Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Outek nie tak do konca idealny
Autor Wiadomość
michu300 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-02-2012, 14:52   

jan_outII napisał/a:
U mnie obserwuje odgłosy skrzypienia/tarcia podczas otwierania tylnej klapy. Na początku myślałem, że to zawiasy ale posmarowałem a odgłosy nadal istnieją.

Teraz moje podejrzenie padło na amortyzatory tylnej klapy.

Na pewno nie zawiasy, tylko amortyzatory. Też to mam i już dwa razy zgłaszałem na przeglądzie, ale mam pecha, ponieważ to skrzypi u mnie tak przedziale 3-10 stopni Celsjusza, a jak jest zimniej i cieplej to przestaje, więc jak byłem na przeglądzie to nie skrzypiało akurat, albo się ocieplił w warsztacie. Ale teraz im już nie przepuszczę, paskudne to jest i wstyd. Poza tym już drugi raz uszkodziło mi się od mrozu otwieranie klaki paliwa i muszę sobie na stacji radzić scyzorykiem (kolejne dziadostwo).
Mam zamiar reklamować też boczki tapicerowane na drzwiach, bo wyglądają już jak w starym Lanosie.
Ogólnie nic istotnego, ale tak trochę niepoważnie.
Co do czujników to moim zdaniem zasięg jest OK, tylko działają z dużym opóźnieniem i do tego niestety trzeba się chyba przyzwyczaić...
Mam jeszcze taką uwagę drobną - jak spryskam szybę to wycieraczki zamiatają automatycznie trzy razy i potem po kilku sekundach jeszcze raz, dla mnie jest to strasznie irytujące (ten ostatni raz) bo szczególnie przy ostatniej pogodzie na szyby leci taki zamarzający syf i to co te trzy machnięcia wytrą, to ostatnie zamazuje z powrotem. Ciekawy jestem czy to można wyłączyć jakoś?

jan_outII 
Forumowicz

Auto: OII 2.2D Mivec 177KM
Wysłany: 13-02-2012, 10:36   

Teraz też jestem przekonany na 100%, że to amortyzatory tylnej klapy. Najgorsze jest to, że skrzypienie nie jest stałe. Co pojadę do serwisu to wszystko działa dobrze. Mam nadzieję, że w końcu trafię w odpowiedni moment i wymienię je na gwarancji.
W moim przypadku nie ma stałych temperatur otczenia, w których usterka się objawia. Czasami jest to -8 a czasami -15.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 13-02-2012, 11:55   

dab napisał/a:
rezon, niestety ale podajesz przepis na tzw martwa strefe w okolicy haka holowniczego a nie na zwiekszenie zasiegu czujnikow...
zawsze należy zacząć od najprostszych rzeczy. Jak wyeliminowałeś taką przyczyną to musisz reklamować - pewnie będzie trudno, ale próbuj. U mnie zasięg mają OK, tylko też działają ze znacznym opóźnieniem, co jest uciążliwe, ale można się przyzwyczaić - zwłaszcza po montażu kamery.

[ Dodano: 13-02-2012, 11:56 ]
jan_outII napisał/a:
Najgorsze jest to, że skrzypienie nie jest stałe. Co pojadę do serwisu to wszystko działa dobrze. Mam nadzieję, że w końcu trafię w odpowiedni moment i wymienię je na gwarancji.
nawet jak trafisz na dobry moment to założę się, że tylko przesmarują je, a nie będą od razu wymieniać.

Bulbo 
Forumowicz

Auto: Radiowóz Alfa 159
Wysłany: 15-02-2012, 17:48   

przesmaruj sobie sam te amortyzatory klapy i tyle

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 15-02-2012, 20:03   

dab, w moim outku ubytek plynu byl znacznie mniejszy niz podajesz i bez problemu ASO zdjelo glowice do sprawdzenia, skonczylo sie na wymianie uszczelki ale glowice w tych silnikach maja tendencje do mikropekniec, musza Ci to sprawdzic bo po gwarancji to juz takie tanie nie bedzie....
tylna roleta tez sie nie zawsze zwijala, glownie w chlodne dni...

sibkods 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 16-03-2012, 22:44   

Jak was tak czytam to mam wrażenie, że mam inne auto. :shock:

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 23-03-2012, 08:01   

sibkods napisał/a:
Jak was tak czytam to mam wrażenie, że mam inne auto. :shock:

Ja również.

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 23-03-2012, 09:45   

[quote="13zbyszek13"]
sibkods napisał/a:

Panowie, to jest nas przynajmniej 3 :finga:

arturodob 
Forumowicz

Auto: outlander
Wysłany: 23-03-2012, 09:56   

witam ja chyba mam tez inne auto
pozdrawiam

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 24-03-2012, 08:07   

skaut
Widzę że tankujesz VERVE spróbuj pojeździć na eko ON z Orlenu moim zdaniem jest dużo lepsza od VERVY, tańsza, autko mniej pali. Jakiś czas temu zrobiłem sam ten manewr i nie widzę różnicy polecam.

Odpowiedz do tematu