|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ile waży tylny most, dyfer? 3.2 DID long, manual, rok 2004 |
Autor |
Wiadomość |
hran
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DiD 2004
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 02-05-2012, 23:59 Ile waży tylny most, dyfer? 3.2 DID long, manual, rok 2004
|
|
|
Witam,
Proszę o pomoc:
Mam problem z tylnym mostem.
Z tyłu huczy po wrzuceniu luzu, wciśnięciu sprzęgła, odjęciu gazu i są luzy odczuwalne przy zmianie biegów. Dźwięk jest czasami głośniejszy czasami cichszy, ale zawsze słyszalny. Kolega mechanik powiedział, że trzeba wymienić tylny most, dyfer - czy ma rację? Może jest jakiś zestaw naprawczy do kupienia?
Mieszkam w Irlandii, chcę kupić w Polsce bo jest ok 4x taniej. Nie wiem, czy będę mógł przewieźć w samolocie (limit 36 kg), jeżeli nie pozostaje kurier.
Może ktoś wie ile to waży?
Model 3.2 DID, long, manual, rok 2004.
Pozdrawiam Mitsumaniaków,
hran |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-05-2012, 07:28 Re: Ile waży tylny most, dyfer? 3.2 DID long, manual, rok 20
|
|
|
hran napisał/a: | Witam,
Proszę o pomoc:
Mam problem z tylnym mostem.
Z tyłu huczy po wrzuceniu luzu, wciśnięciu sprzęgła, odjęciu gazu i są luzy odczuwalne przy zmianie biegów. Dźwięk jest czasami głośniejszy czasami cichszy, ale zawsze słyszalny. Kolega mechanik powiedział, że trzeba wymienić tylny most, dyfer - czy ma rację? Może jest jakiś zestaw naprawczy do kupienia?
Mieszkam w Irlandii, chcę kupić w Polsce bo jest ok 4x taniej. Nie wiem, czy będę mógł przewieźć w samolocie (limit 36 kg), jeżeli nie pozostaje kurier.
Może ktoś wie ile to waży?
Model 3.2 DID, long, manual, rok 2004.
Pozdrawiam Mitsumaniaków,
hran |
A sprawdziłeś koło dwumasowe? Często powodem jest koło dwumasowe. A jeśli w przeszłości ktoś jeździł na rozwalonym kole dwumasowym to w takich przypadkach dochodzi do powstania luzów na skrzyni reduktorze, wale napędowym i moście.
Sprawdź koło dwumasowe, a potem zobacz jaki jest bezwład walu napędowego, dzięki temu będziesz wiedział jaki luz.
Po drugie taki objaw dają tez uszkodzone piasty. Może masz uszkodzona piastę np. tylna? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
TangoKK
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Pomógł: 17 razy Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 359 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 03-05-2012, 07:46
|
|
|
A jaki maksymalnie powinien być (a raczej może być) ten bezwład? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 03-05-2012, 08:50
|
|
|
TangoKK napisał/a: | A jaki maksymalnie powinien być (a raczej może być) ten bezwład? |
3-5 mm |
 |
|
|
|
 |
hran
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DiD 2004
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 03-05-2012, 21:25
|
|
|
Wielkie dzięki zbyszekm2.
Pokażę co napisałeś mechanikowi, gdyż ja nie jestem w stanie tego sprawdzić. Na moim wale jest napis F34D, 4100. Jeżeli bym wymieniał, to rozumiem, że musi być dokładnie ten sam typ, nie inny?
Przy okazjii ponawiam pytanie:
Może ktoś wie ile to waży? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 03-05-2012, 22:25
|
|
|
hran napisał/a: | Może ktoś wie ile to waży? |
Ok. 40-50kg kg. |
 |
|
|
|
 |
|
|