Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Panel sterowania lusterkami elektrycznymi
Autor Wiadomość
marojazwin 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 01-04-2012, 19:07   [Cari 1.9DI-D] Panel sterowania lusterkami elektrycznymi

[b]Panel po lewej stronie kierowcy.
Witam.
Mam problem tego typu że gdy chce wyregulować lusterka to nie zawsze po przycisnięciu ktorejś kolwiek strzałek na rozetce zwłaszcza przy ustawianiu prawego lusterka działa.Działanie wogule nie następuje albo po bardzo długim czasie.Z lewym lusterkiem jest lepiej ale nie zawsze.Myślałem nad wymianą tego panelu całego, bo raczej samego paneliku od lusterek nikt nie sprzeda.Jednak nie mam do konca pewności czy to wina tego.
Najchętniej spotkałbym się z jakimś mitsumaniakiem z warszawy i podłączył jego panel na sprawdzenie.
Demontaz i montaż nie trwa długo już mam w tym dośiadczenie bo wymieniałem diody w przełączniku przeciwmgielnych i pod tą rozetka od lustertek.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

kosek 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9TD
Wysłany: 01-04-2012, 22:07   

Witam
Jako, że dzielę auto z córką, czasami muszę regulować lusterka pod siebie.
Po zimie można by powiedzieć miałem podobny problem.
Zrobiłem tak:
przyciskając przycisk sterowania delikatnie palcem pomagałem lusterku zmieniać
położenie. Zrobiłem kilka maksymalnych wychyleń w każdej płaszczyźnie i problem znikł.
Myślę, że nie zaszkodzi spróbować. Może i w Twoim przypadku pomoże.
Pozdrawiam.

Kuki86r 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DI-D
Wysłany: 02-04-2012, 08:34   

Proponuje wyjęcie samego szkła z obudowy lusterka i przedmuchanie środka, może po prostu przez zimę w mechanizmie nagromadziło się brudu.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 02-04-2012, 08:48   

Też tak miałem świeżo po zakupie auta którym jeździła jedna osoba. Po kilku ustawieniach, bo autem jeździmy oboje z żoną, wszystko wróciło do normy. Możesz też rozebrać sam przełącznik od regulacji i go przeczyścić tylko trzeba pamiętać, że sam przełącznik przełączający funkcję regulacji pomiędzy lusterkami powinien być posmarowany wazeliną techniczną.

marojazwin 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 02-04-2012, 09:00   

plecho1,
Problem w tym że ja już rozbierałem ten przełacznik jak wymieniałem w nim diodke.Chodzilem z nim do elektronika po ta diodke i powiedzial mi ze tam sciezki sa w nienajlepszym stanie dlatego zeby miec pewnosc ze to panel sterowania najchetniej bym zamienil sie z kims na chwile i sprawdzil.Wtedy wyeliminuje blad panelu.

[ Dodano: 02-04-2012, 09:03 ]
W sumie rozbilem to z miesiac temu .Majster troszke mi tam polutował i pow ze powinno pochodzic troche.No ale po zalozeniu problem nadal wystepowal.

Dlatego najchetniej gdzies bym sie ustawil z jakims mitsumaniakiem z wawki i to sprawdzil.Bym wiedzial na czym stoje i wtedy wymienil ewentualnie

[ Dodano: 02-04-2012, 09:06 ]
Zapomniałem

Dziekuje za porady koledzy.Spróbuję tez wykonac te inne czynnosci

Odpowiedz do tematu