak napisał/a: | oczywiście, że w pozycji off świecą się światła dzienne, bo taka jest ich idea, żeby nie było potrzeby pamiętania o ich włączeniu za każdym razem gdy wsiadamy do samochodu |
no ok idea ideą ale to już jest zadaniem funkcji AUTO żeby przełączyć miedzy dziennymi i mijania, a OFF to OFF czyli WSZYSTKO powinno być wyłączone... mnie osobiście to wkurza że nie ma możliwości wyłączenia tych świateł przy włączonym silniku |
Jest możliwość zaprogramowania tak świateł, że przy OFF jest wszystko wyłączone (mam tak w swoim ASX). Przy najbliższym przeglądzie poproś mechanika aby Ci tak ustawił |
|
|
|
 |
felix_x
Forumowicz
|
Wysłany: 09-03-2012, 21:43
|
|
|
Cytat: | Jest możliwość zaprogramowania tak świateł, że przy OFF jest wszystko wyłączone (mam tak w swoim ASX). Przy najbliższym przeglądzie poproś mechanika aby Ci tak ustawił |
aaa czyli można tak to ustawić... a w ASO powiedzieli mi że się nie da... czyli widocznie są niedoinformowani... |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 09-03-2012, 23:25
|
|
|
Zawsze coś można. Tak jak w Lancerach do bodaj 2010 mozna było ustawić opuszczanie przednich szyb bocznych z pilota. Kwestja poszukania w ustawieniach. Jednak problem w tym, że wszystkie informacje (skróty) w MUT są w angielskim, a nie każdy mechanik zna ten język lub ma ochote w to się zagłębić. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-03-2012, 21:27
|
|
|
felix_x napisał/a: | a czy w Waszych ASX-ach po przełączeniu na OFF przy uruchomionym silniku świecą się światła dzienne? czy nic się nie świeci? bo w moim się właśnie świecą i nie da się tego podobno wyłączyć... |
W amerykańskim Lancerze jak włączyśz silnik z zaciągniętym ręcznym to dzienne się nie włączają. Jak spuścisz ręczny to się załączają i już nie ma możliwości ich wyłączyć. Zobacz czy u Ciebie nie jest podobnie.
BTW. W dodatku do PORD o światłach dziennych jest, że mają być tak podłączone aby się zawsze świecić jak jest włączony silnik. |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
|