Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:17
[Carisma] Kupię Carismę z LPG
Autor Wiadomość
Creation 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2012, 20:36   [Carisma] Kupię Carismę z LPG

Witam wszystkich _O/

Już od jakiegoś czasu poszukuję Carismy i teraz w tym zimowym okresie ciężko coś znaleźć, a bardzo mi zależy akurat na Mitsu bo wcześniej jeździłem Coltem i mam świetne wspomnienia.

Wiem że forumowicze z reguły dbają o swoje miśki stąd też zdecydowałem się zapytać tutaj, na forum czy ktoś posiada Carismę na sprzedaż, najlepiej II z LPG w przedziale cenowym od 7-10k.

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 03-03-2012, 06:40   

Jeśli chodzi o GDI z LPG, jeśli LPG nie jest V generacji, to osobiście bym się w to nie bawił. Nawet w przypadku właściwej instalacji nie jest to zbyt opłacalne a przy innej można popsuć silnik. Sam sprzedałem swoje GDI aby kupić Carismę z silnikiem 1.6 i założyć gaz. Tu masz jeden z tematów o gazie w GDI, lepiej poczytaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70138

Creation 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-03-2012, 13:06   

Wielkie dzięki za propozycję jednak czytałem że silniki GDI nie lubią gazu i raczej wystrzegam się GDI z gazem.

zbycho77 
Mitsumaniak

Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Wysłany: 04-03-2012, 21:21   

Creation napisał/a:
czy ktoś posiada Carismę na sprzedaż, najlepiej II z LPG w przedziale cenowym od 7-10k

A moim skromnym zdaniem lepiej kupić Carismę 1.6 w niezłym stanie bez gazu. Pojeździć nią, sprawdzić i dopiero zgazować. Koszt przyzwoitej instalacji do tego auta ok. 2000zł.
Masz przynajmniej nową instalację, taką jak chcesz i auto nie jest na gazie wyjeżdżone.

Creation 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-03-2012, 14:18   

Kiedyś nad tym myślałem ale w pewnym momencie porzuciłem ten pomysł, chociaż teraz z braku zagazowanych miśków na rynku wtórnym powracam do tej koncepcji. Jednak obawiam się że z mojego budżetu, wydając 8k na Carismę bez gazu nie uda mi się kupić niezłego egzemplarza... czy może się mylę?

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-03-2012, 15:43   

Ja też kupiłem bez gazu a następnie zagazowałem instalkę LpgTech za 2000zł. W takim przypadku masz gwarancję i bezproblemowy serwis w zakładzie gdzie montowałeś. Tylko ważne, aby LPG zamontować u uczciwego fachowca.

zbycho77 
Mitsumaniak

Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Wysłany: 05-03-2012, 19:29   

Creation napisał/a:
wydając 8k na Carismę bez gazu nie uda mi się kupić niezłego egzemplarza

Myślę, że za 8k powinno się przyzwoitą Cari nabyć. Nie spiesz się i bądź czujny. Ja myślę, że za moją bym pewnie specjalnie więcej nie wziął, a naprawdę jest przyzwoita.

Creation 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-03-2012, 20:04   

Jutro postaram się dowiedzieć jak dokładnie wyglądała by sprawa z zagazowaniem Carismy i czy w Łodzi znajdę jakiegoś zaufanego i dobrego gazownika który nie odwali fuszerki...

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-03-2012, 20:34   

Najlepiej zakładać u gazownika z najdłuższą kolejką :)

Creation 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-03-2012, 22:41   

Dzisiaj byłem na oględzinach tego autka

http://otomoto.pl/mitsubi...-C23223208.html

i szczerze odradzam. Sprzedawca mówił że zniszczone fotele to typowa wada carismy... coś mi się nie chce w to wierzyć (chyba że to prawda?) i jeszcze się upierał przy tym przebiegu.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 09-03-2012, 22:56   

na pewno fotele się nie niszczą przy tak małym przebiegu jak jest podany....

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 10-03-2012, 11:30   

Taaa...85000 km w 13 letnim aucie z gazem :toothy10: Wychodzi jakieś 6-7 tys rocznie, to ciekawe po co ta instalacja. Pewnie z przodu trzeba dodać przynajmniej 1, a może i nawet 2 :mrgreen:

Kreatywność naszych handlarzy nie zna granic :D Mógł cofnąć do 20 tyś, wtedy mówiłby że to prawie nowe auto :D

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2012, 12:10   

Też moim zdanie to trochę nie realny przebieg jak na ten rocznik auta z LPG i do tego jeszcze sprowadzonego. Jeśli auto na zachodzie miało montowany gaz, to musiało dużo jeździć, podobnie z resztą jest z dieslami.

Creation 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-03-2012, 12:15   

To auto ma pewnie z 385000 :P Jak się nim przejechałem to nie dałem rady przekroczyć 5k obrotów... albo coś ze mną nie tak, albo silnik trup.

shazza_eref 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GLS
Wysłany: 05-04-2012, 15:29   

Creation napisał/a:
Jutro postaram się dowiedzieć jak dokładnie wyglądała by sprawa z zagazowaniem Carismy i czy w Łodzi znajdę jakiegoś zaufanego i dobrego gazownika który nie odwali fuszerki...

W Łodzi to nie wiem, ale ja zakładałem gaz do Carismy w Zgierzu na Piątkowskiej (na terenie dawnej jednostki wojskowej). Zapłaciłem 2100 zł i wszystko chodzi jak złoto. Na początku mi się check zapalał, ale pojechałem, koleś na 3 minuty podłączył pod kompa, podniósł lekko mapę wtrysków i teraz żadnych problemów.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi