[II 2.0 DID] Outek nie tak do konca idealny |
Autor |
Wiadomość |
michu300
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 334 Skąd: okolice 3city
|
Wysłany: 09-02-2012, 14:52
|
|
|
jan_outII napisał/a: | U mnie obserwuje odgłosy skrzypienia/tarcia podczas otwierania tylnej klapy. Na początku myślałem, że to zawiasy ale posmarowałem a odgłosy nadal istnieją.
Teraz moje podejrzenie padło na amortyzatory tylnej klapy. |
Na pewno nie zawiasy, tylko amortyzatory. Też to mam i już dwa razy zgłaszałem na przeglądzie, ale mam pecha, ponieważ to skrzypi u mnie tak przedziale 3-10 stopni Celsjusza, a jak jest zimniej i cieplej to przestaje, więc jak byłem na przeglądzie to nie skrzypiało akurat, albo się ocieplił w warsztacie. Ale teraz im już nie przepuszczę, paskudne to jest i wstyd. Poza tym już drugi raz uszkodziło mi się od mrozu otwieranie klaki paliwa i muszę sobie na stacji radzić scyzorykiem (kolejne dziadostwo).
Mam zamiar reklamować też boczki tapicerowane na drzwiach, bo wyglądają już jak w starym Lanosie.
Ogólnie nic istotnego, ale tak trochę niepoważnie.
Co do czujników to moim zdaniem zasięg jest OK, tylko działają z dużym opóźnieniem i do tego niestety trzeba się chyba przyzwyczaić...
Mam jeszcze taką uwagę drobną - jak spryskam szybę to wycieraczki zamiatają automatycznie trzy razy i potem po kilku sekundach jeszcze raz, dla mnie jest to strasznie irytujące (ten ostatni raz) bo szczególnie przy ostatniej pogodzie na szyby leci taki zamarzający syf i to co te trzy machnięcia wytrą, to ostatnie zamazuje z powrotem. Ciekawy jestem czy to można wyłączyć jakoś? |
|
|
|
 |
jan_outII
Forumowicz
Auto: OII 2.2D Mivec 177KM
|
Wysłany: 13-02-2012, 10:36
|
|
|
Teraz też jestem przekonany na 100%, że to amortyzatory tylnej klapy. Najgorsze jest to, że skrzypienie nie jest stałe. Co pojadę do serwisu to wszystko działa dobrze. Mam nadzieję, że w końcu trafię w odpowiedni moment i wymienię je na gwarancji.
W moim przypadku nie ma stałych temperatur otczenia, w których usterka się objawia. Czasami jest to -8 a czasami -15. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 13-02-2012, 11:55
|
|
|
dab napisał/a: | rezon, niestety ale podajesz przepis na tzw martwa strefe w okolicy haka holowniczego a nie na zwiekszenie zasiegu czujnikow... | zawsze należy zacząć od najprostszych rzeczy. Jak wyeliminowałeś taką przyczyną to musisz reklamować - pewnie będzie trudno, ale próbuj. U mnie zasięg mają OK, tylko też działają ze znacznym opóźnieniem, co jest uciążliwe, ale można się przyzwyczaić - zwłaszcza po montażu kamery.
[ Dodano: 13-02-2012, 11:56 ]
jan_outII napisał/a: | Najgorsze jest to, że skrzypienie nie jest stałe. Co pojadę do serwisu to wszystko działa dobrze. Mam nadzieję, że w końcu trafię w odpowiedni moment i wymienię je na gwarancji. | nawet jak trafisz na dobry moment to założę się, że tylko przesmarują je, a nie będą od razu wymieniać. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Bulbo
Forumowicz

Auto: Radiowóz Alfa 159
|
Wysłany: 15-02-2012, 17:48
|
|
|
przesmaruj sobie sam te amortyzatory klapy i tyle |
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 15-02-2012, 20:03
|
|
|
dab, w moim outku ubytek plynu byl znacznie mniejszy niz podajesz i bez problemu ASO zdjelo glowice do sprawdzenia, skonczylo sie na wymianie uszczelki ale glowice w tych silnikach maja tendencje do mikropekniec, musza Ci to sprawdzic bo po gwarancji to juz takie tanie nie bedzie....
tylna roleta tez sie nie zawsze zwijala, glownie w chlodne dni... |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 16-03-2012, 22:44
|
|
|
Jak was tak czytam to mam wrażenie, że mam inne auto. |
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 23-03-2012, 08:01
|
|
|
sibkods napisał/a: | Jak was tak czytam to mam wrażenie, że mam inne auto. |
Ja również. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 23-03-2012, 09:45
|
|
|
[quote="13zbyszek13"]
Panowie, to jest nas przynajmniej 3 |
|
|
|
 |
arturodob
Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 23-03-2012, 09:56
|
|
|
witam ja chyba mam tez inne auto
pozdrawiam |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 24-03-2012, 08:07
|
|
|
skaut
Widzę że tankujesz VERVE spróbuj pojeździć na eko ON z Orlenu moim zdaniem jest dużo lepsza od VERVY, tańsza, autko mniej pali. Jakiś czas temu zrobiłem sam ten manewr i nie widzę różnicy polecam. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
|