[Cari 1.9DI-D] Panel sterowania lusterkami elektrycznymi |
Autor |
Wiadomość |
marojazwin
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-04-2012, 19:07 [Cari 1.9DI-D] Panel sterowania lusterkami elektrycznymi
|
|
|
[b]Panel po lewej stronie kierowcy.
Witam.
Mam problem tego typu że gdy chce wyregulować lusterka to nie zawsze po przycisnięciu ktorejś kolwiek strzałek na rozetce zwłaszcza przy ustawianiu prawego lusterka działa.Działanie wogule nie następuje albo po bardzo długim czasie.Z lewym lusterkiem jest lepiej ale nie zawsze.Myślałem nad wymianą tego panelu całego, bo raczej samego paneliku od lusterek nikt nie sprzeda.Jednak nie mam do konca pewności czy to wina tego.
Najchętniej spotkałbym się z jakimś mitsumaniakiem z warszawy i podłączył jego panel na sprawdzenie.
Demontaz i montaż nie trwa długo już mam w tym dośiadczenie bo wymieniałem diody w przełączniku przeciwmgielnych i pod tą rozetka od lustertek.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. |
_________________ marekj |
|
|
|
 |
kosek
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9TD
Pomógł: 9 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 158 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 01-04-2012, 22:07
|
|
|
Witam
Jako, że dzielę auto z córką, czasami muszę regulować lusterka pod siebie.
Po zimie można by powiedzieć miałem podobny problem.
Zrobiłem tak:
przyciskając przycisk sterowania delikatnie palcem pomagałem lusterku zmieniać
położenie. Zrobiłem kilka maksymalnych wychyleń w każdej płaszczyźnie i problem znikł.
Myślę, że nie zaszkodzi spróbować. Może i w Twoim przypadku pomoże.
Pozdrawiam. |
_________________ kosek
http://emoty.blox.pl/resource/jeep.gif |
|
|
|
 |
Kuki86r
Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 DI-D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Mar 2012 Posty: 32 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 02-04-2012, 08:34
|
|
|
Proponuje wyjęcie samego szkła z obudowy lusterka i przedmuchanie środka, może po prostu przez zimę w mechanizmie nagromadziło się brudu. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 02-04-2012, 08:48
|
|
|
Też tak miałem świeżo po zakupie auta którym jeździła jedna osoba. Po kilku ustawieniach, bo autem jeździmy oboje z żoną, wszystko wróciło do normy. Możesz też rozebrać sam przełącznik od regulacji i go przeczyścić tylko trzeba pamiętać, że sam przełącznik przełączający funkcję regulacji pomiędzy lusterkami powinien być posmarowany wazeliną techniczną. |
|
|
|
 |
marojazwin
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 02-04-2012, 09:00
|
|
|
plecho1,
Problem w tym że ja już rozbierałem ten przełacznik jak wymieniałem w nim diodke.Chodzilem z nim do elektronika po ta diodke i powiedzial mi ze tam sciezki sa w nienajlepszym stanie dlatego zeby miec pewnosc ze to panel sterowania najchetniej bym zamienil sie z kims na chwile i sprawdzil.Wtedy wyeliminuje blad panelu.
[ Dodano: 02-04-2012, 09:03 ]
W sumie rozbilem to z miesiac temu .Majster troszke mi tam polutował i pow ze powinno pochodzic troche.No ale po zalozeniu problem nadal wystepowal.
Dlatego najchetniej gdzies bym sie ustawil z jakims mitsumaniakiem z wawki i to sprawdzil.Bym wiedzial na czym stoje i wtedy wymienil ewentualnie
[ Dodano: 02-04-2012, 09:06 ]
Zapomniałem
Dziekuje za porady koledzy.Spróbuję tez wykonac te inne czynnosci |
_________________ marekj |
|
|
|
 |
|