Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] Linka od otwierania bagażnika
Autor Wiadomość
ufi
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 10:56   [CAxA] Linka od otwierania bagażnika

Witam, dzisiaj rano chciałem otworzy bagażnik od środka jednak wajcha już nie zadziałała, wczoraj było cacy. Wydaje mi się że linka pękła albo puścił jakis zaczep. Oreintuje się ktoś może czy wymiana takiej linki jest trudna? Czy będe musiał wybebeszać samochód żeby ją wymienić?
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2009, 02:14, w całości zmieniany 3 razy  

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 11:31   

Nie, nie musisz wybebeszać połowy samochodu. Linka najczęściej puszcza przy samej klameczce. W takim wypadku musisz otworzyć bagażnik kluczykiem lub (jeśli masz zaspawany zamek) podnieść wykładzinę i posługując się kombinerkami pociągnąć za linkę i otworzyć bagażnik, następnie zdjąć osłonę zamka w bagażniku i odkręcić bodaj dwie śruby mocujące linke w bagażniku. Potem wyciągasz linkę z pancerza. Pancerz najczęściej jest nienaruszony, więc wystarczy wymiana samej linki. Przed włożeniem nowej linki, warto ją przesmarować, by luźno poruszałą się w pancerzu.
Uwaga 1.: Zwróć uwagę na mocowanie linki przy klameczce - ma ona specjalny wałeczek o - o ile dobrze się orientuję - dość nietypowym rozmiarze.
Uwaga 2.: Po zamontowaniu nowej linki zwróć uwagę, by podłączyć kabelek oświetlenia bagażnika. Jest on mocowany na wsuwkę do zamka bagażnika. Dość łatwo przypadkowo ją zrzucić, a jej niepodłączenie spowoduje brak oświetlenia bagażnika (w moim przypadku przy montażu linki w warsztacie zapomnieli podpiąć i poprawialem sam).

kucy27
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 14:38   

a ja mam taki problem ze wypadl zamek ,poluzowal sie i teraz nie dziala nawet na linke ,czy wie ktos jak ustawic ten zamek by sie otwieral bagaznik normalnie na kluczyk czy da sie to zrobic ?

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2007, 16:08   

troche druciarstwa:
1 linke mozesz zalozyc od poldka w karo jest zakonczenie w formie kuleczki -montujesz ja w uchwycie
2 waleczek mozesz doeobic wiercac np kawolek preta wiertlem 2mm 1,5 mm /jak najmniejsze po wciagnieciu
linki w otwor czlosc zaklepac mlotem 5kg np na kowadle albo na drugim podobnym mlotku
Dlaczego tak sie meczyc z poldka linka kosztuje z pancerzem ok 12 zl
kucy27, nie znam szczegulow montazowych w twoim aucie ale zamek zawsze zamontujesz wstepnie
a ustawisz po zamknieciu bagaznika od srodka -- musisz zdjac jedynie oslone pod ktora jest zamek i nie zapomniec w montowac wodzika zamek-wkladka

promil69
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 22:18   

Do wczoraj miałem podobny problem :/ ale jak montowałem centralny zamek to zostały mi dwa siłowniki i jeden z nich zamontowałem właśnie do otwierania klapy (polecam - klapa otwiera się jednym przyciśnięciem guziczka :P )

Trusek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.6 16V
Wysłany: 16-10-2009, 12:26   

jaka jest dugosc tej linki ??? ktos wie? :mrgreen:

lukaszpl 
Mitsumaniak
..::Grim Reaper::..

Auto: Carisma GDI LX
Wysłany: 16-10-2009, 12:37   

Możesz zmierzyć, linka idzie prosto od "wajchy" w kabinie, lekkim łukiem w bagażniku do zamka.

U mnie z kolei jest inny problem, linka cała, w zamku coś tam się rusza ale klapa się nie otwiera :twisted: zamek do wymiany? kluczykiem otwiera się bez problemu.

Trusek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.6 16V
Wysłany: 16-10-2009, 13:43   

a moze masz jakis luz na lince? zobacz przy zakmu, na bank jest jakas regulacja...

[ Dodano: 20-10-2009, 13:04 ]
A jak przeciagnac linke przez pancerz kiedy ona z obu stron zakonczona jest waleczkem??? :P dzis rozbiore wsio i bede myslal... w najgorszym wypadku wymienie ja razem z pancerzem ;\

gonzo406 
Nowy Forumowicz

Auto: colt cao
Wysłany: 02-11-2011, 15:14   

Wie ktos moze jakiej długosci jest linka od bagaznika ?

kubot INO 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CA0 1.6 113KM 1995rok
Wysłany: 03-03-2017, 17:59   

Podpinam się pod temat. Z uwagi na to, że jestem nowym użytkownikiem nie mam jeszcze dostępu do giełdy, a bardzo potrzebuję takiej linki. [edit]
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 03-03-2017, 20:06, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu